Wegańskie brownie z ciecierzycy
Wegańskie brownie z ciecierzycy
To cudownie czekoladowe, dekadenckie wręcz ciasto swoje korzenie ma w Ameryce Północnej (pierwsza wzmianka o nim pochodzi z 1904 roku), obecnie znane i lubiane jest na całym świecie. Nic dziwnego, podawane na przyjęciach robi furorę swoim czekoladowym smakiem. Jeżeli gościsz bezglutenowców lub sama starasz się ograniczać spożycie pszennej mąki, dobrze się składa, ponieważ ta wersja nie zawiera glutenu. Co prawda, w przypadku brownie nie używa się zbyt dużo mąki (stąd ta ciężka konsystencja), zatem zamiennik w posta... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański
Autor
Kamila Kwietnicka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wegańskie, ciasto, czekolada, zdrowe, zdrowe przepisy, kakao, syrop, orzechy włoskie, orzechy, kokosowe, pasta, pasty, mak, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto na zimno, brownie czekoladowe, ciasto z masa, ciasta z masa, proste ciasto, ciasto z białek , mleko w proszku, ciasto z orzechami, ciasto kokosowe, ciasto z makiem
Inne przepisy z Roślinna - blog wegański
Dodaj komentarz