sierpnia 7. Sokownik (również na indukcje) --> Netto do 7 sierpnia 8. Mikser do smoothie- super gadżet, dosyć drogi więc chyba głównie dla wielkich miłośników smoothie / koktajli--> Lidl do 7 sierpnia 9. Taśmy do mięsa- dla tych, którzy sami przygotowują wędliny. Fajny, niedrogi gadżet, który warto mieć w kuchni --> Netto
Tradycyjna Kuchniazjedzą ;) Składniki: na 8 niewielkich foremek 1 szklanka jagód 200 g śmietany kremówki (36 %) 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Jagody myjemy i miksujemy z cukrem pudrem na gładki koktajl. Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do zmiksowanych jagód. Delikatnie łączymy, mieszając szpatułką. Masę wylewamy do większego pojemnika lub do pojedynczych foremek na lody. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin
bistro mamawięc tak, smakuje nie za dobrze :D To znaczy jest zjadliwe, ale takie jakieś bardzo dziwne, mało jabłkowe, jałowe. Jako dodatek do posiłku jak najbardziej może być. Do owsianki, koktajlu, jogurtu może stanowić dobre źródło błonnika u osób, które spożywają go naturalnie w zbyt małych ilościach. Błonnik jabłkowy występuje w postaci proszku, działa odchudzająco i wspomaga proces utrzymania prawidłowej masy
Zdrowie na języku :Pcałość mieszamy ze sobą. Drinka dopełniamy woda gazowaną. Na samym końcu dekorujemy naszego drinka połówkami truskawek i miętą. Artykuł Truskawkowe mojito pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaczyli użytkową. Podstawowym problemem po zakupie jarmużu jest to, do czego możemy go użyć, bo po co – już wyjaśniliśmy – moda. Większość osób, które znam, używa go do koktajli i na tym ich przygoda się kończy. Bardzo krótki romans, a przecież można wejść w związek z jarmużem bardziej i głębiej…jakkolwiekby to nie zabrzmiało. Sam fanem jarmużu
Blendmanmineralne gdyż po prostu więcej się pocimy i musimy uzupełnić niedobory. Doskonałą "kroplówką" jest woda kokosowa którą warto popijać bo zawiera wszystko co nam trzeba. Dziś w koktajlu z melonem który doskonale zaspokoi nasze pragnienie. Zapraszam na pyszny i zdrowy napój. Melonowy napój izotoniczny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzprycer arbuzowy to kolejna winorośl z rodziny winno – owocowych chłodzących i poprawiających nastrój napoi. Jeśli smakował Wam szprycer malinowy albo koktajl arbuzowy to będziecie wniebowzięci co najmniej do końca lata. Składniki szprycera arbuzowego kilo arbuza pół butelki białego wina 200 ml schłodzonej wody gazowanej sok z połowy cytryny lód do podania Arbuza pozbawiamy skórki i pestek. Miksujemy
Ugotowane pozamiatanewysmarować rant szklanki, wycisnąć ją i wrzucić do szklanki. Na samym końcu może udekorować naszego drinka dodając wisienkę. Artykuł Old Fashioned Cocktail pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaplacki ziemniaczane czy z jabłkami. W każdym razie jak dla mnie to idealne danie na śniadanie lub kolacje. Ja robię je wtedy, kiedy zostaje mi trochę maślanki z jakiegoś koktajlu i nie mam zbytnio z nią co zrobić. Dzieci uwielbiają te placuszki, dlatego jeśli macie w rodzinie plackożerców, warto zrobić od razu podwójną porcję, bo ta z przepisu wystarcza
Mieszam w GarnkuLubię banany ale bardziej niż tak zjeść samego wolę z nich stworzyć coś dobrego. Nadają się do sałatek owocowych i ciast a także do koktajli i lodów bo są tak bardzo słodkie, że nie trzeba już dosładzać cukrem. Do lodów banany są wręcz idealne bo nadają im kremowej konsystencji. I własnie dzisiaj zapraszam na takie pyszne kremowe lody bananowe
Monia miesza i gotujesobą. Zawartość shakera przelewamy do wysokiej szklanki, którą wcześniej wypełniamy lodem. Gotowego drinka możemy udekorować plasterkiem pomarańczy. Artykuł Deep Blue Sea Drink pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiabrzoskwiniowy miksujemy z miąższem awokado, umytym i osuszonym szpinakiem oraz bananem. W drugim kubku łączymy ze sobą jogurt naturalny i 2 łyżeczki dżemu truskawkowego. Do szklanek nalewamy naprzemiennie oba koktajle, wierzch dekorujemy łyżeczką pozostałego dżemu, ewentualnie plastrami świeżej brzoskwini
Kuchnia w czekoladziedługa zima, ja co prawda dopiero wróciłam z tropików, ale trzeba czasami zaaplikować sobie coś słonecznego na zapas. Uwielbiam kuchnię indyjską i mango lassi jest jednym z moich ulubionych koktajli, nie byłabym sobą gdybym nie przetestowała wersji z quinoą ;) spróbujcie jak wyszło :D Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 1 szklanka obranego i pokrojonego
Quinoa Raz!font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W klimacie nadchodzących świąt, zrobiłam sobie ostatnio na śniadanie korzenny koktajl na gorąco ;) Wyszło całkiem ciekawie, a w połączeniu z bezglutenowym chrupkim pieczywem, masełkiem i miodkiem zapewniło mi świetny humor na resztę dnia ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 szklanka napoju
Quinoa Raz!fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Z góry uprzedzam, że jest to przepis dla fanów zielonych koktajli. Jeśli ktoś nie przepada za zieleniną, jej wytrawnym i gorzkawym smakiem to raczej nie przypadnie mu do gustu ta propozycja. Mimo wszystko namawiam ;). Domownik, który najchętniej by się żywił tylko makaronem
Quinoa Raz!