Duszona kapusta na zimę - przepis z miesięcznika Moje Gotowanie. Bardzo długo szukałam przepisu jak zrobić młodą kapustę na zimę. Słyszałam, że można pasteryzować duszoną białą kapustę
Cztery FajeryNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniSałatka z arbuzem serem feta i szpinakiem Najlepsza sałatka na upały Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem, posypana pestkami dyni i nasionami konopi jest idealną
Cztery Fajeryorzechami nerkowca – lekka sałatka, która stanowi idealny dodatek do dań z grilla lub jako przekąska do pracy. Świetnie też prezentuje się jako dodatek do kanapek na śniadanie lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka ze szpinakiem i orzechami nerkowca – Składniki: 2 garście szpinaku Baby – ok. 60 g 1 średni ogórek zielony (szklarniowy) – ok. 210 g 10 pomidorków(...)razu po przygotowaniu. Smacznego! Sałatka ta jest bardzo lekka, więc stanowi idealny dodatek do ciężkich dań z grilla. Można ją jeść również jako dodatek do kanapek na śniadanie, czy kolację. Jednak gdy zdecydujecie się wziąć ją do pracy, to warto wszystkie składniki sałatki umieścić na dnie pudełeczka, a na wierzchu ułożyć liście szpinaku, zaś oliwę wziąć w osobnym pudełeczku
Kulinarne Przebojebiałkowy: kefir, maślanka, jajeczko, czy też twaróg lub mascarpone. I tak komponuję swój letni jadłospis. Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na sałatkę, którą przygotowuję praktycznie codziennie na kolację. Sałatka ziemniaczana z jajkiem i bobem to idealne danie na obiad, czy też kolację. Tak naprawdę stworzyłam ją przez przypadek, czyszcząc lodówkę z pozostałości dnia poprzedniego. I tak to zwykle
365 dni dookoła kuchniOrzechówka tyrolska na problemy żołądkowe Tyrolska nalewka na zielonych orzechach nie raz ratowała nas podczas kłopotów żołądkowych. Nie pamiętam w jaki sposób weszliśmy w posiadanie tego
Cztery FajeryKuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne
Cztery FajeryNalewka na zielonych orzechach włoskich Orzechówka staropolska Nalewka z zielonych orzechów włoskich (orzechówka) jest naturalnym lekiem na wiele dolegliwości, zwłaszcza ze strony przewodu pokarmowego. Orzechówka
Cztery FajeryWentylator kolumnowy Peter Stadler Form - opnie użytkownika Nie każdy ma ten komfort, aby zamontować sobie w domu klimatyzację. Po przygodzie z klimatyzatorem przenośnym, który buczał podczas
Cztery FajeryMłoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają
Cztery FajeryNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Jest czerwiec - jest sezon na truskawki, czyli na ulubione koktajle. Z tej okazji postanowiliśmy stworzyć
Związek na patelniKasza, botwinka i por - to połączenie jest moim odkryciem tej wiosny. Wystarczy do niego podać jajko sadzone i macie pełnowartościowy posiłek, który możecie zjeść na śniadanie, obiad, jak i kolację. W ostatnim czasie przygotowuję to danie non stop i póki co chyba mi się nie znudzi. Składniki na 2 porcje: 100g kaszy bulgur 1 pęczek botwinki 1 por- biała część
Fabryka pomysłówwiem czy lepsze na kolację czy na śniadanie, ale jedno jest pewne: są pyszne, pożywne i szybkie do zrobienia: jajka zapiekane z ciecierzycą w pomidorach, z dodatkiem natki pietruszki, szczypty chili, cebuli, czosnku i świeżego szczypiorku... 😋 Podane ze świeżym pieczywem: chrupiącą bagietką, bułką lub pajdą chleba smakują wybornie. Do swojej porcji dodaję więcej chili, najczęściej w płatkach, dla Dzieci oczywiście
Słodko-Słony Świat IlonyJedna z moich ulubionych past z tuńczykiem i jajkiem, prosta, smaczna, na kanapki, śniadanie, kolację idealna. Podaję ją na pieczywie z ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem, świeżym koperkiem. Czasem do pasty wrzucam suszone pomidory, jest pyszna i jeszcze bardziej aromatyczna Pasta z tuńczykiem smakuje o każdej porze roku i dnia! Smacznego;) SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 jajka
Zasmakuj Kuchni