dałam mięso z 2 udek, może być również pierś) 1/2 mango 1 mała marchewka 1 por (tylko biała część) 2 ząbki czosnku kawałek imbiru (ok.1-2 cm) 2 łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1/4 papryczki chilli 100 g ryżu jaśminowego, ugotowanego natka pietruszki podprażony sezam Sos śliwkowy: 3 łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego(...)śliwkowy wymieszać. Mango, por i marchewkę pokroić w słupki. Czosnek i imbir zetrzeć na tarce. Mięso podzielić na kawałki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy. Dodać imbir i czosnek i smażyć 2 minuty. Dodać mango, pora i marchewkę. Smażyć 5 minut. Dodać mięso. Smażyć 1-2 minuty. Dodać sos śliwkowy. Wymieszać. Zdjąć z ognia. Podawać z ryżem
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 i 1 / 2 szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 szklanki lub 3 / 4 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 / 2 łyżeczki soli 1 szklanka mleka 1 / 3 szklanki oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1 / 2 olejka waniliowego Przygotowanie: Przygotować dwie miski. Zgodnie za zasadą w jednej misce mieszamy(...)drugiej wszystkie mokre składniki, a następnie dodajemy suche składniki do mokrych. Do jednej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe - wymieszać. W drugiej misce mieszamy mokre składniki: mleko, olej, olejek waniliowy. Na koniec dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Pamiętajmy, żeby zrobić to nie dokładnie wtedy muffiny będą miękkie
Ciastka - domowe słodkościwyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii Beza: 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g mąki (2 szklanki) 150 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka (białka zostawiamy do bezy) 1 łyżka gęstej, kwaśnej(...)wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych'; document.write(" "); Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolite ciasto (ręcznie lub w malakserze). Zawiajmy w folię i chowamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie dno i boki blaszki
Poezja smakukawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych 1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych polewa czekoladową Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy serek oraz sok z limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową(...)układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień ściągamy folię, polewamy ciepłą polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi można również posypać mielonymi orzechami lub migdałami. Smacznego
kgwjanczewokonsystencji. W Polsce pojawiły się w XVIII wieku. Oto łatwy przepis na domowe lody bananowo - czekoladowe. Składniki 4 banany 4 kostki schłodzonej gorzkiej czekolady 4 łyżki mocno schłodzonego mleczka kokosowego Banany myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do zamrażarki. Czekoladę ścieramy na tarce na małych oczkach. Można ją też drobno posiekać(...)Użyłam czekolady Lindt Excellence 85 % Cacao . Banany wyjmujemy z zamrażarki i blendujemy w blenderze kielichowym. Dodajemy mleczko kokosowe i czekoladę. Blendujemy jeszcze ok. dwóch minut. Masą wypełniamy foremki do lodów lub inne naczynia, w których chcemy podać lody. Wkładamy do zmarażarki na kilka godzin. Lody bananowo - czekoladowe można podawać z owocowymi musami. Banany pochodzą z Azji. Istnieje osiemset odmian
My Chcemy Jeśćosób Składniki: 3 filety z kurczaka 50 g Newelli naturalnej 6-7 suszonych pomidorów listki świeżej bazylii pieprz 1 średni seler papryka słodka zioła prowansalskie łyżka oleju kokosowego sól różyczki brokuła Newellę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę, umieścić w miseczce i posypać posiekanymi listkami świeżej bazylii. Doprawić pieprzem(nie ma potrzeby dodawania soli, jeśli pomidory są słone(...)się nie rozsypywał. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Selera obrać, oczyścić i pokroić w słupki. Rozsypać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać papryką, solą, ziołami prowansalskimi i polać olejem kokosowym. Całość wymieszać, aby frytki były równomiernie doprawione. Naczynie żaroodporne oraz blachę z frytkami wstawić do piekarnika i piec ok. 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Brokuł ugotować na parze
FitKotjest najgorzej - myślę, że warto :) Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek 170g mąki gryczanej 100g mąki kukurydzianej 40g mąki ryżowej 100g masła(u mnie 50g masła i 50g oleju kokosowego) 6 łyżek płynnego miodu 2 łyżeczki BG proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki łuskanego słonecznika 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego W rondelku roztapiamy masło i olej kokosowy
FitKotciastka, reklamowane jako zdrowe i pożywne. Idealne do kawy i herbaty :) Ciasteczka kokosowo-owsiane 1 szkl. maki (u mnie orkiszowa pełnoziarnista) 1 szkl. płatków owsianych pełnoziarnistych 1 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki suchego maku(pominęłam) pół szkl. cukru/ksylitolu 4 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 4 łyżki gorącej wody 3 łyżki masła W rondelku rozpuszczamy masło i miód, zostawiamy do ostygnięcia(...)Mąkę mieszamy z płatkami owsianymi, makiem, wiórkami kokosowymi, sodą i cukrem w misce. Do suchych składników dodajemy mokre, wszystko starannie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia a następnie wykładamy łyżką niewielkie porcje masy formując ciasteczka (zostawiamy między nimi odstępy). Ciastka pieczemy w temp 180st przez 15 min. źródło przepisu
FitKotteż dla osób na diecie - nie zawierają dodatkowego cukru, są słodzone samymi bananami :) Szybkie ciasteczka bananowe z płatkami owsianymi 2 banany (dojrzałe) 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka nasion słonecznika łyżeczka masła orzechowego 1 płaska łyżka nasion chia 3-4 posiekane orzechy włoskie lub pekan Banany rozgnieść widelcem. Dodać masło orzechowe, olej kokosowy, orzechy, płatki owsiane
FitKotSkładniki: 400 ml mleka kokosowego 2 łyżki cukru pudru garść czarnych porzeczek 3 łyżeczki żelatyny ( lub 2 łyżeczki agar agar ) Mleko kokosowe zagotować, dodać cukier i żelatynę. Dokładnie wymieszać. Nie gotować. Porzeczki przetrzeć przez sito i dodać do mleka. Przelać do foremek, zostawić do przestygnięcia, najlepiej w lodówce. Przed podaniem foremki włożyć na chwilę do ciepłej wody i delikatnie wyłożyć
Atlas Smakówmleka kokosowego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki agar agar ( lub 3 łyżeczki żelatyny ) Mleko kokosowe zagotować, dodać stopniowo cukier i agar. Dokładnie wymieszać i gotować ok 5 min. Przelać do foremek, zostawić do przestygnięcia, najlepiej w lodówce. Przed podaniem foremki włożyć na chwilę do ciepłej wody i delikatnie wyłożyć na talerz. Zapraszam również na panna cotta
Atlas Smakówpieczenia ¾ szkl. Cukru pudru 8 g cukru wanilinowego 2 jajka 0,5 szkl. Mleka 0,5 szkl. Oleju Dekoracja: kakao masło śmietana lub mleko cukier biała czekolada lub wiórki kokosowe Wykonanie Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka (300 ml) Zostawiamy do przestygnięcia. Wszystkie suche składniki mieszamy razem. W drugiej misce ubijamy jajka i dodajemy(...)porcją ciasta. Piec w temperaturze 180 C ok. 15-20 minut. Wszystko zależy od naszego piekarnika. Upieczone babeczki polewamy polewą i posypujemy startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Polewa: 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany lub mleka W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, kakao i śmietanę lub mleko. Gotujemy na małym ogniu
The Sweet Damselszkl. mąki 1 szkl. mleka 0.5 szkl. wody gazowanej 2 jajka 3 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 5 łyżeczek wiórków kokosowych kropla aromatu waniliowego 2 jabłka olej do smażenia Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, mleko i wodę. Następnie wsypać wszystkie suche składniki, wiórki kokosowe oraz aromat waniliowy. Dokładnie
The Sweet Damselszklanki cukru 2,5 szklanki mąki pszennej 100 g masła 3 jajka Kruszonka: 7 łyżek mąki 4 łyżki masła 3 łyżki cukru 8 g cukru wanilinowego 3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Na początku musimy przygotować rozczyn. Do miseczki wkładamy drożdże i zasypujemy je łyżką cukru. Mieszamy do momentu, gdy drożdże zaczną robić się płynne. Następnie dodajemy letnie mleko i mieszamy(...)minut w ciepłe miejsce, żeby jeszcze troszkę nam urosło. Teraz należy przygotować kruszonkę J Masło roztopić i dodać do niego cukier, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Możemy już włączyć piekarnik i rozgrzać go do temperatury 175-180 C. Wyrośnięte ciasto posypać owocami a następnie kruszonką. Ciasto należy piec ok. 40 minut (wszystko zależy od naszego
The Sweet Damsel