kolacja - 33757 przepisów (strona:1013/2251)

DOSKONAŁY PASZTET Z CUKINII ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI, BEZGLUTENOWY 240

strony Agnieszki Maciąg . Tak jak i placki również i on bardzo przypadł nam do gustu, a szczególnie mnie. Przez kilka kolejnych dni zajadałam go z wielkim apetytem na kolację. Uwielbiam pasztety z dodatkiem żurawiny z chrzanem... pychotka. Sosem tatarskim również nie pogardzę. ale chrzan i żurawina, to dla mnie połączenie idealne. Polecam, taki pasztet, jest bardzo lekki, a zarazem pożywny

Smaczne Zdrowe
Paola dania dla dzieci 163

chwila z dzieciństwa. W całym domu pięknie pachnie: słodko, kusząco, trochę korzennie. Zaglądasz do kuchni: w piekarniku znajduje się zapiekanka z ryżu z jabłkami i rodzynkami. Mama przygotowała na kolację twoje ulubione danie. Bardzo ci smakowały złociste jabłka upieczone ze słodkim ryżem, cynamonem i brązowymi, słodkimi rodzynkami. Pamiętasz jeszcze inne dania na słodko, które tak lubiłaś jako dziecko; kluski leniwe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Łosoś w sosie chrzanowym z wasabi 231

Dziś mam dla Was kolejną rybną propozycję. Łososia w sosie chrzanowym można podać na wigilijną kolację. Ja do przygotowania sosu użyłam zielonego chrzanu wasabi. Ładnie komponował się z pomarańczową rybą.  Składniki: 4 dzwonka z łososia sok i skórka z połowy cytryny sól, pieprz, słodka czerwona papryka koperek (może być suszony) Sos chrzanowy z wasabi: 1 łyżka masła

Czerwień i błękit
Sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami i smażonym serem 120

wysokiej temperaturze. Jeśli ciasto nam się nie otworzy podczas pieczenia to warzywa będą uduszone a ser lekko płynny a całość przejdzie aromatem kminku. Sprawdza się na obiad i kolację, a nawet na sycące śniadanie

Milion Smaków
Uszka z mięsem podane w rosole- Danie Bożonarodzeniowe 148

pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia serwuje na obiad uszka z mięsem w gorącym rosole. Bardzo smaczne i lekkie na nasz brzuszek po kolacji wigilijnej. Składniki na ciasto: mąka pszenna 300 g woda 200 ml sól 1 łyżeczka płaska   Dodatkowo: zmielona łopatka 150 g zmielony schab 150 g czosnek 4 ząbki  pieprz biały miliny 1 łyżeczka

Różowa kuchnia
Świąteczne przepisy, przekąski sylwestrowe, codzienna kuchnia... A wszystko smakuje lepiej z sosami Folwark 199

czosnkowej odsłonie , pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy domownik, nie wyobrażacie sobie śniadania, kolacji lub kanapki do pracy bez ketchupu, polecam "Ketchup premium" Folwark . Butelka starczy na o wiele dłużej, a smak i przyprawy doskonale komponują się z zielonymi dodatkami i ulubionymi wędlinami

Słodkie okruszki
Uszka z grzybami 346

Uszka z grzybami są obowiązkowym daniem podczas wigilijnej kolacji. W naszym domu moja mama zawsze zajmowała się ich lepieniem. Ale w tym roku uszka i pierogi to moja działka. Przepis na te uszka znalazłam na blogu Kotlet.tv. I powiem Wam, że są bardzo smaczne. A najbardziej podoba mi się sposób ich lepienia ;-) , bardzo szybki i prosty. Każdy sobie z nimi

Passion of Cooking
Barszcz czerwony czysty 269

wiem jak Wam, ale mi czerwony barszcz zawsze kojarzy się z Wigilią, chociaż świetnie sprawdza się podczas różnych imprez, obiadu czy kolacji. Podstawą barszczu czerwonego jest duża ilość buraków oraz odpowiednia ilość wody. Ja zawsze na litr wody daję kilogram buraków. Barszczyk wychodzi idealny. Barszczyk możemy podać z różnymi dodatkami: pierogami, pasztecikami, krokietami czy ziemniakami z patelni. Jednak w Wigilię

