minutes Cook Time 20 minutes Czas oczekiwania 35 minutes Total Time 1 hour 15 minutes Servings 12 porcji Calories 215 kcal Ingredients Ciasto 80 g oleju kokosowego rafinowanego 240 ml wody 3 łyżki erytrytolu lub allulozy 50 g mąki kokosowej lub mieszanka 30 g mąki kokosowej + 80 g odtłuszczonej(...)ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka spulchniacza (cream of tartar, czyli kamień winny lub proszek do pieczenia) Krem maślano – budyniowy 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g masła klarowanego w temperaturze pokojowej
Modern Cave Girlwyjątkowo korzystna oferta. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki krupczatki 3 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowy: 5 białek szczypta soli 150 g cukru 200 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 100 ml syropu z brzoskwiń 400 ml mleka 5 żółtek(...)łopatką. Masę przelać do formy 25*36 cm na dnie wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić. Blat kokosowy: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i miksować tak długo aż cukier się rozpuści a masa będzie bardzo sztywna. Pod koniec miksowania dodać mąkę ziemniaczaną. Wsypać
Ala piecze i gotujeświetną bazę do keto eklerów . A po lekkim odwróceniu proporcji i zwiększeniu udziału żółtek , imituje najprawdziwsze ciasto na pączki . Z innych modyfikacji, dodałam drożdże i zamieniłam wodę na mleko kokosowe . Drożdże były u mnie jakieś nadreaktywne, bo ciasto wyrosło jak szalone. Moja foremka do mini pączków ledwo dała radę… Ciasto wyszło ponad wyznaczone granice i zamiast pączków wyszły jakieś(...)food, pączki Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 40 minutes Servings 12 mini pączków Author Modern Cavegirl Ingredients Zaczyn drożdżowy 40 ml mleka kokosowego 1 łyżka inuliny 1 łyżeczka drożdży Ciasto parzone 200 ml mleka kokosowego 57 g oleju kokosowego rafinowanego 3 łyżki
Modern Cave GirlMakowa Panienka z masą budyniową i dżemem porzeczkowym. Efektownie wyglądające ciasto składające się z 2 makowych biszkoptów, przełożonych kremem maślano-budyniowym oraz dżemem. Polane masą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi. Ciasto jest wyśmienite, nie za słodkie. Nie wiadomo kiedy znika z talerza. Polecam nie tylko od święta. Składniki na Makową Panienkę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szklanka(...)białek (najlepiej z dość dużych jajek, klasa L) pół szklanki cukru 75 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej 75 g maki pszennej 100 g suchego maku 75 g wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa kostka masła 200g (ciepłe) 1 budyń waniliowy 0,5 l mleka 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 5 łyżek cukru Polewa
Ania gotujeMój debiut z mleczkiem kokosowym w roli głównej. Tarta bez pieczenia, na gotowych biszkoptach, z masą serową i warstwą puszystej śmietany z kawałeczkami gorzkiej czekolady. Wystarczy kilka godzin w lodówce, by była idealnie stężona i gotowa do podania. Masa na bazie mleczka kokosowego jest przyjemnie gęsta, kremowa. Obawiałam się, że może wydawać się mdła. Nic bardziej(...)użyłam ulubionej Toblerone z migdałami. Każdy kawałeczek tej tarty zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia, złaknione czegoś wyjątkowego. Jeśli nie mieliście dotąd okazji, by zastosować w swych wypiekach mleczko kokosowe, skorzystajcie z tego przepisu. Nawet jeśli nie przepadacie za kokosem. W tym serowym kremie jest zakamuflowany. Tylko jedna osoba wyczuła jego subtelny aromat. Składniki: Na formę
