Sałatka pełna ryby i chrupiących dodatków. Uwielbiam nałożyć sobie kopiasty talerzyk, do tego kromka chleba i kolacja z głowy. Polecam i Wam. Co nam trzeba? Puszka tuńczyka w sosie własnym/ w oleju, dowolnie 100g świeżego łososia 150g suchego ryżu 1 duża cebula 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki puszka kukurydzy sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego
LatosiowydomKolejne danie z serii szybkich i prostych, w sam raz dla zapracowanych. Można podać jako danie główne na obiad, lub cieplą kolację.Ja do zapiekanki podałam ryż z ziołami ale oczywiście można podać również solo. Danie dość treściwe zaspokoi nasz głód na długo. Zapiekanka bardzo smaczna, z pewnością będziemy do niej wracać. U mnie uplasowała … Czytaj dalej Zapiekanka mięsno
gotuj ze mnąSałatka z tuńczykiem i awokado Lekka i pyszna sałatka z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, awokado i ciekawym sosem. Świetny pomysł na lunch, rodzinną kolację albo spotkanie ze znajomymi. Sałaka pięknie prezentuje się na stole i szybko z niego znika Polecam! Składniki: 150 g tuńczyka w sosie własnym 2-3 garści mieszanki sałat 1 czerwona cebula 3-4 jajka kilka
Blog z ApetytemKrewetki z makaronem w sosie Teriyaki Krewetki z warzywami, chińskim makaronem oraz smacznym i aromatycznym sosem teriyaki to przepyszna propozycja na oryginalny i szybki w przygotowaniu obiad lub kolację. Polecam! Składniki: 20-30 sztuk krewetek (można użyć mrożonych) 200g makaronu chińskiego Chow Mein lub Mie lub VonTon (waga po ugotowaniu) sos Teriyaki – około 10 łyżek 2 łyżki
Blog z Apetytemsmaczne piankowe ciasto z czerwonymi serduszkami oraz chrupiącym czekoladowym spodem. Jest bardzo efektowne i pięknie prezentuje się na stole. Idealne na dzień zakochanych oraz jako deser do każdej romantycznej kolacji Ciasto nie wymaga pieczenia, więc jest w miarę łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam! Składniki: Spód: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Pianka
Blog z ApetytemZapiekane ziołowe ziemniaki To bardzo , ale to bardzo prosty przepis . Co nie wyklucza tego ,że jest on również bardzo smaczny Pieczone ziemniaki ziołowe , są genialne, lekko
Ogrodnik w podróżybardziej puszyste. Dla każdego coś dobrego;) Jeśli nadal się wahacie, to ja się przyznam, że zrobiłam oponki w sobotę, z pojedynczej porcji. Pan mąż zrobił sobie oponkowy deser, kolację i oponkowe śniadanie. A z racji tego, że w niedzielę szliśmy na oabid, warto było coś ze sobą przynieść, padło na oponki…I tak w niedzielę znów robiłam oponki, tylko
Mieszam w GarnkuBruschetta z szynką parmeńską i mozzarellą to szybka przekąska idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu ze znajomymi, ale również możecie przygotować ją na lekką i smaczną kolację. Szynkę parmeńską możecie zastąpić dowolną inną długo dojrzewającą. Składniki bagietka oliwa szynka parmeńska mozzarella w kulce oregano oliwa Składniki na sos pomidorowy puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciepło, jak np. kotlety czy "flaczki" świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula -2 garści suszonej żurawiny -olej rzepakowy -sól, pieprz Przygotowanie Boczniaki umyć i ugotować na parze. Ostudzić i pokroić
Zielona Kuchniachwil powiększa się biały dywan ze śnieżnego puchu. Na stole tli się świeczka, której delikatny blask na pewno nie obudzi dzieci. Na stole w kuchni zostały placki z dzisiejszej kolacji z małą M. Uwielbia je. I sterta zmywania, która tym razem poczeka do jutra. W końcu, po ponad pół roku, mam wolny wieczór... godzinkę, może dwie dla siebie... :) Od jakiegoś
My simple kitchendość syci, jednak skusiliśmy się jeszcze na sernik z mascarpone i ricotty oraz lody waniliowe z bitą śmietaną i frużeliną ze świeżych owoców – co było słodkim zwieńczeniem tej kolacji. W restauracji Magia Lublin, każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Od regionalnych dań kuchni lubelskiej, poprzez smaki z całego świata. Jeżeli kiedyś ją odwiedzicie, dajcie znać, jak Wasze wrażenia
Kuchnia BazyliiSałatka jest bardzo smaczna i dodatkowo szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie, kolacja, czy też zwykła przekąska. Jeśli lubicie to możecie do niej dodać ogórka konserwowego lub kiszonego, ale moją ulubioną wersją jest ta zaprezentowana. Polecam! 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1 puszka marchewki z groszkiem (lub 1/2 puszki groszku i 1 ugotowana marchewka
Di gotujeTarty często przygotowuję, bo na obiad lub kolację serwuję. Kruche ciasto na maśle przygotowałam, do którego niewielką ilość smalcu dodałam, bo babcia tak robiła „…kruchsze ciasto będzie... ” – tak mi mówiła. Kulki z filetu z indyka zrobiłam, które to NATURalnie dobrze doprawiłam. Mięso zmieliłam, przyprawami wyostrzyłam, gotowe kuleczki na ciasto poukładałam i masą całość zalałam. Masa to jajka
Moniki SmakołykiSzybka w przygotowaniu, smaczna sałatka z mięsnymi pierożkami, kolorowymi warzywami oraz wyrazistym, aromatycznym kurczakiem przyprawionym złocistą przyprawą do kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 250g pierożków tortellini z mięsem 500g brokułu 12 sztuk pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cukinia 3 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta 2 łyżki masła klarowanego
Szalona Kuchnia Eweliny