mojej ocenie - najlepsze. Miękkie i delikatne. Mojemu synkowi smakują bardzo :-) składniki: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 300 g wiórków kokosowych wykonanie: Wł ączam piekarnik i nagrzewam do 160 stopni. Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dosypuję cukier, cały czas miksując. Na koniec wsypuję wiórki i dokładnie mieszam. Na blaszce wyłożonej papierem układam ły żeczką
babka w formiemałym ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Polewa: 1 łyżeczka kakao (5 g), 1 łyżeczka miodu pszczelego (6 g), 5-6 łyżeczek mleka do uzyskania konsystencji + pół łyżki wiórków kokosowych (3 g), łyżeczka posiekanych orzeszków ziemnych (7 g) Wartość energetyczna*: 405 kcal 30 g białka 20 g tłuszczów 31 g węglowodanów 4,2 g błonnika ŻELAZO
Vroblewska-fitlifejajka M (130 g) 30 g wiórków kokosowych (1 łyżka = ok. 6 g) Słodzik wedle uznania (u mnie 1 łyżka erytrytolu) Dodatki: 100 g jogurtu naturalnego, pół średniego banana (ok. 70 g ze skórką) Białka ubić osobno, dodać żółtka i wiórki, lekko wymieszać. Smażyć na lekko natłuszczonej patelni. Z jogurtem są najlepsze! Placuszki dobrze smakują nawet na następny dzień
Vroblewska-fitlifemnie bez laktozy (ok. 15 g) 20 g odżywki białkowej (u mnie Allnutrition orzechowa) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 duże jajka (ok. 140 g ze skorupką) 3 łyżki wiórek kokosowych (ok. 18 g) Dodatki: 100 g jogurt naturalny, 7 winogron (ok. 50 g) Płatki zalać mlekiem, odstawić na 3 min do wchłonięcia, dodać pozostałe składniki, wymieszać (ciasto wychodzi dosyć rzadkie
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 2 porcje: 2 łyżki płatków jaglanych (ok. 20 g) 2 łyżki płatków gryczanych (ok. 20 g) 4 łyżki wiórek kokosowych (ok. 24 g) 1 łyżeczka kakao (ok. 5 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 miarka odżywki białkowej (ok. 30 g) 2 duże jajka (ok. 140 g ze skorupką) Twarożek: 125 g chudego twarogu, 3 łyżki mleka
Vroblewska-fitlifemąki pszennej, tym razem tortowej „Basia” i 200 g pełnozirarnistej też „Basia) 300 ml mleka sojowego 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego 100 ml oleju kokosowego opakowanie suchych drożdży (7-8 g) szczypta soli Przygotowanie ciasta drożdżowego znajdziecie tu nadzienie: około 400 g wydrylowanych wiśni 100 g cukru kilka goździków Wiśnie zasyp cukrem najlepiej
greenscarfsuche. 6 jajek 2/3 szkl cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego szczypta soli 6 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki wiórek kokosowych 20 dag agrestu ok 2/3 szkl czerwonej porzeczki cukier puder do posypania Jajka zmiksować z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodać sól, olej i cały czas ucierając na małych
Smakołyki Asipurerein ✔ 2 łyżeczki cynamonu ✔ syrop czekoladowy @waldenfarmsinternational Białka ubijam na sztywno. Dodaję pozostałe składniki i delikatnie miksuję. Masę wylewam na rozgrzaną patelnię (średnica 18cm) i smażę omlet na PAMie/oleju kokosowym najpierw z jednej strony, pod przykryciem. Dorzucam borówki, smażę chwilę i przewracam omlet na drugą stronę. Smażę pod przykryciem. Zawsze wychodzi taki puszysty!! Smacznego 😘😘😘 Zachęcam do obserwowania mojego profilu
Tetiisheriawokado i mięty. CYTRYNOWO-MIĘTOWE LODY Z AWOKADO Składniki: 2 dojrzałe, miękkie awokado 2 łyżki masła z nerkowców lub migdałów 1 cytryna - sok i starta skórka 3 łyżki oleju kokosowego 2,5 łyżki miodu szczypta soli kilka listków mięty - 7-8 sztuk Wszystkie składniki zblenduj na kremową masę i przełóż do pojemniczka. Włóż do zamrażarki na kilka godzin. Co pół
Powiedz dietom nieporadzić. Składniki na standardowej wielkości blachę” 350 g mąki w sumie (u mnie było to 200 g tortowej i 150 g pełnoziarnistej) 1 średni banan 200 g oleju kokosowego (zimnego, czyli w formie stałej) 50 g cukru szczypta soli około 1 kg owoców z czego ja miałam 300 g truskawek i 700 g agrestu 100 g cukru łyżeczka cynamonu
greenscarfzmielony twarożek, dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciemne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę. Po ostudzeniu upieczonego ciasta polać górę polewą i obsypać wiórkami kokosowymi. Smacznego, to jest pycha ciasto
Kuchnia PokoleńRolada kokosowa Śmietanowiec Deser lodowo - śmietanowy Cytrynowiec Wafle
NA MOIM TALERZUwodzie z odrobiną cukru i soli. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie filet z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na patelni z odrobiną oleju kokosowego (jest bardzo zdrowy) . Po usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Na talerzu układamy rukolę , kurczaka , pomidorki koktajlowe pokrojone w połówki i pokrojone w mniejsze kawałki szparagi , całość polewamy odrobiną oliwy. Sałatkę możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukinia tuńczyk pieczarki przyprawy ( oregano, bazylia, czosnek niedźwiedzi) Wykonanie: Kalafior i ser żółty zetrzyj na tarce, dodaj jajka i przyprawy. Konsystencja musi być zwarta. Rozgrzej piekarnik. Formę wysmaruj olejem kokosowym. Piecz 20 min. Po pieczeniu dodaj ulubione składniki, na spód sos pomidorowy, polecam z Lidla z włoskiego tygodnia, następnie kładę ser mozzarella, pieczarki, tuńczyk, pomidorki i cukinię. Posypuję przyprawami
Bike By Lifejednej misce, a mokre w drugiej.Następnie wymieszać razem.Ciasto przełożyć do foremki , ułożyć owoce.Posypać kruszonką , ale można upiec i bez kruszonki [ dodatkowo pod koniec pieczenia posypałam cukrem kokosowym].Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40 minut. Ciasto wystudzić , ewentualnie posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzenie