Duszony bez wody, z mocno ograniczonym zestawem przypraw, jest w tej wersji niekwestionowanym bohaterem. Wyszło bardzo bardzo smacznie! No i te korzyści :) Składniki: 1 duży kalafior 5 łyżek oleju kokosowego 1 łyżeczka kuminu 2 łyżeczki kurkumy 1 cm kawałek imbiru sól płatki chili mały pęczek kolendry lub pietruszki Wykonanie: Rozgrzać olej w dużym garnku z grubym dnem i pokrywką. Wrzucić
zadanie-gotowanieteż cieszą kolorami. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Spróbujcie: 1. Najłatwiejsze ciasto z truskawkami. 2. Najlepsze ciasto rabarbarowo-jabłkowe. 3. Drożdżowe ciasto wieniec z nadzieniem serowo kokosowym i owocami. 4. Pyszne ciasto z truskawkami (na owocowo-naturalnych jogurtach). 5. Truskawkowo-jabłkowe ciasto weekendowe. 6. Cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem. Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego
Słodkie okruszkiskładników czego potrzebujecie do przygotowania potrawy. SKŁADNIKI : - 2 białka - 1 żółtko - 3 łyżki jagód leśnych - 2 łyżki malin - plaster świeżego ananasa - płaska łyżka mąki owsianej - słodzik albo stewia - olej kokosowy do smażenia ewentualnie: 1-2 łyżki jogurtu do owoców Białka ubij na sztywno mikserem, dodaj żółtko i mąkę i delikatnie rozmieszaj. Rozgrzej patelnię, za pomocą pędzelka rozprowadź cienką warstwę
SMYKWKUCHNIPRZEPIS SKŁADNIKI na 8 sztuk 1 kostka twarogu białego (250g) 3 jajka 5 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzinej cynamon słodzik Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy z jogurtem greckim i owocami lub konfiturą. Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
Tetiisheriwięcej) sera feta 1 duży pomidor 100 g komosy ryżowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry sól do smaku Cukinie kroimy wzdłuż na połówki, wydrążamy środek z pestkami, solimy, smarujemy olejem kokosowym i pieczemy w 160 st. C przez ok. 10 minut. Komosę ryżową gotujemy w wodzie w stosunku 1:1 (1/2 szklanki komosy na 1/2 szklanki wody). Po ugotowaniu dodajemy
KucharzycaNiebanalne i pyszne racuchy, smak dzieciństwa , to pewne. Składniki - półtorej szklanki mąki pszennej szklanka wody gazowanej 1 jajo łyżka oleju pół opakowania drożdży suszonych 3 łyżki wiórków kokosowych, garść moreli u mnie Kresto garść żurawiny suszonej jabłko łyżka cukru cukier puder do posypania olej rzepakowy do smażenia u mnie Rapso Do miski wsyp mąkę,cukier, drożdże, dodaj jajo
Z Kuchni Do Kuchninieduży batat 1 litr bulionu warzywnego 3 garście młodego szpinaku 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kolendry mielonej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki chili olej kokosowy (lub inny) sól gęsty naturalny jogurt Wykonanie: Cebulę pokrojoną w drobną kostkę zeszklić na oleju dodając 2 szczypty soli. Dodać posiekany ząbek czosnku i smażyć jeszcze 1 minutę. Dodać batata pokrojonego
zadanie-gotowanieZupy tajskiej koniecznie trzeba spróbować i zakochać się w tym delikatno - pikantnym smaku. Delikatny kurczak, pyszne krewetki i cytrusowy posmak trawy cytrynowej i mleko kokosowe dopełnia całości. Ja pierwszy raz sceptycznie się do niej zabierałam a teraz robię ją bardzo często, smak zaskoczy niejednego niejadka kuchni tajskiej. Zupa tajska. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMłody nie zastrajkował i ku mojemu zdziwieniu pochłonął również ciecierzycę. Uff, znowu się udało :) Składniki: 2 nieduże cukinie 2 nieduże cebule 3-4 ząbki czosnku odrobina oleju ( u mnie kokosowy rafinowany ) 2 kawałki kiełbasy (u mnie jakaś śląska) 1 szklanka kaszy bulgur pszenny przecier pomidorowy sól pieprz papryka mielona ostra lub łagodna koperek świeży cukier kurkuma liść laurowy ziele
Blondynka Gotujekuskus. Od czasu do czasu kaszę mieszamy widelcem, aby ziarenka nam się nie skleiły. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku solą , pieprzem , curry i smażymy na odrobinie oleju kokosowego . Szczypiorek z cebulką drobno siekamy, mieszamy z kuskus i usmażonym kurczakiem. Sałatkę dekorujemy pomidorkami pokrojonymi w ćwiartki. Smacznego! Post Sałatka z kurczaka w curry z kuskus pojawił się poraz pierwszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zarumienienia. Ostudzić. Lukier: Do miski przesiać cukier puder, dodać sok z cytryny i tyle łyżek wody aby aby powstał gesty lukier. Pokryć jagodzianki. Można posypać płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi
Smakołyki Asimojemu ;)). Miłego wtorku Wam życzę :))) Składniki na 3 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej chorizo 1/2 cukinii kilka czarnych oliwek 2 ząbki czosnku natka pietruszki kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia Kaszę wrzucam na sitko, przepłukuję chwile pod wodą, żeby pozbyć się goryczki. Do garnka wlewam 2 szklanki wody i wrzucam kaszę. Gotuję do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę
kruche babeczkilodówki pod przykryciem na co najmniej 2 - 3 godziny (u mnie było na całą noc). Kurczaka po wyjęciu z marynaty smażyć na dobrze rozgrzanym oleju (u mnie na kokosowym rafinowany), aby kawałki były dobrze zarumienione i w środku usmażone, ale nie wysuszone. Najlepiej przekroić i sprawdzić czy mają jednakowy biały kolor w środku (powinny być delikatne i soczyste). Przed podaniem
Kuchcik gotujerównież na kolację w domu. Urozmaicać możemy też dodatki podając różne rodzaje ryżu lub chlebki naan. Dzisiaj proponuję wersję sezonową - z żółtą fasolką szparagową, młodymi ziemniaczkami i pomidorami. Mleko kokosowe i orientalne przyprawy, jak garam masala, nadają daniu aromatu i azjatyckiego posmaku
Milion Smaków