kokosowe - 19941 przepisów (strona:450/1330)

TRUSKAWKI POD KRUSZONKĄ (przepis wegański i bezglutenowy!) 288

truskawki pod kruszonką. Deser ten możesz wykonać bardzo szybko. Jest odpowiedni dla wegan i bezglutenowców, zapraszam Składniki: 150 g mąki (u mnie 50 g mąki jaglanej, 50 g mąki kokosowej, 50 g mąki ziemniaczanej) 60 g oleju kokosowego (lub około 70 ml innego oleju roślinnego) 50 g cukru (u mnie brązowy) 200 g truskawek (mogą być mrożone, takich też użyłam

Via Gusto
Ciepła sałatka z jarmużem, łososiem i oscypkiem 191

Brak witamin? Ochota na coś innego? Proszę bardzo! Ciepła sałatka, doskonała na wynos. Pyszna w domu. Idealna na podładowanie baterii. Składniki paczka jarmużu kilka pomidorków koktajlowych olej lniany olej kokosowy  do smażenia pstrąg łososiowy , kilka plastrów oscypki gotowa posypka- delikatny jęczmień i nieśmiały groszek z marchewką sól do smaku opcjonalnie czarnuszka Na ciężkiej dużej patelni rozgrzej olej kokosowy

Z Kuchni Do Kuchni
Kokosowy keks 193

myślicie połączenie ciasta, baklii i kokosu może się udać?  Myślę, że to najlepsze połączenie jakie jadłam w ostatnim czasie;) Kokosowy keks na bazie mąki Szymanowskiej wyszedł poprostu wyśmienity, lekki, puszysty ale mokry zarazem.  A jakie jest Wasze ulubione ciasto?  Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej Szymanowskiej Polskie Młyny 250 gram masła szklanka cukru 1 łyżka cukru(...)waniliowego 300 gram mieszanych bakalii (rodzynki, migdały,  orzechy włoskie, daktyle, skórka pomarańczowa, wiórki kokosowe)  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Bakalie mieszamy z łyżka maki w misce, wcześniej siekamy je na mniejsze kawałki.  Miękkie masło ucieramy na kremową masę z cukrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym. Do ucieranej masy dodajemy po jednym jajku, ciągle ucierając. Stopniowo

Życie zaczyna się w kuchni
KETO OPONKI LUB PĄCZKI SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 475

naprawdę przepyszne, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i wilgotne w środku jak te tradycyjne Palce lizać! Składniki: 200 g sera białego/twarogu tłustego 2 jajka 25-30 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek 400 g smalcu do smażenia Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej

Ola la LCHF
Zupa z krewetkami, mango i mleczkiem kokosowym! 250

KREWETKAMI I MANGO SKŁADNIKI dla 4 os. - paczka makaronu ryżowego - 16 krewetek argentyńskich (bardzo duże) - 1 spora szalotka - 4 ząbki polskiego czosnku - 1/3 łyżeczki mieszanki chilli - 3/4 puszki mleczka kokosowego - 2 cm korzenia imbiru - po 3 gałązki roszponki - paczka kiełków brokuła ( zamiennie kiełki fasoli mung, lukrecji) - 1 limonka - 1 duże bardzo dojrzałe mango (pomarańczowy miąższ(...)mniejszych skróć ten czas o połowę). Krewetki wyjmij łyżką z woka i odłóż na talerz.  Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty. Do woka dodaj mleczko kokosowe i zagotuj, dzięki temu "zbierzemy" z woka całość przypraw, które się skarmelizowały i smaku krewetek.  Dodaj pokrojone w kostkę mango (bez skórki). Gdy masa się zagotuje dodaj ugotowany makaron

SMYKWKUCHNI
Ciasto pomarańczowe 162

upieczeniu wyjąć z piekarnika, nakryć ściereczką i wystudzić.  Polewa pomarańczowa: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy świeżo starta skórka z pomarańczy  Dodatkowo: wiórki kokosowe Wszystkie składniki wymieszać w miseczce.  Polewą polać wystudzone już ciasto.  Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.  www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego

Kuchnia smaków
DZIECINNIE ŁATWE CIASTO WEGAŃSKIE 236

szklanki mąki z samopszy (Sprawdzi się też orkiszowa, zwykła pszenna, z płaskurki lub gryczana. Ta ostatnia wymaga dodania "jajka z siemienia lnianego"), 250 ml wody, 1/3 szklanki cukru kokosowego (dla mnie ta ilość daje satysfakcjonującą słodycz, ale jak lubicie bardzo słodkie ciasta, to dodajcie więcej), 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub rzepakowego, 1,5 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody

Jeść, by żyć w zdrowiu
ROLADA BEZ PIECZENIA 609

zrobię, wszystkim bardzo smakowała :)  SKŁADNIKI: CIASTO: 32 dag herbatników 10 dag masła 0,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem.  Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy(...)podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm.  Smarujemy kremem kokosowym. Z pomocą folii ściśle zwijamy w roladę (krótszy bok)  i szczelnie owijamy w folię. Chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) Polecam przepisy na pozostałe ciasta bez pieczenia

Pani na deser
Naleśniki z kaszy manny 621

zmiksowałam z jajkami i już. Naleśniki wyszły delikatne i cieniutkie, Emilka nie protestowała i zjadła całą porcję. Nie zauważyła różnicy:) Ona swoje naleśniki najczęściej jada z odrobiną cukru (kokosowy albo trzcinowy) ja posmarowałam je konfuturami z fig. To był dobry początek dnia. 5.0 from 1 reviews Naleśniki z kaszy mannej   Drukuj Prep time 10 min Cook time(...)manny 1 i ⅓ szklanki mleka (może być roślinne) 2 jajka 1 łyżka masła ( roztopić) 1 łyżeczka słodziwa ( u mnie syrop z agawy) olej do smażenia - ja smażyłam na kokosowym Instructions Kaszę zalać mlekiem, dobrze wymieszać i odstawić ( na minimum 30 minut - więc żeby rano nie trzeba było zbyt długo czekać na śniadanie to najlepiej zrobić to wieczorem i odstawić

