kokosowe - 19941 przepisów (strona:645/1330)

Kokosowe muffiny + URODZINY BLOGA ! ;) 178

Składniki: (próbna wersja- 4 muffinki) 1 jajko szklanka białej fasoli z puszki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki fruktozy 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 2 łyżki wiórków kokosowych + trochę do posypania Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych blendujemy na sam koniec dodajemy wiórki i mieszamy przekładamy do silikonowych papilotek na muffinki wierzch posypujemy wiórkami

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik bananowy 139

łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 1 łyżka fruktozy lub innego słodzidła 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g sera białego (najlepiej ser Emilka 0%, bo już jest przemielony) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 dojrzały banan 1 łyżka wiórków kokosowych

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dietetyczne bajaderki (kule rumowe) 178

rozpuszczalnej (ja dałam orzechową;)) 2 łyżki czekoladowego kremu z awokado z tego przepisu 3 łyżki mielonych otrębów firmy Kupiec ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku olejek rumowy wg. smaku wiórki kokosowe oraz kakao do obtoczenia bajaderek Sposób przygotowania: Upieczone i wystudzone ciasto kruszymy w rękach lub miksujemy w blenderze mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę i ksylitol, a następnie zalewamy(...)otręby, olejek rumowy oraz krem z awokado (w razie potrzeby dosładzamy) formujemy w rękach kule dość dużej wielkości, a następnie obtaczamy część kul w kakao, a część we wiórkach kokosowych gotowe bajaderki wkładamy na kilka godzin do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe muffinki z bananem 166

około 10 muffinek): 3 jajka 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka odtłuszczonego, ciemnego kakao 1/2 łyżeczki sody 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki otrębów żytnich mielonych aromat kokosowy (nie koniecznie) 1 łyżka wiórków kokosowych 1 banan około 30  kropel stewii firmy SteviGold Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy starannie wodą, a następnie blendujemy na puree miksujemy ze sobą wszystkie składniki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotleciki serowo-kokosowe 174

Ostatnio się trochę rozleniwiłam jeśli chodzi o dodawanie przepisów. Ale obiecuję poprawę ;) Dziś startujemy od mojego dzisiejszego obiadu,a mianowicie kotlecików serowo-kokosowych na słodko ;) Nie będę się wielce rozpisywać bo nie ma u mnie żadnych newsów, choć tak pewnie Was to nie interesuje;p Składniki (6 kotlecików): 2 jajka 3 łyżki organicznej mąki kokosowej 250g chudego twarożku kilka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Owsiana tarta z borówkami 156

twardy chrupki, jak batonik musli ;) Składniki (na tortownicę o średnicy 26cm) 250 g domowej granoli (z tego przepisu ) 2 łyżki  syropu z agawy 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego dostępnego w sklepie  Centrum Sylwetki  (podgrzanego do płynnej postaci) opakowanie borówek amerykańskich (ok. 300 g) kruszonka: 2 łyżki granoli łyżka oleju kokosowego dostępnego w sklepie  Centrum

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kule owsiane 163

jajka 500g płatków owsianych szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej łyżka maku sporo aromatu migdałowego 100g cukru trzcinowego/ksylitolu garść bakalii (np. żurawiny, rodzynek, itp.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 55g oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki Sposób przygotowania: Olej kokosowy rozpuszczamy na sporej teflonowej patelni dodajemy płatki i prażymy mieszając, aż się zbrązowią dodajemy zmielony na puder cukier trzcinowy/ksylitol, mieszamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe pyszności czyli najlepsze ciastka jakie jadłam 130

kiedy będę robić im sesję w świetle dziennym ;) Składniki (na około 24 ciastka): 80g ciemnej czekolady z tagatozą 60g orzechów włoskich 40g płatków owsianych 40g płatków żytnich 25g oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 40g płatków jęczmiennych 100g daktyli łyżeczka mielonej wanilii  skworcu jajko 90g mąki migdałowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody Sposób(...)przygotowania: Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na kilka minut żeby zmiękły do blendera wrzucamy wszystkie składniki (olej kokosowy podgrzewamy, żeby był płynny, a od daktyli odlewamy wodę) miksujemy tak długo, aż ciasto zacznie się ze sobą kleić tworząc jedną kulę rwiemy kawałki ciasta i formujemy w rękach kulki następnie spłaszczamy je na kształt ciastek ;) układamy na blaszce wyłożonej papierem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zdrowa szarlotka 208

