trzeba słuchać ;) W dostarczaniu tych witamin pomoże mi firma Świeże zioła ( strona: http://swiezeziola.pl/ , fanpage: klik ), która naładuje mnie energią i sprawi, że do diety włączę fantastyczne smoothie i koktajle, a moje codzienne posiłki urozmaicę o fantastyczne świeże warzywa i owoce. Do słodkości również coś pysznego się znajdzie! Świeże zioła to firma, która szczyci się już 10-letnim doświadczeniem. Niech
Ostra na SłodkoPonieważ miałam w domu dość sporą ilość roszponki postanowiłam wypróbować jak sprawuje się w koktajlach. Okazało się, że tak jak szpinak nadaje piękny kolor, a i w smaku jest dość ciekawie. Ponownie postawiłam na dodatek pomarańczy. Niestety odnoszę wrażenie, że mój blender zaczyna się tępić, bo nie miksuje już dokładnie tak jak kiedyś. No cóż, trudno
Sto kolorów kuchniBardzo lubię robić domowe, zdrowe, pełne owocowych kawałeczków desery. Ostatnimi czasy moja domowa patera wprost uginała się pod ciężarem wszelakich owoców. Powstawały pyszne koktajle, soki, ciasta oraz kisiele . Dziś zapraszam na domowy kisiel gruszkowo-pomarańczowy. Piękny, smaczny, zdrowy i ... domowy. Składniki: 2 małe gruszki 1 średniej wielkości pomarańcza 1 szklanka wody 1 1/3 łyżki stołowej mąki ziemniaczanej opcjonalnie 1 łyżeczka
Słodkie okruszkiIdealnym przykładem jest (smoothie) zmiksowany napój o gęstej i kremowej konsystencji, w których główną rolę stanowią owoce lub warzywa. Poniżej umieszczam przepis na zielone smoothie - koktajl szpinakowo-truskawkowy! Składniki: 150 g mrożonego szpinaku 250 g mrożonych truskawek miód 125 ml jogurtu naturalnego Do wysokie naczynia dodać lekko rozmrożony szpinak, truskawki, 2 łyżki miodu
Ugotowaćmleko kokosowe potrzebujemy tylko dwóch składników: wiórków kokosowych i wody. Takie mleko jest lekko tłuste, mocno kokosowe i bardzo smaczne. Idealnie sprawdzi się jako baza do owsianek jak i koktajli. Składniki na niecały 1 l mleka kokosowego: 200 g wiórków kokosowych 1,2 l wrzącej wody Dzień wcześniej wiórki kokosowe przesypać do wysokiego garnka i zalać
Ugotowaćporcji witamin po zimie. Postanowiłam zrobić sobie detoks i w najbliższym czasie jeść naprawdę lekko i zdrowo, z większą ilością warzyw i kasz. Teraz w moim menu królują zielone koktajle i sałatki. Sałatka, którą chcę Wam dziś zaprezentować jest bardzo pożywna, idealna na lekki obiad, kolację czy posiłek do pracy. Oryginalny przepis (ja go trochę zmodyfikowałam) pochodzi ze wspaniałej książki
Zawsze głodna!razem z malinami, truskawkami, porzeczkami i wisienkami. Wszystko polewamy sokiem malinowym i podajemy. Sałatkę można podać w oczyszczonych połówkach czerwonego grejpfruta, którego sok można wykorzystać np. do zrobienia pysznego koktajlu. Smacznego
Słodkie okruszkiDzisiejszą propozycją jest pyszny koktajl z maślanki i soku pomidorowego, który znakomicie gasi pragnienie i doskonale orzeźwia w upalne dni . Jest błyskawiczny i banalnie prosty w przygotowaniu . Polecam do wypróbowania. składniki na 4 porcje 1/2 litra maślanki naturalnej 1 butelka soku pomidorowego (0,3l ) pół pęczka koperku sól pieprz cytrynowy ( może być ziołowy) przepis Koperek siekamy na drobno. Do miski
Smakowite DaniaZimny, gęsty, chłodzący koktajl sorbetowy z truskawkami i bananem. Idealny na upalne letnie dni . Szybki i prosty w przyrządzeniu , smakuje znakomicie. składniki na 2 porcje 2 szklanki mrożonych truskawek 1 banan 3 łyżki cukru pudru przepis Mrożone truskawki lekko rozmrażamy. Po trochu rozdrabniamy za pomocą blendera , na przemian z bananem .Gdy owoce będą całkiem zmiksowane dodajemy 3 łyżki
Smakowite Danianaszej misce z owocami banany zrobiły się brązowe. Szukaliśmy jakiegoś przepisu co można by z nich zrobić, ale coś innego niż wykorzystać je w koktajlach. Przeszukując internet znaleźliśmy na jednym z holenderskich blogów kulinarnych taki o to pyszny przepis chcieli byśmy się nim z Wami podzielić. Składniki : 175 gr mąki
cookplZdrowy koktajl owocowy. Świeżo wyciskany Sok pomarańczy, cytryny i imbiru jest świetny na katar i przeziębienie. Idealny na zwiększanie naszej odporności. Dodatek imbiru działa rozgrzewająco Mało znany owoc Imbir Imbir (Zingiber officinale) to roślina o grubych, mięsistych kłączach, pochodząca z Azji, ale uprawiana dziś we wszystkich rejonach klimatu tropikalnego. Już w starożytnych Indiach i Chinach stosowano go jako przyprawę
w mojej kuchninaprawdę nie znałam prawdziwego smaku masła orzechowego. To najlepsze masło, jakie w życiu jadłam i żadne kupne nie może się z nim równać. Doskonałe do wszystkiego: ciast, ciasteczek, koktajli, kremów, kanapek, a zwłaszcza do wyjadania prosto ze słoika. Jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego blendera i odrobiny cierpliwości – do dzieła! Składniki: 2 szklanki orzechów nerkowca ½ laski wanilii (idealnie komponuje się
Roślinna - blog wegańskiwchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe. Ziarenka nie tylko można używać do wypieku ciasteczek, to również doskonały dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli, ciast, musli i naleśników. Są bardzo zdr owe, mają wiele wartości odżywczych i nie zawierają konserwantów. Więcej informacji o produkcie znajdziecie tutaj . Serdecznie zapraszam do sklepu ZIARENKOWO, gdzie
Tradycyjna kuchnia KasiHerbata Matcha moja miłość od dawna. Stali obserwatorzy zauważyli, że używam jej często, dodając do koktajli, serników, kremów, ciast, a nawet do ciasta drożdżowego. Według mnie deserom nadaje wyjątkowego smaku. Więcej o herbacie napiszę innym razem, dziś tak tylko w skrócie, abyście i Wy dostrzegli jej wyjątkowość. Matcha powstaje z herbaty Tencha, która jest wysoko gatunkowo herbatą, uprawiana
Blondynka Gotuje