bardzo mi się spodobał, zwłaszcza jego letni, żywy kolor, jeden z moich ulubionych! Już od jutra możesz kupić ten blender z akcesoriami w Lidl w bardzo atrakcyjnej cenie, zapraszam! Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Składniki: 500 ml maślanki 250 g truskawek 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, zawartość kakao min. 70% 1/3 szklanki listków świeżej mięty cukier lub miód do smaku Przygotowanie
Moja smaczna kuchniajogurtu nie zjeść całego, tylko odłożyć sobie kilka łyżek, do przygotowania kolejnej porcji jogurtu. Nasz jogurt wychodzi bardzo gęsty. A jak smakuje! Idealny będzie do wszelkich rodzajów deserów czy koktajli. Jeśli akurat przechodzisz kurację antybiotykową, taki jogurt, doskonale pomoże odbudować florę bakteryjną jelit. Im dłużej i wolniej będziecie podgrzewać mleko na jogurt, tym będzie on gęstszy i bardziej kremowy. Jogurt
Mieszam w GarnkuOstatnio znalazłam przepis na blogu na ten koktajl i szczerze mówiąc jestem zaskoczona, ponieważ bardzo mi smakował i moim dzieciom również. Bardzo polecam, a ja zapewne zrobię go jeszcze nie raz. Składniki: szklanka truskawek 1/2 szklanki zimnego jogurtu naturalnego 2-3 listki świeżej bazylii łyżeczka soku z limonki (ja dodałam z sok z cytryny) Wszystkie składniki dobrze zmiksować
talerz przyjemnościDziś prosty, błyskawiczny, zdrowy i przede wszystkim pyszny koktajl. Taki pamiętam z dzieciństwa... Taki robiła moja mama... składniki: 0,5 kg truskawek 400 ml jogurtu naturalnego, kefiru lub maślanki ok. 1 łyżki cukru kilka listków świeżej mięty Truskawki umyć, odszypułkować, dodać cukier, listki mięty i jogurt, kefir lub maślankę. Zmiksować. Spróbować i ew dodać nieco więcej cukru. Przechowywać w lodówce
6nieboZdarzają się Wam takie sytuacje: coś bym zjadła/zjadł, ale nie wiem co? Ja w takich przypadkach przeglądam lodówkę w poszukiwaniu składników idealnych na koktajl. Czasami wykombinuję, jakiś warzywny, wściekle zielony napój nafaszerowany witaminami... Source
Szybko Tanio SmacznieTruskawki królują u nas pod każdą postacią w sałatkach, koktajlach, pierogach no i oczywiście w ciastach :) A drożdżówka z truskawkami no to musowo raz w tygodniu. Jest puszysta i mega maślana. Numer jeden tej wiosny. Składniki: 500 g mąki pszennej 40 g drożdży 50 g cukru 1 duże jajko 250 ml ciepłego mleka ale nie gorącego
Delicious Titbitslodu . Rozlałam mleczko i wsadziłam do zamrażarki. Dość długi zamarzało, także nie ma opcji aby było gotowe w przeciągu kilku godzin. Po kilku dniach, już zamarznięte użyłam do przygotowania koktajlu. Sprawdziło się świetnie ! Nadal smakowało tak samo, a poza tym schłodziło nieco moje zielone smoothie :) Takie mrożone, kokosowe kostki można wykorzystać do wielu przepisów , a jeżeli potrzebujesz mleczka w postaci
Zdrowie na języku :Pmną odkąd pojawił się truskawkowy sezon. Ostatnio jednak mniej czasu spędzam w kuchni, więc zamiast ciastem zajadałam się po prostu truskawkami z mleczkiem kokosowym na zmianę z truskawkowymi koktajlami. W końcu jednak się doczekałam. Powstało ciasto. Nie dość że bardzo zdrowe, bardzo proste i bardzo smaczne, to i przyzwoicie wygląda :) A do tego wszystkie składniki są łatwo dostępne i stosunkowo
Smakuje zdrowozamrozić. Obierzcie je ze skórki, włóżcie do pojemnika i przechowujcie maksymalnie 3 miesiące. Przed użyciem rozmrażajcie je przez kilka godzin w temperaturze pokojowej. Mrożone banany są świetnym składnikiem smoothies, koktajlów czy lodów bezglutenowych. :) Ciasto piekę w formie silikonowej Sockerkaka z Ikei. Ciasto: 4 banany 2 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pół szklanki cukru (mniej jeśli banany są bardzo słodkie
Cooking MonsterWytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Owsianka z prażonymi jabłkami Zakup malaksera, gdyż mój blender odmówił już niestety współpracy, a w głowie tyle pomysłów na pyszne koktajle, zupy kremy itp. :) Konferencja Łódź bloguje, która odbędzie się 18 czerwca, wezmę w niej udział po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni raz Łódzki dzień sushi - 18 czerwca
Cooking MonsterKażdego roku w sezonie, po drodze do domu kupowałam kilogram truskawek i starczało. Jak nie na koktajl to na pierogi. A teraz? Kurka, truskawki są czy chcę czy nie :) Jemy, jemy a one dalej rosną! Trochę zamroziłam, część zjadamy na bieżąco, część upycham w ciastach, a na część szukam pomysłu na bieżąco. Takim sposobem trafiłam na TAKĄ . Pieczoną
bistro mamaszpinakiem i ricottą , tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym . spaghetti ze szpinakiem i pesto , szybką tartą z warzywami Koniecznie wypróbujcie tez pyszny i zdrowy zielony koktajl . Jest boski ! Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Czas przygotowania: 3 godziny Proporcje na 12 szt Składniki Ciasto: 300 g mąki pszennej 3,5 g suchych drożdży 50 g roztopionego
Kulinarne przygody GatityBardzo prosty i smaczny koktajl truskawka – kiwi .Uwielbiam to połączenie smakowe i polecam je również wam. Składniki: 500 g truskawek 4 dojrzałe kiwi Truskawki obrać z szypułek ,zmiksować na mus . Następnie obrać kiwi ze skórki i też zmiksować . Do szklanek wlewamy najpierw mus truskawkowy, potem rzadszy – kiwi .Smacznego
Ladylaura.tygodniu z napojami Maciek przygotował zielony koktajl na soku brzozowym . Postanowiłam pójść jego tropem i przygotować lemoniadę cytrusową, także na bazie soku brzozowego. Nie dosładzałam jej niczym, ponieważ chciałam, aby miała zdecydowany, kwaskowy smak. Najlepiej podawać mocno schłodzoną z kostkami lodu. Idealnie sprawdzi się w upalny letni dzień. Możecie dodać nieco miodu lub syropu trzcinowego, aby złagodzić kwasowość napoju. Proste
zadanie-gotowaniewięc dla was propozycję na knedle ziemniaczane z truskawkami. Dodatkowo polane zrumienionym masłem z dodatkiem bułki tartej oraz dosłodzone cukrem palmowym. Ja do takich knedli podaje jeszcze zimny koktajl truskawkowy. Składniki: 0,5 kg ziemniaków ( po obraniu)* 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5-2 szkl mąki pszennej 20 truskawek średniej wielkości 2 łyżki masła bułka tarta
Ala piecze i gotuje