prawda jest posiekana dość drobno, ale jak tylko otwarłam torebkę po samym zapachu nie miałam żadnych wątpliwości że to właśnie mięta. Męta jest świetnym dodatkiem do sałatek, deserów czy koktajli, ja wykorzystałam ją dziś do innej potrawy i też się sprawdziła. Kluski wszystkim smakowały
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibajka. Są soczyste i wcale nie smakują jak szpinak. Nawet uduszone w dużych kawałkach już mnie nie przerażają, pod warunkiem, że dobrze je doprawię. Świetnie nadają się też do koktajli warzywno owocowych . Też macie swoje zmory kulinarne tak jak ja? Może udało Wam się jakąś już pokonać? Zobacz jak przygotować makaron ze szpinakiem ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazagotować z kardamonem, po czym usunąć ziarna, a płyn ostudzić. Banany obrać, pokroić, zalać kawą, dodać cynamon (lub proponowane przyprawy) i zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Koktajl rozlać do szklanek i posypać startą czekoladą
Konrad Gotujepłatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko, jajecznice, zapiekanki warzywne z jajkiem, wołowina i wieprzowina w warzywach z jajkiem, jajka sadzone, smażone na boczku i warzywach, zupy mleczne, kakao, koktajle mleczne a smakach kakao, truskawka i wanilia, świeże soki oraz z kartonika, kawa i herbata, dla małych dzieci mleko hipp 1,2,3, liczne deserki w słoiczkach, jogurty danon
ClauditteMissCookingzapach marki PUMA. Lekki i radosny, idealny na wiosnę i lato. Stworzony z myślą o kobietach, które lubią się zrelaksować i dobrze bawić. PUMA Time To Play oferuje koktajl radosnych owoców i żywiołowych kwiatów. Podkreślają go kobiece, trwałe nuty głębi. Świeży, żywy i wielobarwny zapach inspiruje do poszukiwania radości w każdej chwili życia. Nuty Głowy: Soczyste, czerwone owoce
ClauditteMissCookingKonkretnie – czyli treściwy obiad, ciepła kolacja… Coś słodkiego – zdrowe słodycze, nietypowe lody czyli najlepsza cukiernia świata w Twojej kuchni Na zdrowie – wypijmy za kolejne spotkanie przepisy na zdrowe napoje, koktajle itd… Źródło: http://fotozakupy.pl/kinga-paruzel-nie-zwykla-kuchnia-bo-kazdy-jest-inny-z-autografem/40125s Książkę Kingi zamówiłam ze strony fotozakupy.pl zaraz po tym, jak Kinga ogłosiła wiadomość o tym, że można kupić książkę z jej autografem. 10 minut
ClauditteMissCookingmłodości... Nie dość, że złapałam paskudną infekcję i wywaliło mi migdały to dodatkowo jestem w trakcie leczenia stomatologicznego - stąd całkiem spore problemy z dziobem i gardłem. Zobacz jaki pyszny koktajl może zrobić ze szpinaku! Niestety, mój strach przed wizytą u dentysty wcale z wiekiem nie osłabł chociaż staram się pilnować tych spraw. Jednak nie zawsze to się udaje a poza
Smaczna Pyzałatwo stracić przy tym głowę;) Wersja w sałatce z fetą i miętą, wspaniałomyślnie rozpowszechniona przez Nigellę, to już klasyka w naszym letnim menu. Nie licząc drinków, koktajli i chłodnika, arbuz jawi się jako dość mało użyteczny w kuchni. Wiem, wiem, że najchętniej wszyscy zjadają go "na golasa", ale przyszła mi ochota na jakąś nową, ciekawą kreację. Sauteed watermelon brzmiało
KUCHARNIAdopiero ma przyjść. Obejmują tu i teraz - dojrzały smak lata zapisany jeżynowym atramentem. Pierwsze zbiory wprost ze splątanych krzaków trafiają wprost do buzi. Druga porcja obowiązkowo zawiruje w koktajlu. Trzecia popłynie kroplami jeżynowego soku. Cała reszta czeka na to, co przyjdzie mi do głowy. A przyszła mi parę lat temu chęć na jeżynową galaretkę . Odtąd ma stałe miejsce
KUCHARNIAZdjąć z ognia i dodać 1,5 szklanki białego rumu. Od razu studzić syrop z żurawinami zanurzając rondel w zimnej kąpieli (misce z zimną wodą i lodem). KOKTAJL KLEMENTYNA /nazwa i pomysł własny, proporcje na 1 osobę/ 60 ml soku ze świeżo wyciśniętych klementynek 60 ml syropu żurawinowy 50 ml białego rumu /lód opcjonalnie
KUCHARNIAbakłażan z czosnkiem, granatem i sosem jogurtowym 2. Krem malinowo-buraczany z miętą 3. Risotto milanese 4. Szafranowo-kardamonowa panna cotta z pistacjowym krokantem i karmelizowanym mango 5. Koktajl miłości „Love potion” 6. Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i orzechami 7. Lody z kolorowym pieprzem (klik) 8. Trufle w hibiskusowym, różanym i truskawkowym pudrze (klik) 9. Czekoladowe serca
KUCHARNIAdwóch odsłonach: SŁODKO – 21.09. o godz. 10.00 WYTRAWNIE – 20.09 o godz. 15.00 Podczas warsztatów uczestnicy przygotują m.in. : SŁODKO * ciasto gryczane z owocami jaglaną tartę owocowo-ziołową budyń owsiany koktajl amarantusowy batony pełne ziaren trufle z białej kaszy * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie WYTRAWNIE * polentę w w dwóch odsłonach sałatka z kaszy z pomarańczami w szalotkowym vinaigrette
KUCHARNIAUwielbiam awokado- jego smak i kolor - w pastach, sałatkach, koktajlach albo pokrojone z innymi dodatkami na kanapkach. Najprostszą pastą jest guacamole - tu moja jej wersja podstawowa :) SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki soku z limonki (lub cytryny) 1 ząbek czosnku sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,oliwę
Moje Kuchenne Rewelacjeprostu odstawiam na chwilę. Warzę dosłownie 15 minut i przelewam całość na sitko z gazą, delikatnie, aby grudki się nie rozleciały. Oczywiście serwatki nie wylewam, ale robię z niej koktajl . Twaróg odciskam, zawiązuję i odstawiam do ostygnięcia...Potem wstawiam do lodówki i gotowe ! Następnie robię pyszną kanapkę !! Miłego
Życie na widelcułyżka soli 1 łyżka ostrej papryki 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Pomidory parzymy, obieramy ze skórki. Obieramy cebule. Pomidory i cebule miksujemy w kubku do robienia koktajlu (można blenderem). Porcję należy podzielić na dwie części. Następnie wlewamy sos do jak najszerszego garnka, dodajemy pozostałe składniki i zagotowujemy. Potem na małym ogniu gotujemy około 2 h, Wyciągamy
Humanistka w kuchni