Specjalnie dla czytelników mojego bloga mam kod rabatowy, dzięki któremu zapłacicie za zakupy jeszcze mniej :) Oto on - breakfastofdreams15 :) Co znalazło się w mojej paczce? ~ masło orzechowe ~ erytrol ~ cukier kokosowy ~ surowa czekolada ~ ciecierzyca ~ kasza gryczana niepalona ~ mąka kokosowa Już niedługo na blogu przepisy z powyższymi produktami! :) Zachęcam Was do zapoznania się z ofertą! :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mam też do Was wielką prośbę
breakfast of dreamskratce. Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować do otrzymania gładkiej pasty. Resztę mleka i truskawki zmielić blenderem, dodać masło, cukier, zagotować. Do gotującego(...)ewentualnie) Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Bita śmietana: 250 g śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 10-15 bezików'; document.write
moj przepis naSKŁADNIKI: 1 opakowanie kaszy kuskus 150 g borówek - plus kilka do dekoracji 1 kiwi wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: Kaszę kukus przygotować wedle zaleceń producenta. Dodać do niej borówki i wszystko zmiksować na gładką masę. Możecie to zrobić blenderem, mikserem lub thermomixie (czas 1 minuta i 10 obrotów). Deser udekorowałam borówkami, kiwi, wiórkami kokosowymi
ClauditteMissCookingbiałka/36 g węglowodanów/5 g tłuszczu Składniki na 12 sztuk: 250 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g płatków owsianych 50 g oleju kokosowego (najlepiej nierafinowanego) 1 ananas (po obraniu jego masa powinna oscylować pomiędzy 600-650 g) 1 średni banan łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej płatki migdałowe do dekoracji i 1 łyżka cukru/opcjonalnie(...)dużej miski, do której przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, dodaj płatki owsiane i wymieszaj. Połowę obranego (oczywistość) ananasa zblenduj na gładką masę z bananem i roztopionym olejek kokosowym. Pozostałą cześć ananasa pokrój w drobną, około 5 mm kostkę. Do miski z sypkimi składnikami dodaj owocową papkę, wymieszaj za pomocą dużej łyżki do połączenia składników, nie dłużej po czym dodaj
greenscarfherbatników maślanych około 20 twardych i nie za dużych truskawek 2 łyżki cukru pudru 150 g twarogu (może być chudy, półtłusty, tłusty) 100 g roztopionego masła kilka łyżek wiórek kokosowych Link do filmu z przygotowania: Kulki z truskawkami Przygotowanie: Truskawki oczyszczam z szypułek, myję i dokładnie osuszam. Herbatniki wkładam do woreczka i rozkruszam (herbatniki możemy rozkruszyć wałkiem, dłońmi lub włożyć(...)wyrabiam dłonią na jednolita masę. Z tak przygotowanej masy formuję placuszki na dłoni, na środek kładę truskawkę i zlepiam masę aby powstała kulka. Tak uformowaną kulkę obtaczam we wiórkach kokosowych. Kulki układam na talerzu i wstawiam do lodówki na około 60 minut do schłodzenia. Kulki z truskawkami są gotowe, można się częstować. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujeszparagi, które wraz z orzeszkami ziemnymi i imbirem tworzą niesamowitą kompozycję smakową. Składniki 1 pęczek zielonych szparagów 3 szalotki 2 ząbki czosnku 1 cm imbiru 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka sosu sojowego garść orzeszków ziemnych bez soli i oleju sól pieprz świeżo mielony Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Szalotki kroimy w kostkę. Imbir i czosnek siekamy(...)ścieramy na tarce na małych oczkach. Na patelni lub w głębokim garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy na niego szalotki. Chwilę smażymy, a następnie dorzucamy szparagi i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy sos sojowy, imbir i czosnek. Smażymy ok. 8 minut. Na koniec dodajemy orzeszki ziemne. Mieszamy i smażymy jeszcze 5 - 7 minut. Smażone szparagi podajemy jako dodatek do dania
My Chcemy JeśćPyszna zupa z cukinii, smak delikatnie podkreślony mleczkiem kokosowym i serkiem topionym. Składniki: 3 młode cukinie 1 cebula biała 2 ząbki czosnku serek topiony ziołowy 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Cebulę, czosnek drobno posiekać, przyprawić do smaku i zeszklić na oleju. Wsypać starte cukinie i mieszając smażyć około
Tradycyjna Kuchniawypróbujcie bo naprawdę warto ! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 jajka szklanka oleju słonecznikowego szklanka cukru 2 szklanki jogurtu naturalnego 100 g białej czekolady 100 g wiórek kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 700 g rabarbaru dodatkowo: cukier puder do oprószenia Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać roztrzepane jajka,cukier, olej, jogurt, wiórki kokosowe, proszek