Passion of Cooking
Placki z jabłkami czy jabłka w cieście 140

Placki z jabłkami, jabłka w cieście czy racuchy to nasz odwieczny dylemat, kiedy mamy ochotę na słodką kolację. Lubimy wszystkie trzy warianty, choć najsmaczniejsze zdaniem Starego Wielbłąda są racuchy wg przepisu Lulu ( przepis na racuchy z jabłkami wg  Lulu ) Jednak o wyborze decyduje zazwyczaj poziom naszego wygłodzenia, więc wczoraj padło na placki z jabłkami. Chciałabym podzielić się z Wami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciabatta bułki 196

kilkakrotne wyrastanie przez kilka godzin :)                  w sumie zamiast bułki na śniadanie były na kolację :) Ale mimo tego wszystkiego nie żałuję bo smakują rewelacyjnie ,są pulchne powiedziałabym puchate ,mają te charakterystyczne duże bąble powietrza w środku a skórka jest chrupiąca :) ślinka cieknie na samą myśl

Wypieki Rene
Bułki z sezamem do hamburgerów 157

piekarek tyle przepisów na te bułki, poczytałam i poskładałam swój przepis :) Bułki wyszły duże ,miękkie i lekko słodkie ... a podpieczone na grillu do hamburgerów smakują rewelacyjnie ;) ależ była pyszna kolacja ..... Składniki : - 600 g mąki pszennej typ 550 - 12 g cukru ( u mnie kokosowy z racji niskiego IG ) - 350 ml ciepłej wody ( nie gorącej ) - 60 g mleka w proszku

Wypieki Rene
Jagodowe zdrowie. Współpraca z LiQberry. 140

około 40%). W celach zdrowotnych producent zaleca spożywanie 1 łyżki 30 minut przed posiłkiem, 2-3 razy dziennie. Oczywiście pasta taka nadaje się doskonale również jako baza wspaniałych śniadań, kolacji czy zdrowych deserów (z zastrzeżeniem spożywania jej na zimno, aby nie straciła swoich właściwości). Niedługo na blogu pojawią się najróżniejsze propozycje kulinarne z pastą z czarnej jagody. Zaglądajcie, będzie pysznie

Słodkie okruszki
Ryż z odżywką białkową, bananem i masłem orzechowym 215

Takie posiłki mogłabym jeść bez ustanie, ale niestety jest to z odżywką, więc trzeba mieć ograniczenia. Polecam taki szybki i smaczny zestaw na śniadanie, obiad lub kolację! Składniki: 40g suchego białego ryżu 1 szklanka wody 30g odżywki białkowej 1/2 banana 1 łyżeczka masła orzechowego Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy szklankę wody i czekamy, aż się zagotuję. Następnie wrzucamy wcześniej przepłukany

Truskawkowa Fiesta
CZEBUREKI – smażone pierogi z mięsem – kuchnia tatarska 294

duże pierogi z ciasta podobnego do naszego ciasta ptysiowego , nadziewane obficie mięsem mielonym i smażone w głębokim tłuszczu. Danie kaloryczne, ale niesamowicie smaczne! Idealne zarówno na obiad, kolację na ciepło, jak i imprezę! Tradycyjnie podaje się je z kefirem – Wy śmiało możecie popić np. czerwonym barszczem. Nadzienie mięsne również można zastąpić na swoje ulubione – świetnie sprawdzi się warzywne

Ostra na Słodko
Morszczuk w zalewie octowej 477

Podczas kolacji wigilijnej na każdym stole króluje karp. Ja oprócz karpia przygotuję także inne ryby. Bardzo lubię opiekane ryby w słodko- kwaśnej zalewie octowej.  Oto przepis na takie właśnie rybki: SKŁADNIKI: 1,5 kg mrożonych filetów w morszczuka, 3 jajka, 2,5 szklanki bułki tartej, sól, przyprawa do ryb SKWORCU , olej do smażenia. ZALEWA: 2 litry wody, 1/2 szklanki

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania