Wszyscy – tak sądzę – lubimy tarty. Ja bardzo! Szukając alternatywy dla innej mąki niż tradycyjna postawiłem na mąkę gryczaną. Tarta wyszła cudownie krucha i z
Mam To Na WidelcuMoje dzieci bardzo lubią bułeczki drożdżowe, często je piekę raz na słodko raz na słono. Dzisiaj postanowiłam upiec w kształcie róży z serem i przepyszną polędwicą
Sama słodycz i szczypta chiliSama nie wiedziałam jak nazwać ten przepis. wy podejrzewaliście mnie o jedzenie lodów, tak to wygląda :p Ale nie, nie, to mix twarożków
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKanapki są nudne i pospolite. Tak myślą niektórzy. Ja nie, bo uważam, że każda kanapkę można podać w taki sposób, żeby nudna i pospolita nie była
Codzienna kuchnia niecodziennaNaleśniki w zielonym kolorze zaintrygowały mojego syna. Stwierdził że młody jęczmień bardzo mu smakuje w różnych potrawach jedynie z wodą nie jest w stanie go wypić
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJak ją robiłam to wcale nie byłam przekonana ,że będzie mi ona smakować.Lubię kalafior ,ale nie w tej formie np.w zupie czy z bułeczką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: Farsz 1,5 kg ugotowanego mięsa (np. łopatka wieprzowa) 1,5 kg kapusty kiszonej 2 cebule olej do smażenia cebuli około 200 ml bulionu warzywnego
Qchnia po prostuDzisiaj prawdziwie lubelski wypiek czyli Cebularze. Jeszcze do niedawna nie widziałam, że znany głównie u nas. Przepis już nawet nie wiem gdzie i kiedy znalazłam ale
Cukiernia PychotkiDziś przepis z wykorzystaniem ziaren amarantusa , który być może części czytelników nie jest jeszcze znany. Dlatego najpierw w ramach wstępu trochę teorii. Amarantus (szarłat) to bezglutenowa
Powiedz dietom nieOstatnio bardzo zasmakowały nam sałatki z dodatkiem prażonego słonecznika. Tutaj znajdziecie poprzednią pyszną wersję. Tym razem mam dla Was sałatkę warstwową z mięsem, warzywami, serem feta
Z miłości do słodkościSzybka i sycąca wersja zwykłych placków ziemniaczanych. Dałam do nich to co miałam w lodówce i wyszło smaczne danie :) Składniki: 1 kg obranych ziemniaków 2-3
Na Ciasteczkowych PapierachCi którzy mnie znają pewnie będą zdziwieni, że zrobiłam pizzę. Ale czasami przychodzi chęć nawet na rzeczy, za którymi się nie przepada. I tak było u
Passion of CookingMam taki dzień w miesiącu że nic mi się nie chce. Nic, poza jedzeniem. Pochłonęłabym wszystko to, co tłuste i lekkie, chrupiące i miękkie, zdrowe i
Karo in the KitchenO tym cudownym przepisie przypomniałam sobie w weekend, kiedyś bardzoooo często robiłam takie ciasto, opublikowałam przepis dawno temu o TUTAJ , jednak wczoraj go zmodyfikowałam zwiększając ilość
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTofu, czyli „sojowy twaróg”, wywodzi się z Chin, ale popularny jest w całej Azji wschodniej i południowo-wschodniej. A w dobie globalizacji znany również na całym
Kulinarna Pokusa