Krakowskie smaki Aniupały najlepszy jest koktajl. Najlepiej zimny. Dzisiaj taki z ananasem, wodą kokosową i szpinakiem. Coś pysznego! Składniki : * szklanka świeżego ananasa * szklanka wody kokosowej * szklanka mrożonego szpinaku * pół szklanki soku pomarańczowego Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy
Magiczne Życie MartySkładniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem z truskawkami ugotować w 1 litrze wody bez cukru kompot przelać przez sitko, można dosłodzić cukrem lub miodem owoce z sitka przełożyć do naczynia i zmiksować blenderem z białkiem serwatkowym o smaku ananasowo kokosowym
W Mojej Kuchni Lubiękubeczek mąki orkiszowej BIO (u mnie typ 1850) 1 łyżka syropu daktylowego + do polania placuszków ze sklepu eSłoneczko 2 małe jajka 11/2 łyżki pokrojonej rodzynki królewskiej olej kokosowy do smażenia * do odmierzenia ilości mąki używam kubeczka po jogurcie 180 g Przygotowanie: Do miski przekładamy cały jogurt naturalny, następnie dodajemy 1 kubeczek (używając do odmierzenia kubeczka po jogurcie) mąki orkiszowej. Kolejno(...)uzyskania dość gęstej, jednolitej masy. Na koniec do masy dodajemy rodzynki królewskie, które uprzednio tniemy na mniejsze kawałki. Całość znów chwile mieszamy. Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość oleju kokosowego. Ciasto wykładamy łyżką stołową (1 łyżka = 1 placek) na rozgrzaną patelnię. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu z obu stron na złoto. Placuszki podajemy polane słodkim syropem daktylowym. Smacznego
Słodkie okruszkiupalne dni. W smaku rewelacyjne, z wyczuwalnym kokosem. Dodatek egzotycznych owoców sprawia, że są jeszcze smaczniejsze! 100 g masła 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 300 ml mleczka kokosowego 200 g twarogu sernikowego 1,5 łyżki aromatu waniliowego 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 200 g owoców egzotycznych w żelu (opcjonalnie innych) Zentis Żelatynę rozpuszczamy w zimnej(...)wodzie. Odstawiamy do napęcznienia na 5 minut. Masło ucieramy na puch z żółtkami i przesianym przez sitko cukrem pudrem. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, twaróg oraz aromat waniliowy. Wszystko dokładnie miksujemy (na gładka masę). Żelatynę podgrzewamy w kąpieli wodnej (szklankę wstawiamy do gotującej się wody i mieszamy). Gdy jest już płynna przelewamy ją do serowej masy. Wszystko miksujemy. Gotową masę przelewamy
VioletoweKucharzenieduże marchewki 1 ząbek czosnku 1 cebula 2 daktyle 2 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżeczka przyprawy curry 1 szczypta kurkumy 140 g kukurydzy w puszce 1 łyżka oleju kokosowego sól himalajska Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew kroimy w dużą kostkę. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy curry i podsmażamy
R'n'G Kitchenmój). Pamiętacie chrupiąco-ciągnące się ciasteczka z czekoladą ( klik )? Są obłędne w smaku i mają rewelacyjną konsystencję, a te podobnie chrupią i kuszą ciągnącym się wnętrzem. Dodatkowo posiadają chałwowo-kokosowy smak, co idealnie połączyłam z rozpuszczającą się w ustach czekoladą. Czy to nie brzmi wspaniale? Powiem Wam, że po ich spróbowaniu ciężko się powstrzymać i zakończyć nawet na kilku ciasteczkach(...)sięgam po nie tak systematycznie - dopóki nie zauważę pustego pojemnika! (około 24 sztuk) 130g mąki pszennej graham (użyłam typu 1850) 30g wiórek kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 90g masła 50g pasty tahini 120g cukru (użyłam brzozowego) 1 jajko Dodatkowo: 70g czekolady (użyłam mlecznej; może być dowolna) Suche składniki przesypać do miski
Di gotujeporcja dla dwóch. Ilość przyprawy jest orientacyjna - ogólnie na kilogram mięsa powinniśmy dodać 3 łyżeczki, więc zawsze sprawdzajcie wagę :) Składniki: - dwie pojedyncze piersi z kurczaka - dwie łyżeczki oleju kokosowego - ok. 1,5 łyżeczki przyprawy gyros - słodka czerwona papryka - czosnek granulowany - brązowy ryż - sól, pieprz Standardowo będzie szybko i łatwo :) Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. w tym czasie kurczaka(...)myjemy i kroimy w paski, następnie rozpuszczamy olej kokosowy tak, aby stał się płynny i dodajemy go do mięsa wraz z przyprawą gyros, po czym całość dokładnie mieszamy. Jeśli mamy czas, można marynować. W zasadzie jeśli mamy czas, można też zrobić przyprawę do gyrosa samemu. Ja nie robię, bom leniwa ;) Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy nasze mięsko. W trakcie smażenia dodajemy
Kulinarne zapędy Kokosa