Cooking for Emily
Marchew miodowo kokosowa. 123

wprost z miseczki. Bez żadnych innych dodatków.  Przepis pochodzi z książki od wydawnictwa M, Dieta przeciwzapalna. Recenzję książki znajdziecie  tutaj! Składniki; 3 duże marchewki 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu (może być lipowy) sól morska świeżo mielony pieprz Przygotowanie; Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką(...)gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie miękka ( około 7min) Następnie do marchewki dodajemy olej kokosowy i miód. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż sos lekko się skarmelizuje.  Jemy na ciepło. Możemy posypać ulubionymi ziołami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Zdrowe czekoladowe placuszki z mąki konopnej 302

przed podaniem polać np. syropem z agawy. Smacznego Składniki: 1/2 banana 1 czubata łyżka ciemnego kakao 1/4 szklanki mąki konopnej – polecam od Swoja Mąka 1 jajko* olej kokosowy do smażenia do podania: odrobina trzcinowego cukru pudru oraz plasterki banana *polecam dodać klasy L, ja dziś miałam mniejsze (masa wyszła gęstsza) Uwaga! 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło(...)nożami wkładamy 1/2 obranego banana, 1/4 szklanki mąki konopnej, czubatą łyżkę ciemnego kakao i wbijamy 1 jajko. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym (na mniejszym ogniu) z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z plasterkami banana i niewielką ilością trzcinowego cukru pudru. Smacznego

Słodkie okruszki
Ekspresowe, bezglutenowe pączki 150

tradycyjne potrzebujecie przynajmniej 2-3 godzin To co? Smacznego Ekspresowe, bezglutenowe pączki przepis na 30 pączków 300 g mąki ryżowej 3 łyżki ksylitolu 100 ml mleka kokosowego jajko 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia laska wanilii sok z cytryny łyżka rumu + olej do smażenia. Do miski wsyp ksylitol, dodaj jajko i całość ucieraj za pomocą trzepaczki lub miksera. Dodaj ziarna(...)wanilii, a następnie proszek do pieczenia wymieszany z mąkę ryżową (powoli, cały czas ucierając). Do tak przygotowanej mieszanki dodaj rum, sok z cytryny i mleko kokosowe, cały czas miksuj, tak aby uzyskać jednolite ciasto. Powinn być lekko płynne (ciasto najlepiej ocenić wlewając je na gorący olej – gdy się nie rozpada to jest idealne :)) w przeciwnym wypadku dodaj więcej mąki

365 dni dookoła kuchni
domowa granola z miechunką 185

goldenberry miechunki suszonej Helio 50 g orzechów włoskich 40 g siemienia lnianego 100 g płatków migdałowych 1 jabłko, obrane, pokrojone w kostkę 100 -120 g miodu 30 g oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli opcjonalnie: 50 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałeczki wykonanie: Płatki owsiane mieszamy z orzechami, siemieniem lnianym, płatkami migdałowymi, pokrojonym w kostkę jabłkiem, solą(...)oraz cynamonem. W osobnym naczyniu podgrzewamy miód z olejem kokosowy, do połączenia się. Zastawiamy z ognia i wlewamy do suchych składników. Dokładnie mieszamy. Całość przekładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozkładamy. Pieczemy w 150 st. C przez ok. 40 min., od czasu do czasu przemieszając, tak aby się granola nie przypaliła. Następnie wyjmujemy z piekarnika dodajemy goldenberry

Domowy Smak Jedzenia
Quinoa z boczkiem i pieczarkami 172

się ma lenia i tylko kilka składników w lodówce. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej qinoy 250 gram podwędzonego, parzonego boczku 10 średnich brązowych pieczarek 1 cebula 200 ml mleka kokosowego świeży koperek pieprz  sól Wykonanie: Boczek kroimy w półplasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, gdy zacznie się wytapiać tłuszcz, dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Podsmażamy boczek z cebulką(...)małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, następnie dorzucamy obrane i pokrojone na kawałki pieczarki. Gdy przesmażymy je trochę z boczkiem i cebulą, zalewamy wszystko mlekiem kokosowym i dusimy pod przykryciem, aż pieczarki zmiękną wystarczająco, a sos się zredukuje. Doprawiamy solą i pieprzem na koniec dodajemy posiekany koperek, mieszamy i podajemy razem z quinoą. Smacznego

Quinoa Raz!
Proste muffinki bananowe 182

typu wypieki szybkie i bezbłędnie wychodzą każdemu. Składniki (12 babeczek): 3 mocno dojrzałe banany 1,5 szklanki (220 g) mąki 1/3 szklanki cukru trzcinowego 1/3 szklanki (80 ml) oleju kokosowego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli himalajskiej Dodatkowo: 1 tabliczka (100 g) czekolady mlecznej 2 łyżki śmietanki 30% garść orzechów laskowych Przygotowanie(...)Obrane banany rozgnieść widelcem na puree. 2) Do bananów dodać olej kokosowy, cukier trzcinowy, jajko i dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. 3) Do masy bananowej dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać (tym razem bardzo krótko, tylko do połączenia składników!). 4) Gotową masę nałożyć do 3/4 wysokości foremek wysmarowanych tłuszczem lub wyłożonych papilotkami

Fitsweet.me