Jako, że dorastałam w domu leżącym dwa kilometry od przejścia granicznego z Czechami, to kuchnia czeska jest mi wyjątkowo bliska. Często w niedziele
Rozpustne gotowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybka i smaczna propozycja na wykorzystanie parówek. W moim domu - tak przygotowane - znikają w
Di gotujeBardzo lubię krewetki pod każdą postacią. W tej wersji to nawet ktoś kto nie przepada za krewetkami będzie mógł zjeść i myślę że powie … dobre
Kuchnia PokoleńLekka sałatka na drobnym makaronie z wędzonym łososiem od firmy Suempol podana w szklanych pucharkach zyskuje na wyglądzie, idealna również do zabrania ze sobą
Wanilia i Kardamonhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Domowa wersja kebaba, która z pewnością jest zdrowsza i równie smaczna - jak klasyczny
Di gotujePałki z chrupiąca skórką-prościej się nie da Nie ma na całym świecie nic lepszego niż drobiowe pałki z pyszną chrupiącą skórką . Takie właśnie są te
Ogrodnik w podróżyGolonka jak dla mnie jest zawsze pyszna! Może trochę grzesznie ją jeść, ale za to jakie doznania smakowe! Ja zazwyczaj kupuję golonkę peklowaną, szybciej
Kuchnia BeatyCzy staję się powoli wegetarianką? Nie wiem... Wiem tylko, że zamiast mięsa czy wędliny, zdecydowanie wolę sięgać po coś roślinnego. Kiedyś bardzo lubiłam wszelkiego rodzaju pasztety
Codzienna kuchnia niecodziennaKotlety jajeczno – pieczarkowe Tradycyjnie w piątek , jakoś tak , zawsze wychodzi że mięcho nie wchodzi " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp
Ogrodnik w podróżyJak ze zwykłego kurczaka zrobić wykwintne i bardzo efektowne danie? Żeby wydobyć z prostych składników jak najwięcej smaku, produkty z których gotujemy muszą być jak najwyższej
Karo in the KitchenSałatki nigdy nie są nudne. Wystarczy zmienić jeden składnik, coś dorzucić, przyprawić inaczej i mamy coś innego. Najlepsze są zawsze sałatki z tego, co
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzepis na te śledzie dostałam od koleżanki przed samymi Świętami. Słyszałam o nich same pochlebne opinie, więc postanowiłam je przygotować dzień przed Wigilią
Rozpustne gotowanieOstatnio gdy zobaczyłam w sklepie olej lniany, uległam nieodpartej pokusie jego zakupu i od razu nadszedł czas na jego wypróbowanie. Szperając po sieci w poszukiwaniu inspiracji
psgotujemy