gęste do blendera, wodę ze spodu zostawić. Do mleczka dodać daktyle, orzechy, kawę, olej, kakao, wanilię, sól i wszystko zmiksować na mus (radzę użyć blendera z kielichem, jak do koktajlu). 5. Do rondelka wlać 1/2 szklanki wody kokosowej, która została w puszce. Dodać agar-agar i wymieszać. Podgrzewać, mieszając, aż agar-agar się rozpuści (nie gotować!). Następnie dodać
Mała Cukierenkaopijać się kupioną, gazowaną chemią czy napojów pełnych syropu glukozowo-fruktozowego zachęcam wszystkich do zrobienia samodzielnie- i oczywiście z małą pomocą Krainy :)- kolorowych drinków, orzeźwiających smoothie, pożywnych koktajli, jak również zdrowych wód smakowych. Tak więc, moi drodzy, w Krainie rusza seria KoktajLOVE , a otwierać ją będzie 'egzotyczny rum' o smaku ananasowo-pomarańczowym z delikatną nutą syropu kokosowego. Najmłodsi również
Kraina Miodem Płynącazeby nie sciemniala,gdy przygotowywalam reszte owocow. Dodatek cukru jest rowniez zbyteczny.Warunek-owoce musza byc naprawde dojrzale.Wtedy maja najwiecej slodyczy,smaku i aromatu. Oto pucharek pelen zdrowia i witamin.Oczywiscie koktajl przygotowujemy bezposrednio przed spozyciem. Skladniki na 2 spore pucharki: pol sredniego ananasa 300 g swiezych truskawek 1 gruszka-opcjonalnie sok z cwiartki limonki Przygotowanie: Owoceu umyc,obrac, rozdrobnic i wrzucic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Smoothie szturmem zdobywa podniebienia Europejczykow.Wiadomo,chcemy byc zdrowsi,mlodsi i szczuplejsi.Owocowy koktajl idealnie wpisuje sie w tzw."zdrowe odzywianie".Swieze owoce sa bogate w skladniki odzywcze,mineralne i witaminy i co wazne slodkie same w sobie.Jesli uzyjesz dojrzalych owocow bedzie naprawde slodki i nie wymaga dosladzania..Gdy juz musicie doslodzic, proponuje uzyc np. miodu. Gruszki lezaly sobie i dojrzewaly
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!polecam dodatku cukru do tego rodzaju koktajli.Jesli sa dla nas naprawde malo slodkie,uzyjmy raczej miodu.Wody tez nie dolewalam,bo juz arbuz to prawie sama woda.Do sporzadzenia tego koktajlu uzylam resztek melonowo-arbuzowych ,pozostalych po zrobieniu deseru z ich udzialem.Na przepis zapraszam tutaj: klik Skladniki : truskawki melon zolty i pomaranczowy( Gala i Cantalupa) arbuz sok z polowy cytryny Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dojrzewania traca goryczke.Ponoc najlepsze sa po pierwszych przymrozkach.Goji mozna jesc na surowo.Sa takze idealnym dodatkiem do kaszy jaglanej czy owsianych platkow sniadaniowych-zarowno swieze jak i suszone.Jest swietnym elementem koktajli,ciast,mufinek czy salatek.Chinczycy dodaja je do zup.Pasuja wlasciwie do wszystkiego,a do tego sa prawdziwa ozdoba na talerzu.W przeciwienstwie do innych owocow,goji nie zawieraja zadnych kwasow.Dlatego poleca
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!roku to niestety się skończyło i właśnie rozpoczęliśmy sezon grzewczy jesienno-zimowy Bardzo nad tym ubolewam… Pogoda pod psem- bez obrazy dla psów oczywiście Skończyła się era koktajli i chłodników a zaczyna się czas gorących zup, rozgrzewających potrawek i herbat z cytryną… i rumem Nic niestety nie można w tym przypadku zmienić, pomijam szczęśliwców wyjeżdżających do ciepłych krajów
UgotujmyTo.plparze … itd Ile regionów tyle nazw! U mnie od zawsze mówiło się na nie paruchy i za czasów dziecieństwa przyrządzała je Babcia. Przeważnie na słodko … z koktajlem … z borówkami … , a my później chodziliśmy z wysmarowanymi na fioletowo buziami! Nic nie dorówna tym babcinym , ale moje wyszły równie niezłe! Tym razem w wersji na ostro
Ostra na SłodkoSezon truskawkowy podobno za niedługo ma się skończyć , dlatego staram się czerpać z niego pełnymi garściami! Koktajle … ciasta … muffinki i inne desery powstają u mnie w ilościach hurtowych ( a mama narzeka , że pupa rośnie :p ). Było już przepyszne ucierane ciasto na jogurcie … muffiny z truskawkami i chrupiącą kruszonką też były … torcik z truskawkami i bitą śmietaną
Ostra na SłodkoJuż niedługo sezon truskawkowy będzie się kończył , dlatego staram się wykorzystywać go w pełni! Ciasta już były …. muffinki też … koktajle i babeczki również …. więc dziś mam dla Was przepyszne naleśniki z ich dodatkiem , które nie tylko rewelacyjnie smakują , ale i super wyglądają! 30 minut i wspaniały obiad mamy na talerzu! Jak go zrobić? Zobaczcie! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: - mąka
Ostra na Słodkosezon truskawkowy rozpoczął się u mnie pełną parą! Ciasta … naleśniki … zapiekanki … koktajle i …. i tarty ! Tak – tarty! Dziś mam dla Was przepis na zwykłą , klasyczną i zarazem bardzo smaczną tartę z truskawkami. Robi się ją błyskawicznie i błyskawicznie znika! Jest świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości! Polecam! SKŁADNIKI : ( Blacha 20 x 24 cm ) * mąka
Ostra na Słodkopełni korzystam z sezonu truskawkowego ! Ciasta … desery … lody i koktajle goszczą u mnie teraz najczęściej! Dziś mam dla Was przepis na ciacho , które zrobiła na niedzielny deser – zniknęło w tempie ekspresowym! I wcale się nie dziwię , bo smakowało fenomenalnie! Delikatna babka ( na oleju ) o obłędnie kokosowym smaku i zapachu … wypełniona słodkim musem truskawkowym . Podana z lodami
Ostra na Słodkopewnie wiecie ostatnio staram się ograniczyć słodkości i przerzucić na bardziej zdrowy tryb życia. Przyznaję : idzie mi całkiem nieźle! Ryże , kasze , warzywa , koktajle coraz częściej goszczą na moim stole. Nie żeby wcześniej ich było mało , ale zdecydowanie bardziej wolałam sięgnąć po kawałek pysznego ucieranego ciacha ;) Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie smaczny smażony ryż z warzywami. Wykorzystałam do tego
Ostra na Słodkododatkiem suszonych śliwek i jabłek zupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym pieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną fasolą koktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananem Hitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które
Kulinarne przygody GatityBędąc w markecie i robiąc zakupy wpadła mi w ręce paczka szpinaku typu baby. Ogólnie szpinak najczęściej ląduje w moim zielonym koktajlu, albo jako sos szpinakowy do makaronu. Ta ostatnia wersja jest jednym z ulubionych dań mojej córy. Tak, tak, moje dziecię od zawsze lubiło szpinak. Tyle, że zawsze musiał... Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia
Nie Bo Piekło