kokosowe - 19941 przepisów (strona:869/1330)

Puszysty omlet ciasteczkowy z jabłkiem i sosem chałwowym 180

chałwy, ale gorąco polecam przygotować domową tahini i wykorzystać również w innych przepisach. Składniki: 2 jajka 1 wafel ryżowy 1 łyżka odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 1 łyżeczka mąki kokosowej lub otrębów  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia  Rozgrzać patelnię. Składniki wymieszać widelcem. Wafla drobno pokruszyć i dodać do masy. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Przekroić

Chocolate Muffin Blog
Jaglanka kokosowa z truskawkami i bananami 180

moje owsianki, jaglanki i inne płatki coraz częściej goszczą na talerzu mojej córci i tona jej wyraźne życzenie :-)  SKŁADNIKI 1/4 szklanki kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka syropu klonowego 1/2 banana 5 - 6 truskawek Kaszę wsypujemy na sitko i przepłukujemy wrzątkiem, a następnie przekładamy ją do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości. Dodajemy syrop klonowy

Czary - gary w kuchni
Warzywny gar z ciecierzycą 164

sicie pod bieżącą wodą, nalać świeżej, ponownie dodać sodę oczyszczoną i ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 1/2 dużej cebuli 2 łyżki oleju do smażenia dobrej jakości (u mnie rafinowany kokosowy – tak wiem, ile ludzi tyle opinii, ale właśnie rafinowany do smażenia jest idealny) 200 g pieczarek 100 ml czerwonego półwytrawnego bądź wytrawnego wina 70 g selera 1 marchew

gutfut
STIR-FRY Z KREWETKAMI I MAKARONEM RYŻOWYM 245

papierowym ręczniku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka drobno startego imbiru 1 duża szalotka 1 szklanka ugotowanych różyczek brokuła kawałek papryczki chili (im papryczka mniejsza, tym ostrzejsza) 2 łyżki oleju kokosowego lub roślinnego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka płynnego miodu lub brązowego cukru 1 łyżka oleju sezamowego garść listków świeżej kolendry lub natki pietruszki 1 limonka pokrojona na ćwiartki sól

cool and minty
STEK NAJLEPSZY 248

możliwości wniknięcia w środek mięsa. SMAŻENIE Ważne jest, aby dobrze natłuścić steki przed smażeniem, używając do tego celu klarowanego masła lub oleju, który można rozgrzewać do wysokich temperatur, np. kokosowego, rzepakowego. Tłuszcz nie tylko dobrze przewodzi ciepło, ale też zapobiega przyklejaniu się mięsa do patelni. Rozpoczynamy smażenie na mocno rozgrzanej patelni ( 150℃), po maksymalnie 3 minuty z każdej strony. Należy

cool and minty
NALEŚNIKI ORKISZOWE Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 153

drobniutko pociętego lub pokrojony w kosteczkę przyrumieniony boczek. Gotowe naleśniki przechowujemy pod przykryciem, w lodówce. Bardzo dobrze smakują odgrzewane. Najlepiej odsmażać je na średnim ogniu, na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub innego roślinnego oleju o neutralnym smaku. To jeden  tych przepisów, którego przygotowanie nie sprawia żadnych kłopotów.  SKŁADNIKI NALEŚNIKI / 6-8 szt 120 g mąki orkiszowej

cool and minty
JAGLANKA Z JAGODAMI 197

wyczarowanie takiego śniadania to czysta przyjemność . Nie dość ,że smakują to jeszcze zachęcają i kuszą wyglądem:) POTRZEBUJEMY: garść płatków jaglanych garść malin garść jagód garść bakali 1/2 szklanki mleka kokosowego lub jogurtu 1 lub 2 łyżki miodu Owoce lekko rozgniatamy widelcem. Dodajemy płatki , mleko i miód. Mieszamy. Dekorujemy bakaliami , owocami , miodem . SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA
Najlepsze bezglutenowe kruche ciasteczka świata :) 320

ryżowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki amarantusowej 1/2 szklanki cukru dark muscavado 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka cynamonu szczypta kardamonu 1/4 szklanki mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju kokosowego (płynnego) Przygotowanie: Zmieszać suche składniki, dodać olej i wymieszać, stopniowo dodawać mleko i zagnieść ciasto (powinno być spoiste, lekko klejące, ale nie sprężyste) Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić

pyszne zdrowości
Deser jagodowy na szybkiego 366

prosty i szybki deser , a przy tym smaczny i orzeźwiający. Do deseru można wykorzystać dowolne sezonowe owoce np. leśną borówkę i borówkę amerykańską. Śmietankę można zastąpić jogurtem lub kokosową śmietanką. Deser jagodowy Składniki: 2 porcje 200 g jagód 4 czubate łyżki cytrynowego kremu, tutaj przepis 150 ml śmietanki 2-3 łyżki jagód 1 listek żelatyny Namocz żelatynę w zimnej wodzie

codojedzenia
Bezglutenowy tort czekoladowo-kokosowy 252

Dziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie

Kuchenne Wariacje
KREM Z BATATÓW Z PIEROŻKAMI STRUKLIJ 123

Krem z batatów to lekko słodkawa, przyjemna zupa. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem czosnku, chilli, mlekiem kokosowym i pierożkami. Myślę że wersji na podanie tego kremu jest dużo. Dzisiaj podałam ją ze struklij, śmietanką i papryką

Kulinarne Fantazje Marioli
Kino Kulinarne TRANSATLANTYK 'Ants on a shrimp' 206

smakowe, jak i wizualnie. Ryba delikatna ale bez wyrazu i smaku. Podana z rzadką pianą z maślanki wyglądała blado. Ciekawym akcentem były pikle z kwiatów czosnku, marynowane w occie kokosowym. Niestety smak kokosa, maślanki i ryby zupełnie do mnie nie przemówił. Ok, a co z dodatkami? A no pojawiła się kontynuacja kokosa - mus + wiórki, pojawiła się mocno pomidorowa galaretka oraz

Spektrum Smaku
Tarta karmelowo-malinowa 449

Niebo w gębie   Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu / masy krówkowej … Czytaj dalej Tarta karmelowo-malinowa

czarrna od kuchni
Degustacyjna kolacja w restauracji BelEtage w Lublinie 195

ciepło, ale tym razem mięsa już nie było ... Wcale nie żałuję, nie myślcie sobie. Podano nam bowiem szparagi z zasmażką z orzechów laskowych i arachidowych, smażonej na oleju kokosowym . Boska, zasmażka BOSKA !!! Najeść się nie mogłam. Takiego połączenia smaków się nie spodziewałam. Polecam każdemu - naprawdę warto tego dania spróbować, choć do lekkich ( przez ową zasmażkę ) ono nie należy. W bardzo

kolorowotorcikowo
Alkalizujący i regenerujący śluzówkę żołądka i jelit koktajl ananasowo-lniany z czerwonym grejpfrutem i jagodami goji 139

pomocą sitka oddziel ziarenka od płynu. Z grejpfruta wytnij miąższ. Ananas pokrój w kostkę. Jeśli jest za kwaśny lub mało dojrzały podpraż go na patelni z odrobiną oleju kokosowego. Za pomocą blendera, stopniowo, zmiksuj owoce z płynem lnianym i syropem z agawy. Koktajl – kisiel serwuj na ciepło lub w temperaturze pokojowej udekorowany jagodami goji. Jest smaczny, zdrowy a co najważniejsze

Z Kuchni Do Kuchni