wodzie kaszy jaglanej 3 szklanki mleka sojowego słodzonego 6 łyżek ksylitolu/cukru Sok z cytryny 30g migdałów 30g suszonej żurawiny/rodzynek 30g orzechów włoskich 10g oleju kokosowego Łyżka kakao 2 opakowania Oreo po 175g Wykonanie: 1. Zagotuj odcedzoną kaszę jaglaną w mleku sojowym z dodatkiem ksylitolu (około 20min) i zostaw pod przykrywką, aby jeszcze bardziej napęczniała. 2. Oreo podziel(...)ciasteczka i krem. (Możesz zostawić kilka do dekoracji) 3. Połowę ciasteczek zblenduj na drobno z migdałami, orzechami, olejem kokosowym i suszonymi owocami. Wyłóż nimi spód blachy i wsadź do lodówki. (Jeżeli się nie lepi możesz zwilżyć palce, ale i tak po zamrożeniu będzie się trzymać) 4. Zblenduj dokładnie kaszę jaglaną z sokiem z cytryny i kremem Oreo. Zostaw do ostudzenia
Pland based filletruskawkowy z delikatnymi pękającymi w ustach nasionami chia. Idealny nie tylko na upały. Składniki: szklanka truskawek ½ szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki nasion chia miód/cukier do dosłodzenia łyżka wiórków kokosowych - opcjonalnie Sposób przygotowania: Truskawki miksujemy na gładko z jogurtem naturalnym. Ewentualnie dosładzamy do smaku miodem lub cukrem. Dosypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na około 10 minut i ponownie(...)mieszamy. Możemy dodać również łyżkę wiórków kokosowych. Pudding przekładamy do salaterek lub miseczek i zostawiamy do napęcznienia nasion chia – przynajmniej 20 minut
Pyry na Gazbiszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady 100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie: Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne kawałki. Włożyć do dużej miski(...)mikserem, a następnie najlepiej włożyć ręce do środka i wyrobić ręcznie. Masa jest dość luźna, ale spokojnie, stężeje. Utoczyć niewielkie kuleczki (lub większe! Jak kto lubi :)), obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić około 2-3 godzin
Cakes By Kejtmąki ziemniaczanej 140g marchewki pozostałej po odciśnięciu soku lub drobno startej i bardzo dobrze odciśniętej 120g suszonych daktyli 120ml gorącej wody 2 jajka 6 łyżek (ok. 30g) płynnego oleju kokosowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść rodzynek (ok. 30g) garść suszonej żurawiny (ok. 30g) Wykonanie: - składniki na ciasto(...)razem z wodą, w której się moczyły, rozdrobnić blenderem na mus lub przetrzeć przez sitko - jajka zmiksować na puszystą masę, dodać do nich daktyle, ekstrakt z wanilii, płynny olej kokosowy, wymieszać lub krótko zmiksować - do masy dodać marchewkę, ponownie wymieszać - składniki suche (obie mąki, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną) wymieszać razem w osobnym naczyniu, przesiać do masy - wszystko delikatnie
Smakołyki Berenikiwykorzystałam wcześniej posiekane, ale możecie użyć innych orzechów) 100 g suszonych śliwek 1 i 1/2 opakowania rodzynek (a dokładniej 1 całe opakowanie i 2 garście) 3 łyżki oleju kokosowego 4 – 5 łyżek kakao + kakao do obtoczenia trufli Wszystkie składniki wsadzamy do malaksera i miksujemy aż powstanie w jednolita, gęsta masa. Formujemy kulki i na kilka godzin wstawiamy do lodówki(...)kakao. Jeżeli nie macie w domu migdałów użyjcie innych orzechów (laskowe, pistacje czy włoskie) i wykorzystajcie inne suszone owoce jak np. żurawinę, daktyle lub figi. Można też dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane, sezam itp. Puśćcie wodze fantazji
Szybko Tanio Smacznieraczej mniejsze) ok. 300 g fileta z kurczaka 1/3 szklanki kuskusu 1 dojrzałe mango 2 marchewki kawałek białej części pora (ok. 10 cm) 3 łyżki rodzynek 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem 2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki curry szczypta chili sól świeża kolendra Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego(...)solimy (nie po to by wyciągnąć goryczkę, bo przecież ziaren już niema, ale po to, by warzywo trochę "zwiędło") i odstawiamy. W tym samym czasie rozgrzewamy na patelni olej kokosowy, dodajemy marchewkę startą na tarce jarzynowej i pora pokrojonego w półplasterki, podsmażamy przez chwilę, aż warzywa przestaną być surowe i dodajemy fileta (razem z przyprawą i olejem). Całość smażymy
Czary - gary w kuchnikruszonką, pycha! Składniki: - 30 dag mąki pszennej - 20 dag masła - 15 dag cukru - 2 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - świeża wanilia z całej laski - 5 dag wiórków kokosowych -3 łyżki migdałów w płatkach - owoce sezonowe, świeże lub mrożone Po kokos, migdały i wanilię zajrzyjcie nw www.Skworcu.com.pl 1. Masło zmiksuj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę przesianą(...)proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszaj składniki. 2. Odłóż 1/3 ciasta na kruszonkę, pomieszaj z wiórkami kokosowymi. 3. Do pozostałej, większej części ciasta dodaj jaja, wanilię i miksuj do połączenia się składników. 4. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i nałóż owoce, wierzch posyp przygotowaną kruszonką i płatkami migdałowymi. 5. Piekarnik rozgrzej do 180 C, czas pieczenia
