identyczny jak bułka tarta, zwłaszcza ten złoty. Fasolka z zasmażką Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 500g fasolki szparagowej zielonej lub żółtej 3 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju kokosowego szczypta pieprzu *opcjonalnie ostra papryka w płatkach i czosnek Wykonanie: 1 Fasolkę ugotuj, odcedź i osusz. 2 W garnku rozgrzej olej, podsmaż chwilkę siemię lniane i dodaj pozostałe składniki, łącznie
Blendmankawy, do pracy, dla dzieci. Jest to bardzo wydajny przepis, wychodzi z niego około 35 sporych ciasteczek. Powiem jedno-uzależniają. Możecie zrobić z dowolnymi dodatkami, np z wiórkami kokosowymi, z czekoladą i innymi ziarnami. Ja robię z orzechami i słonecznikiem, są wspaniale chrupiące i nie za słodkie, bardzo gorąco polecam Wam te ciasteczka, są ekstra. No to zaczynamy SKŁADNIKI
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutemperaturze 170 stopni. Wyciągamy z blaszki, i studzimy. Następnie kroimy bardzo ostrym nożem na batoniki. I gotowe :-) Oczywiście możecie sobie zmieniać dodatki, można dodać żurawinę, rodzynki, chrupki zbożowe, wiórki kokosowe i inne Bardzo polecam, syta, smaczna przekąska
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusiemię lniane) Wszystkie składniki odważam do misy miksera, wlewam wodę i mieszam, tylko do połączenia składników. Ciasta nie wyrabiam. Gotową masę wykładam do dwóch form przesmarowanych delikatnie olejem kokosowym (formy metalowe trzeba posmarować tłuszczem i wysypać dokładnie otrębami lub mąką (nadmiar strzepujemy). Masę dokładnie ubijam łyżką maczaną w wodzie (dokładnie miejsce przy miejscu, by usunąć powietrze), wyrównuję. Posypuję ziarnami
Smaczne ZdroweBardzo lubię gęste, treściwe koktajle, dlatego chętnie dodaję do nich np. płatki owsiane albo komosę ryżową. Masło orzechowe oraz olej kokosowy także nadają szejkom fajnej konsystencji i smaku :) Czytaj więcej
Kasia Sarnazamrażalnika. Dzięki temu prostemu rozwiązaniu, gdy mam ochotę na smoothie , wystarczy, że sięgnę do zamrażarki i wrzucę do blendera już umyte i pokrojone owoce. Ja lubię dolać mleka kokosowego, ale z braku laku… tfu, mleka oczywiście i woda dobra. Ilość płynów zależy od preferowanej konsystencji. Artykuł Jak zrobić smoothie? Gotowe i proste rozwiązanie dla leniwych pochodzi z serwisu Blendman.pl
Blendmanpełni jedynie funkcje ozdobne. Mnie to pomarańczowe cudo kojarzy się przede wszystkim z Halloween :) Co nie oznacza, ze nie gości w mojej kuchni. Bardzo lubię przygotowywać pikantną zupę dyniowo-kokosową. Jest niezwykle rozgrzewająca. Ale dynia to warzywo, które sprawdzi się również w deserach. Chyba nie ma osoby, która by nie słyszała o amerykańskiej tarcie dyniowej, czyli pumpkin pie. Można
zadanie-gotowaniezamroź Zamrożone owoce zmiksuj w malakserze Przełóż do salaterek, polej czekoladą i delektuj się :) Polewa: 2 paski czekolady gorzkiej (dałam z orzechami laskowymi) 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mleka sojowego łyżka kakao łyżka masła orzechowego 100% Przygotowanie: Umieść czekoladę, olej i mleko w rondelku, podgrzewaj na wolnym ogniu Jak zacznie skwierczeć zdejmij z ognia i dobrze wymieszaj
pyszne zdrowościoliwy 12 łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 łyżki octu 1/2 kg wydrylowanych śliwek lub wiśni kruszonka 1 żółtko 15 dag wiórek kokosowych 10 dag masła roślinnego 15 dag cukru Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka, olej, śmietanę miksujemy. Do zmiksowanej masy dodajemy mąkę. Miksujemy jeszcze przez kilka minut
kgwjanczewotakie smakołyki ;) Składniki: 300 g okary (pochodzącej z jednej porcji przygotowanego mleka sojowego w Sojowirówce od Moja Soja ) 60 g masła z nerkowców 15 g tłuszczu kakaowego (lub kokosowego) 3 łyżki ksylitolu 1 czubata łyżeczka kakao gorzkiego 1 łyżka zmielonych nasion chia garść malin Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i odstaw na 10 minut
Zdrowie na języku :Pplacki są nie do pobicia! SKŁADNIKI 140g jogurtu greckiego 1 duży banan 80g płatków owsianych 2 jajka L (lub 3 jajka M) 60ml dowolnego mleka 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka brązowego cukru melasa, po łyżce musli i świeże owoce do podania Zapisz Zapisz Zapisz
Karo in the Kitchenzostawiłam porcję ok. 500g ciasta pierogowego. Jeśli zostanie Wam ciasto, zróbcie chruściki z ciasta na pierogi. Składniki: - ok. 500g gotowego ciasta na pierogi ( z tego przepisu ) - 2 łyżki oleju kokosowego - 2 łyżki skrobi kukurydzianej Dodatkowo: - olej do głębokiego smażenia - cukier puder do oprószenia Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ja niepotrzebnie rozwałkowałam całość, dlatego później przekroiłam na pół. Każdą porcję
mojewypiekiinietylkogreckiego jogurtu 400 ml mleka + 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki waniliowego cukru 280 g pszennej mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku masło lub kokosowy olej do smażenia Dodatkowo lody waniliowe syrop klonowy W naczyniu zmiksuj ciasto na naleśniki, dodając wykorzystując wszystkie składniki oprócz kakao i 2 łyżek mleka. Podziel ciasto naleśnikowe na 2 części
codojedzeniałyżki mleka 2% (ok. 30 g) 1/2 banana (ok. 60 g - waga bez skórki) 1/2 szklanki malin (ok. 60 g) cynamon 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej odrobina oleju kokosowego / masła klarowanego do smażenia (ok. 1/2 łyżeczki) Polewa czekoladowa: 1 płaska łyżeczka kakao, 2 łyżki mleka 2%, dowolny słodzik 1. Jajko roztrzepałam z cynamonem. Dodałam płatki i mąkę, a następnie mleko
Vroblewska-fitlifecoś naprawdę niezwykłego. Poniżej kilka takich potraw. Spróbujecie? Zupa z nietoperza – przygotowywana i spożywana w Guam – cieszy się tam ogromnym powodzeniem. Składniki to gotowane nietoperze, posiekane warzywa i mleczko kokosowe. Nietoperze jedzone są w całości – z futrem, skrzydłami i oczami. Smakosze takiej zupki narażają się jednak na ryzyko wystąpienia poważnych chorób neurologicznych – choroby Parkinsona czy Alzhaimera. Pulsujące gonady jeżowca
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!