można zjeść tanio, smacznie oraz zdrowo jednocześnie. Kotlety te są pyszną alternatywą kanapek dla dzieciaków do szkoły, idealnie nadają się do lunch box'u do pracy lub na kolację w chłodny i mroczny wieczór. Kotlety z kaszy jaglanej i marchewki są idealną propozycją dla osób chcących wprowadzić kaszę jaglaną do swojego codziennego zdrowego jadłospisu. A w związku
Naturalna Kuchniakolejne danie tak jak bigos, kwaśnica czy leczo, które u każdego jest innym zestawieniem smaków i mimo nazwy smakuje zupełnie inaczej. Polecamy na jesienną kolację jak i obiad dla całej rodziny. Strogonow z indykiem SKŁADNIKI : 400 g sznycli z indyka 1 cebula czerwona mała 2 papryki żółte 1 papryka czerwona
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinudę w domu. Film, lampka wina i coś do jedzenia. Taki był plan. #Ciastki? Zamawiamy coś? Niee, zbyt banalne. Chwila w kuchni, kilka minut w piekarniku i miałyśmy pyszną kolację. Pełnoziarnistą pizze z samymi smakowitymi, zdrowymi dodatkami. Smakowała nawet członkowi rodziny, który jest "nie do końca przekonany do #healthylifestyle". Może Tobie również zasmakuje? :) Składniki na 1 pizzę (dla dwóch
CzarnawisienkaDziś chciałbym się pochwalić potrawą wymyśloną w moim domu , która jest świetnym śniadaniem paleo (choć nadaje się także na kolację, czy na lunch). Ser kozi z jabłkiem i miodem jest lekkim, ale sycącym, szybkim i łatwym w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smacznym posiłkiem. Składniki na jedną porcję : 100 g sera koziego 1,5 jabłka 1 łyżka miodu garść orzechów
PaleoSMAKtłuszczu, rozsądną ilość białka i mnóstwo witamin i mikroelementów . Sałatka z endywii z awokado, jajkiem i pomidorami stanowi bardzo sycące i zdrowe śniadanie paleo, choć nadaje się także na kolację czy lunch. Mimo iż ta sałatka jest bezglutenowa i wpisuje się doskonale nawet w restrykcyjną dietę SCD i FODMAP , to prawie wszystkie składniki są potencjalnie uczulające: jajka, pomidory (psiankowate), orzechy
PaleoSMAKprzez cały okrągły rok. Dziś publikujemy przepis na pyszny domowy bigos z cukinii. Taki bigos przygotowuję do słoików, które pasteryzuję i przechowuję na moment gdy potrzebna mi np. szybka kolacja bądź ekspresowy obiad. Bigos przechowuję bez dodatku wędlin czy mięsa - podczas podgrzania dodaję jedynie ten składnik i mam gotowe sycące, aromatyczne i pyszne danie. Podawać możemy z ziemniaczkami
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSABAT W SOFITEL WARSAW VICTORIA Szampańska zabawa sylwestrowa w wyjątkowym kabaretowym stylu! W programie wieczoru: 1. spektakularny rewiowy pokaz przygotowany przez Teatr Sabat Małgorzaty Potockiej 2. wykwintna 5-daniowa kolacja szefa kuchni 3. menu bufetowe po północy 4. pakiet napojów i alkoholi, w tym drink powitalny, wybór czerwonego i białego wina, toast szampanem o północy i otwarty bar po północy
królestwo garówzbyt często, bo najzwyczaniej w świecie nie mam na to czasu, ale ostatnio udało mi się wygospodarować chwilkę i upiec domowe bułki. Co prawda nie na śniadanie, ale na kolację były jak znalazł:)) Miękkie, puszyste i naprawdę pyszne. Rano nadal były jeszcze bardzo świeże. Składniki: 3 i 1/4 szklanki mąki pszennej, szklanka mleka, 1/4 szklanki
Z miłości do słodkościdzisiaj krótkie przypomnienie tego przepisu. Ekspresowa sałatka! Prosta w wykonaniu, przepyszna w smaku, tak mogę w skrócie opisać tę sałatkę. Wspaniale nadaje się na imprezy okolicznościowe, czy na kolację. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: - 6 ugotowanych jajek - puszka tuńczyka - łyżka posiekanego koperku - paczka drobnego makaronu (najlepiej włoskiego lub z mąki durum) - 3 łyżki kaparów - sól, pieprz kolorowy - majonez (w wersji dietetycznej użyjcie
SMYKWKUCHNImasłem ( ryby się nam przykleją do dna) i układamy w nim pstrągi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 min. w 180C. Gotowe! Bardzo szybki obiad lub kolacja. Moje zdjęcia zostały zrobione ekspresowo i wieczorową porą dlatego jakość jest marna ;-) Tym razem głód wygrał! Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Planując nasz urlop na Dolnym Śląsku wzięłam również pod uwagę to, że trzeba gdzieś jeść. Śniadania i kolacje mieliśmy sobie przygotowywać we własnym zakresie. W Internecie szukałam informacji o restauracjach w Namysłowie, ale natrafiłam na… wielkie nic. Byłam zszokowana, że w 16 tys. miasteczku nie ma żadnej restauracji, która miałaby chociaż w miarę nieźle prowadzoną stronę internetową lub chociaż
Pasja Smakuswoją konsystencję zawdzięcza tylko awokado! Jest przepyszny, a jego przygotowanie zajmuje 10 minut - słownie: dziesięć minut! Nie żartuję. Smakuje naprawdę wyśmienicie, pasuje zarówno na obiad, jak i na elegancką kolację z winem. Idealnie sprawdzi się, kiedy bez uprzedzenia wpadną goście. Po prostu musicie spróbować :) Czego potrzebujemy? - jedno dojrzałe awokado - garstka liści bazylii - garstka liści rukoli - 2 ząbki czosnku - łyżeczka
two broke sistersdosmażą), z obu stron na rumiano. Podajemy gorące oprószone cukrem pudrem. Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami, to jedna z bardzo wielu propozycji na śniadanie, obiad, deser, czy kolację. Wspaniale smakują na ciepło, ale również na zimno. Gdy za oknem szaro i ponuro, a z kuchni roznoszą się rozkoszne zapachy nawet dzień staje się przyjemniejszy. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkoBajeczna bania – czyli dynia z boczkiem Bania , tak mówią na dynie moi chłopcy . Ja znam kilka bani ..np. do bani , na bani ..i zapiekaną banię
Ogrodnik w podróżyNaleśniki Naleśniki tradycyjne, to jest idealne śniadanie, lub podstawa do obiadu, lub kolacji. Naleśniki są zaliczane do dań trudnych w przygotowaniu, ponieważ często wychodzą grube, niesmaczne, przypalone, z grudkami lub podczas przygotowywania lepią się do patelni. W przepisie postaram się podać porady jak uniknąć tych problemów. Naleśniki z tego przepisu wychodzą bardzo dobre, cieniutkie, mięciutkie, elastyczne
Kuchnia Łukasza