korzyść ;) Składniki (tortownica o średnicy 21 cm): 100g płatków żytnich 30g migdałów  FRESANO   + kilkanaście sztuk do posypania wierzchu szarlotki 70g daktyli  FRESANO łyżeczka oleju kokosowego  dostępnego w sklepie  Centrum Sylwetki 2 łyżeczki cynamonu 1,5kg jabłek Sposób przygotowania: Na teflonowej patelni rozgrzewamy olej kokosowy dodajemy płatki, migdały, pokrojone daktyle i prażymy przez kilka minut dość

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Owsiany pudding czyli pełnowartościowe i pyszne śniadanie 130

personalnego, full wypas jeśli chodzi o wartości odżywcze, a w smaku, niebooo! <3 idealny na śniadanie Składniki (porcja)/całość około 466 kcal/: 40g płatków owsianych 12g chipsów kokosowych eko FRESANO lub wiórków kokosowych 10g orzechów ziemnych lub 9g masła orzechowego 7g orzechów włoskich  30g chudego twarożku  50 g dojrzałego banana 5g  kakao mocno odtłuszczone

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pełnowartościowa jaglana pychota 145

trenera personalnego znającego się na rzeczy ;) yuuumy, idealna na śniadanie lub po treningu ;) Składniki /porcja około 475 kcal,bez owoców/: 40g kaszy jaglanej firmy Kupiec 10g  chipsów kokosowych eko FRESANO   lub wiórków kokosowych 10g orzechów ziemnych 7g orzechów włoskich 60g chudego twarogu duże jajko cynamon jako dodatek świeży ananas i banan Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy i odstawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bananowo-kokosowe pancakes 188

kalorii ze wszystkich dodanych składników ;) Składniki (porcja, 6 placków)/całość około 350kcal/: tłuszcz: 14,6g białko: 18,2g węglowodany: 38g 20g płatków żytnich zmielonych na mąkę 8g chipsów kokosowych eko FRESANO  zmielonych na wiórki jajko białko z jajka 50g gęstego jogurtu naturalnego 5g lnu mielonego firmy Oleofarm 1/3 łyżeczki sody 25g mleka 50g dojrzałego banana Sposób przygotowania: Mieszamy(...)pozostałej masy, mieszamy do ciasta dodajemy pokrojonego w kostkę banana i mleko, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem olejem kokosowym SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Owsianka z tartym jabłkiem, masłem orzechowym, pastą daktylową i mix'em smakołyków :) 165

jabłuszkiem i wszystkimi dodatkami zawartymi w zestawie :) To było baaardzo pyszne śniadanie! :D Składniki: 50 g płatków owsianych 200 ml mleka krowiego/roślinnego 1 jabłko  1 łyżeczka wiórków kokosowych 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka pasty daktylowej 1 łyżka mix'u smakołyków (ziarna słonecznika, nasiona konopi, migdały, miechunka, daktyle) Przygotowanie: Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zagotuj mleko(...)Wsyp płatki owsiane i wiórki kokosowe. Gotuj 4-5 minut. Dodaj 2/3 tartych jabłek i wymieszaj. Przełóż do miseczki Udekoruj dodatkami

Zdrowie na języku :P
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 185

innymi wersjami tego deseru. Na blogu znajdziecie już kilka inspiracji. Zapraszam do lektury :)   Budyniowe propozycje: 1. Budyń bananowy 2. Domowy budyń czekoladowy z cynamonem i truskawkami 3. Kokosowy budyń jaglany z gorącym musem malinowym 4. Czekoladowy budyń jaglany z orzechami 5. Waniliowy budyń owsiany z orzechami 6. Kokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki

Chocolate Muffin Blog
Deser kokosowy z truskawkami 209

Skoro sezon truskawkowy trwa trzeba z niego korzystać. Truskawki i kokos to para idealna. Efekt końcowy jest rewelacyjny. Składniki: 350 g mascarpone 300 g mleczka kokosowego 2 łyżki spirytusu 4 łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa 350 ml wrzątku truskawki kokos do posypania  Przygotowanie: Mascarpone, mleczko kokosowe, cukier puder i spirytus

Ala piecze i gotuje