herbatników 100 g masła 2 łyżki kakao 500 g sera na sernik (może być z wiaderka) 400 g śmietany kremówki 100 g mlecznej czekolady (+ opcjonalnie 1 łyżka oleju kokosowego – czekolada nie zastyga wtedy na twardą warstwę i łatwiej pokroić spód ciasta) 70 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 Snickersy Składniki na domowy karmel (można zastąpić kajmakiem z puszki
Ciastkozercywkrój kilka papryczek lub sypnij więcej sproszkowanej. Sos do pizzy Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 1 puszka pomidorów pelati 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego garść świeżej bazylii i oregano lub ewentualnie po sporej łyżeczce suszonych szczypta ostrej papryki sól do smaku Wykonanie: 1 W garnku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę
Blendmanpestek śliwki (miąższem do góry). Piec w temp. 200 stopni C. przez 40 minut. Podawać ciepłe, ale nie gorące. ----- Podobne: Rustykalna tarta ze śliwkami Tarta z gruszkami Ciasto śliwkowo-kokosowe
Weekendy w domu i ogrodziesezamu 100 g płatków migdałowych 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g nasion słonecznika 50 g nasion chia 3 białka jaja 4 łyżki miodu 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą dwóch łyżek nakładaj ciastka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Kuchnia bezglutenowadużych naleśników: 360 ml mleka roślinnego (dałam ryżowe) 2 jajka 60 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą i odstaw na kwadrans. Jeśli ciasto będzie za gęste dolej kilka łyżek wody. Smaż cienkie naleśniki na bardzo gorącej patelni ( ja smażyłam
Kuchnia bezglutenowanieskomplikowana do wykonania. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: 225 g mieszanki do ciast Nutri Free 110 g margaryny bezmlecznej ( lub masła) 100 g cukru lub ksylitolu 1 jajka 1 szklanka kokosowej bitej śmietanki z tego przepisu świeże truskawki liście mięty Masło i cukier umieść w misie miksera i dokładnie utrzyj. Dodaj mieszankę mąk i rękoma zacznij wyrabiac ciasto. Dodaj jajka
Kuchnia bezglutenowajajka 2 łyżki mąki bezglutenowej ( u mnie Mix Per Pane NUTRI FREE ) 2 łyżki cukru 3/4 szklanki sezownowych owoców 1/2 szklanki gęstego jogurtu lub serka waniliowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Białka oddziel od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera na najmnijesze i dodaj żółtka. Po chwili mąkę i cukier. Delikatnie zmiksuj. Na dużej ptaelni rozgrzej olej
Kuchnia bezglutenowadodatkiem owoców. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 2 jajka - osobno białka i żółtka 2 łyżki serka twarogowego mielonego ( u mnie President) 2 łyżeczki nasion chia 2 łyżeczki otrębów gryczanych olej kokosowy Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj dokładnie z serkiem, otrębami i nasionami chia. Do ubitej piany powoli dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj. Nieprzywierająca patelnie lekko natłuść i nakładaj
Kuchnia bezglutenowamargaryny roślinnej 500 g mieszanki mąk bezglutenowych ( u mnie Mix per Pane Nutrifree ) mąka do podsypania farsz: 3 marchewki 1cukinia 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 łyżka oleju kokosowego ulubione przyprawy parmezan Z serka, masła i mąk przygotuj jednolite i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na podsypanym mąką stole na grubość ok. 1,5 cm i wyłóż nim wysmarowaną tłuszczem
Kuchnia bezglutenowawody 20 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 500 g kurek 1 cebula olej kokosowy sól, pieprz Mieszankę wsyp do miski. Drożdże rozpuść w wodzie i dodaj do mąki. Energicznie wymieszaj. Dodaj oliwę i sól i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Z ciasta uformuj kulę
Kuchnia bezglutenowalodówce do następnego dnia. Koktajle często zabieram do pracy lub zjadam w postaci gęstego smoothie. 1/2 awokado 1 mały banan 1 miarka odżywki białkowej (można pominąć) 300 ml mleka kokosowego Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
TetiisheriSKŁADNIKI: 2 bardzo dojrzałe banany 1/4 szklanki ksylitolu (cukru) 3/4 szklanki mąki Schar mix C (mąki pszennej) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko rozmiar L 25 g rozpuszczonego oleju kokosowego (innego o neutralnym smaku lub stopionego masła) 7-10 dag bakalii – u mnie siekane orzechy włoskie, rodzynki złociste i żurawina PRZYGOTOWANIE: Banany umyć, obrać ze skórki, rozgnieść widelcem z ksylitolem
Kuchenne zapiski EdytySKŁADNIKI: - 1 jajko - 2 łyżki cukru trzcinowego - 200 gr mąk bezglutenowych (ziemniaczana, kukurydziana, teff, kokosowa) - 50 ml oleju - 200 ml mleka - łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia JAJKO UBIJ Z CUKREM do utworzenia się piany, następnie dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, odstaw na 20 minut, po ty m czasie masa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu, jeśli jest za gęsta dodaj
Kuchnia bezglutenowa Lolipasuje do wiśni dlatego polecam tartę gorąco do kawy czy herbaty. Wiśnie miałam świeże ale równie dobrze sprawdzą się mrożone czy ze słoika. Kruche ciasto, kwaskowate wnętrze i beza kokosowa dopełnia całości, pyszne połączenie. Tarta wiśniowa z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePorcja ok 18 ciasteczek Składniki: puree z dyni : 200 g pieczonej dyni ( dynię miąższ dyni pieczemy 180 C około 40 minut, następnie blendujemy) 1 łyżka oleju kokosowego 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu
Niezły Młynek