Kronika Piekarnikaszklanka mąki (w tym 4/5 szklanki mąki pszennej, 1/5 szklanki skrobi ziemiaczanej) • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć) • 2/3 szklanki cukru • szczypta soli Masa kokosowa: • 500 ml śmietany kremówki 30% • 125 g serka mascarpone • 1 śmietan-fix • ½ puszki masy kokosowej Nasączenie : • 100 ml likieru kokosowego • 50 ml wody(...)Dodatkowo: • wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia przesiać. 2. Do misy włożyć białka i zacząć ubijanie. Po lekkim spienieniu dodać szczyptę soli i ubijać. 3. Kiedy piana będzie prawie sztywna, powoli i stopniowo dodawać do białek cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając
W mojej kuchnijest inspirowane słynnym batonikiem 😋 Zapraszamy po inne nasze wersje karpatki! Składniki (23x24 cm): Ciasto parzone (składniki na jeden blat, zrobić dwa) -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -40g mąki kukurydzianej -4 duże jajka Krem „Bueno” -600ml mleka kokosowego* -40g budyń czekoladowy -40g skrobi ziemniaczanej(...)ksylitolu -300g pasty z orzechów laskowych Nutura -ok 6 łyżek śmietany kokosowej** -szczypta soli *u nas Real Thai 85% kokosa – czarny kartonik lub puszka Uwaga: nie może być zwykłe mleko krowie, krem nie zastygnie! **stałej części z puszki mleka kokosowego z Lidla, puszkę schłodzić w kilka godzin w lodówce Dodatkowo -orzechy laskowe Nutura -kilka kostek deserowej czekolady -tabliczka „mlecznej
Candy PandasOrzeźwiające smootkie z różnymi owocami leśnymi. W pełni wegańskie, bez pochodzenia produktów odzwierzęcych. Bazą koktajlu jest mleko migdałowe i śmietanka kokosowa. Dlatego polecam je serdecznie także weganom. Smoothie owocowe jest niezwykle orzeźwiające, może także zastąpić nam posiłek w ciągu dnia. Spora zawartość owoców sprawia że jest sycące i bardzo zdrowe jednocześnie. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Koktajl ze \u015bwie(...)u017cych owoc\u00f3w lata i mleka kokosowego","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/smootkie-weganskie.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/smootkie-weganskie-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/smootkie-weganskie-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/smootkie-weganskie-480x270.jpg"],"description":"Wega\u0144skie smoothie z r\u00f3\u017cnymi owocami le\u015bnymi. Przepyszny i aksamitny koktajl ze \u015bwie\u017cych owoc\u00f3w lata, z mlekiem migda
ProstePesto.plJasny rum, śmietanka kokosowa i sok ananasowy to tradycyjny karaibski koktajl. Przepyszny. Ale drinki na śniadanie nie przejdą, prawda? Jeśli tak jak ja lubicie połączenie tych tropikalnych smaków, zamknijcie je w tym prostym i efektownym owsianym cieście, które tak samo dobrze jak na deser, nadaje się na zdrowe słodkie śniadanie! Można zrobić ją na śniadanie, albo na deser – tak podana(...)minut pieczenia i pyszna owsianka wjeżdża na stół! Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 24/24cm smarujemy olejem kokosowym. Jeśli chcecie użyć innej formy na taką ilość składników będzie pasować też okrągła, wysoka (3,5 -4 cm) ceramiczna forma na tartę albo prostokątna forma 16/27cm. W większej blaszce owsianka wyschnie
Karo in the Kitchenwięc bym nie tknęła. Wyrzucić ? Szkoda...a i nie wpisuje się to wcale, a wcale w politykę niemarnowania żywności. Szybki przegląd szafek kuchennych, zamrażarki. Są maliny mrożone, jest mleko kokosowe, kilka połamanych bezików ... i jest pomysł na DESER ! Czasem wystarczy chwila, by skomponować coś ekstra. Dajcie się ponieść kulinarnej fantazji i twórzcie sami nowe połączenia. Ale dziś - zróbcie deser(...)kokosowy z mojego przepisu. PRZEPIS NA DESER KOKOSOWY Z MALINAMI Składniki: 1 ugotowany budyń - waniliowy lub śmietankowy ( budyń na 0,5 l mleka ) puszka mleka kokosowego - tylko gęsta część 200 g mrożonych malin 2 łyżki cukru trzcinowego kilka bez Przygotowanie deseru 1. Do zimnego budyniu dodać mleko kokosowe. Nie wlewać całej puszki, a dodać jedynie gęstą, białą "śmietankę
kolorowotorcikowodużego wysiłku. Daktyle w połączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi, wtedy tarta będzie bezglutenowa. Daktyle są tak słodkie, że nie ma potrzeby dodawania więcej cukru. Cukru dodajemy(...)tarta nie jest zbyt słodka. Składniki: (forma silikonowa do tarty o średnicy 24 cm) Spód: 200 g suszonych daktyli 150 g herbatników 2 łyżeczki kakao 3 - 4 łyżki oleju kokosowego W wersji bezglutenowej herbatniki zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi. Warstwa z malin: 400 g mrożonych lub świeżych malin 6 - 7 łyżek cukru trzcinowego (ilość dostosować do stopnia
Kuchcik gotujeforma na babkę o średnicy 25cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 100g gorzkiej czekolady wegańskiej bez cukru (alternatywnie można zamiast czekolady przygotować czekoladowy krem z tego przepisu ) 30g oleju kokosowego do polewy czekoladowej 100g mąki kasztanowej 50g mąki gryczanej + łyżka do oprószenia formy 40g mąki ryżowej 60g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka w temperaturze pokojowej (rozmiar(...)ksylitolu 160ml mleka roślinnego w temperaturze pokojowej 50g płynnego oleju kokosowego lub masła klarowanego + 2 łyżki do wysmarowania formy Przygotowanie 1 Formę do ciasta obficie smaruję olejem kokosowym lub masłem klarowanym, oprószam dokładnie mąką gryczaną i wstawiam do lodówki. 2 Czekoladę rozpuszczam z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i odstawiam do przestudzenia. 3 Mąkę kasztanową, gryczaną i ryżową mieszam
Book of spellsprostu pyszne. Zawsze jadłam ryż gotowany na wodzie, ponieważ nikt w domu za mlekiem nie przepadał (przepis tutaj ). Dziś wersja wzbogacona, ponieważ ryż ugotowałam na mleku kokosowym i do masy ryżowej dodałam wiórki kokosowe. Danie dietetyczne, lekkostrawne i na pewno nie tylko dzieci zjedzą taki obiad ze smakiem. Składniki: 1 szklanka ryżu 2 szklanki mleka kokosowego 3 łyżki(...)wiórków kokosowych szczypta soli 5 jabłek sok z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru/ksylitolu masło Wykonanie: zagotować mleko kokosowe, wsypać ryż, szczyptę soli, zamieszać i gotować na małej mocy palnika pod przykryciem 20 minut, aż ryż wchłonie całe mleko. W międzyczasie można kilka razy zamieszać obrać jabłka i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mrożonych małży św. Jakuba (przegrzebków) I. Sos: 250 g pomidorów z puszki 1 mała szalotka 1/3 łyżeczki czarnuszki oregano bazylia sól pieprz odrobina soku z cytryny olej kokosowy II. Chrupiąca posypka: kilka orzechów arachidowych kilka pistacji 1 łyżka bułki tartej 1 ząbek czosnku olej kokosowy III. Do dekoracji: ozdobne liście rzodkiewki (te fioletowe) liście brokuła(...)małe) odrobina makaronu nitek z brązowego ryżu olej kokosowy Sposób przygotowania: Przegrzebki rozmrażamy, umieszczając je na sicie. Nie polewamy ich ciepłą wodą, nie moczymy ich w wodzie i absolutnie nie wkładamy do mikrofali, która jest moim wrogiem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno pokrojoną szalotkę i szklimy. Dodajemy pomidory z puszki. Doprowadzamy do wrzenia i podsmażamy chwilę
DominikaDolciSłodkie białe kremowe kokosowe kulki, a środku ukryty chrupiący migdał. Nie może być inaczej - to rafaello (celowo napisałam przez jedno F). Z tą jednak różnica, że moje rafaello przygotowałam na bazie kaszy jaglanej, więc każda słodka kaloria jest bardziej zdrowa, niż w tradycyjnych pralinkach. Składniki (na 20-24sztuki): 2/3 szklanki kaszy jaglanej 1 puszka mleka kokosowego (400ml(...)szklanka wiórków kokosowych 3 łyżki syropu z agawy (lub 2 łyżki cukru) 20-24 blanszowane migdały wiórki kokosowe do obtoczenia kulek (ok 2/3 szklanki) Mleko kokosowe wymieszać, żeby uzyskało jednolitą konsystencję, przelać do rondelka, zagotować. Kaszę opłukać i przelać wrzątkiem, wsypać do mleka, przykryć, gotować na małym ogniu przez 20 minut. W połowie gotowania dosłodzić do smaku syropem lub cukrem
Obiad gotowy