Apetyczna babeczkacudownie pachną (dzięki melasie). (9 sztuk) 90g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1,5 łyżki karobu w proszku (proszek z chleba świętojańskiego) 30g masła 30g oleju kokosowego (waga w stałej postaci) - 5 łyżek po rozpuszczeniu 3 łyżki melasy z chleba świętojańskiego Dodatkowo: 25g rodzynek 25g pestek z dyni Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać(...)pomocą dłoni. (Olej kokosowy powinien być rozpuszczony, ale masło już nie. Rodzynki i pestki najlepiej dodać na końcu.) Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Odstępy nie muszą być duże.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić na kratce. (*) Produkty z korabem
Di gotujepierwszy miałam okazję przygotować jajecznicę w wersji na słodko. Z mnóstwem cynamonu i ulubionymi owocami. Smakowała wyśmienicie! Składniki: 3 jajka cynamon aromat cytrynowy lub pomarańczowy ulubione owoce olej kokosowy Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wbijamy jajka, lekko mieszamy i dodajemy dużą ilość cynamonu i aromat cytrynowy lub pomarańczowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionymi owocami. Smacznego
Truskawkowa Fiestachyba najlepsze czekoladki pod słońcem. Szkoda tylko, że zakazane dla osób dbających o linię. Od dziś nie ma co się martwić, wystarczy kilka prostych składników i pyszne kokosowe kuleczki można wyczarować w domu. Zapraszam po długiej przerwie! Składniki: 200 g twarogu półtłustego 1 łyżeczka miodu, stevii lub ksylitolu 4 łyżki jogurtu naturalnego pół szklanki wiórków kokosowych kilka migdałów
Chocolate Muffin Blogchcesz. Ważne, żeby pozostał banan, ponieważ daje on koktajlowi kremową konsystencję i uwielbianą przeze mnie słodycz. Składniki: Banany – 2 sztuki Mango – 1 sztuka Szpinak – 200g Mleko kokosowe – 500ml ( przepis na mleko kokosowe ) Wykonanie: Szpinak dobrze umyj pod bieżącą wodą, dodaj do kielicha blendera. Banany i mango obierz i również dodaj do kielicha. Wlej mleko i zblenduj
Blendmanmasła pół szklanki cukru 5 żółtek proszek do pieczenia masa: 0,5l jogurtu naturalnego 0,5l jogurtu o smaku owoców leśnych pół szklanki cukru 5 białek pół szklanki wiórków kokosowych Mąkę z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, dodać żółtka i cukier zagnieść i wstawić do lodówki. Białka ubić. Jogurty, cukier i wiórki kokosowe wymieszać, połączyć delkatnie z białkiem. Ciasto
Idę coś wszamaćmąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 190 g groszków czekoladowych gorzkich 4 łyżki kakao 1 jajko 200 g jogurtu greckiego waniliowego lub klasycznego 45 ml leju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 110 g cukru brązowego 2 dojrzałe, rozgniecione banany Mąkę, sodę, sól, groszki czekoladowe, kakao mieszamy razem. Jajko, jogurt, olej kokosowy, ekstrakt z wanilii
Made By Mom And Sonsobą do pracy, bądź na plażę- gotowa! Składniki - 1 płat gotowego ciasta francuskiego ser koryciński swojski oliwka, pomidor, bazylia olej z ostropestu tłoczony na zimno WOJ-LEN olej kokosowy tłoczony na zimno WOJ-LEN czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku PROECO pesto rosso oraz oliwa z oliwek Olitalia /IndexFood pieczarki, u mnie(...)która nie wymaga smarowania i wykładania papierem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ser koryciński – ile dusza zapragnie- pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę oraz pieczarki umyj i poszatkuj. Rozgrzej olej kokosowy na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj łyżeczkę koncentratu z czosnku. Dosmacz solą i pieprzem. Formę wyłóż ciastem francuskim. Jeśli
Z Kuchni Do Kuchniporcje) 1 1/2 szklanki mleka 1/3 łyżeczki drobno krojonej skórki cytrynowej miód do smaku (około 1-2 łyżeczki) 6 łyżek kaszy manny błyskawicznej około 1 łyżeczki wiórków kokosowych ulubione owoce - u mnie mandarynka i winogrona odrobina zdrowego oleju np. oliwy z oliwek do natłuszczenia foremek 2 foremki do babeczek Składniki Mleko podgrzewamy w garnuszku wraz ze skórką cytrynową. Następnie dodajemy(...)foremek (przekręcamy do góry nogami). W przypadku, gdy wolimy podawać babeczki lekko ciepłe, można przestudzić je chwilę, a następnie spróbować delikatnie wyciągną z foremki. Wierzch każdej babeczki posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy z owocami i ulubioną owocową herbatką. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszki