też kogoś, a każda taka rozmowa jest dla mnie bardzo, bardzo ważna. Składniki spód 200 g chałwy 2 płaskie łyżki kakao 100 – 120 g herbatników 1 łyżka oleju kokosowego masa 1 kg twarogu zmielonego (500g półtłustego i 500g tłustego) 2 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii sok z 1/2 cytryny 4 jajka(...)pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód: herbatniki z chałwą umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Łączymy z kakao i olejem kokosowym. Masą herbatnikową wylepiamy dno tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę ze spodem umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, wsypujemy cukier i miksujemy. Wbijamy
Raj dla Podniebieniaananasa (krążki) 1 opakowanie serka mascarpone 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 tabliczka białej czekolady 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki sok z 1/2 cytryny 3/4 szklanki wiórków kokosowych + wiórki do posypania Sposób przygotowania: 1. Biszkopt upiecz z 1,5 porcji podanych w przepisie składników - KLIK . Pozostaw do całkowitego wystygnięcia i podziel na 3 równe części(...)Czekoladę podziel na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. 4. W dużej misce ubij śmietanę, w drugiej mascarpone. 5. Do ubitej śmietany dodaj mascarpone, rozpuszczoną czekoladę i wiórki kokosowe. 6. Nasącz pierwszą część biszkoptu, posmaruj dżemem, wyłóż 1/3 kremu i rozłóż połowę pokrojonego w kostkę ananasa. Na drugiej części wykonaj te same warstwy co na pierwszej. 7. Nasącz ostatnią
A Ty Smakuj Mniektórej głównymi składnikami okazała się kasza jaglana oraz ser feta. Całość "doprawiona" różnymi warzywami, w tym oczywiście nieodzowne liście sałaty. Lekko, odżywczo i bardzo smacznie. Smak dodatkowo wzbogaca aminos kokosowy , który aktualnie jest moim ulubionym dodatkiem do sałatek. Składniki (1 porcja): 2 garście mixu sałat 45 g kaszy jaglanej (Misiontek) ok. 70 g sera feta 1/3 awokado(...)pomidor 1/4 ogórka 1 łyżka aminosu kokosowego (Misiontek) 1 łyżeczka oleju lnianego Przygotowanie: Kaszę opłukaj pod bieżącą wodą i ugotuj w 100 ml wody. W międzyczasie pokrój awokado, pomidora i ogórka w kostkę. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj
Zdrowie na języku :Pprzepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw również mile widziane.:) Składniki 3 jajka 2 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka cukru waniliowego 2 czubate łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olej do smażenia syrop daktylowy Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym(...)puszystą masę, dodać mleko i zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać do masy jajecznej, wsypać wiórki kokosowe i zmiksować. Na patelnie wlać łyżkę oleju i nakładać łyżką małe placuszki. Smażyć na rumiano z dwóch stron. Na talerzu polać syropem daktylowym lub oprószyć cukrem pudrem. czekoladowe placki z kokosem
O kuchni z uczuciemSkładniki: 1 filet kukurydziany Sól Odrobina oleju ¼ papryki czerwonej ¼ papryki zielonej Bulion warzywny 3 plastry ananasa z puszki Niewielka ilość soku z ananasa z puszki – opcjonalnie Spora łyżka mleka kokosowego Wykonanie: Fileta kroimy na kawałki, paski i przyprawiamy solą. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju. Podsmażamy fileta. Podlewamy bulionem. Ananasa kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka. Papryki drobno siekamy(...)razem z mlekiem kokosowym dodajemy do potrawy. Dusimy pod przykryciem kilkanaście minut. Dla podniesienia smaku możemy dodać trochę soku z ananasa. Podajemy na ciepło z ryżem lub makaronem ryżowym. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date
Smaki EwyPrzechowywane w lodówce wytrzymają do 7 dni. Składniki na 16-18 sztuk /blaszka 20×25 cm: 200 g płatków ryżowych/można zastąpić jaglanymi 100 g wiórków kokosowych 100 g płatków migdałowych 100 g cukru puszka mleka kokosowego 400 ml 5-6 strąków kardamonu lub pół łyżeczki mielonego szczypta soli 200 ml wody Przygotowanie: Do garnka wrzuć płatki ryżowe
greenscarfSłodkie kuleczki z wyczuwalną alkoholową nutą, o aksamitnym smaku kokosa oblane delikatną mleczną czekoladą. Składniki: 400g wiórek kokosowych 200ml śmietany 30% 120g cukru pudru 140g masła extra 4 łyżki spirytusu 200g mlecznej czekolady 4 łyżki mleka Wykonanie: 1. Masło, cukier i śmietanę rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Wiórki przełożyć do miski, wlać spirytus oraz masło rozpuszczone z cukrem(...)wstawić do lodówki na około 60 minut. 2. W rondelku na parze rozpuścić czekoladę z dodatkiem mleka do jednolitej konsystencji. 3. W czekoladowej polewie zanurzać każdą z kokosowych kuleczek i wstawić do lodówki do momentu aż polewa zastygnie
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżką z pudełka. 1,5 szklanki płatków błyskawicznych 0,5 szklanki gładkiego masła orzechowego Planta Food 2 łyżki miodu gryczanego 2 łyżki nasion chia 2 łyżki wiórków kokosowych Do miski wsypujemy płatki błyskawiczne. Dodajemy miód i gładkie masło orzechowe. Dosypujemy nasiona szałwii hiszpańskiej tzw. nasiona chia oraz wiórki kokosowe. Całość zagniatamy na gładką masę. Masa będzie delikatnie lepić
VioletoweKucharzeniemasła * 1 szklanka kaszy manny * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżki kakao Polewa: * pół kostki masła * pół szklanki cukru * 2 łyżki kakao * 2 łyżki wody * 3-4 łyżki wiórek kokosowych do posypania na wierzch * herbatniki do wyłożenia na spód i wierzch ciasta Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, kakao i masłem. Do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę manną, ciągle(...)Ciasto włożyć do lodówki. W garnku rozpuścić masło na polewę z cukrem Dodać wodę i kakao, wymieszać. Gdy polewa zacznie tężeć wylać ją na ciasto. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Ciasto przechowywać najlepiej w lodówce lub chłodnym miejscu. Do wykonania ciasta użyłam produktów Skworcu
Zrób to smacznieskładniki na spód ciasta: 100 g daktyli suszonych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao 50 g orzechów np. włoskich, drobno posiekanych gorąca woda do namoczenia daktyli wykonanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 20 min. Następnie odlewamy wodę, dodajemy olej i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy kakao oraz orzechy, mieszamy. Dno tortownicy (ok. 18 cm średnicy(...)wyłożoną papierem do pieczenia) wykładamy równomiernie masą daktylowo orzechową. składniki na masę jaglaną: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka można użyć krowiego lub ryżowego lub kokosowego, jaglanego miód do smaku 50 g orzechów, np. włoskich 1 szczypta soli opcjonalnie: ziarenka z 1 laski wanilii wykonanie: Kaszę płuczemy 3 razy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki. Zalewamy mlekiem, dodajemy sól
Domowy Smak JedzeniaSzybkie, proste i smaczne danie... lubię takie! Łosoś, warzywa i mleczko kokosowe! Pycha! Najlepiej smakuje z ryżem. 200 g surowego łososia 1 opakowanie mrożonych warzyw (najlepiej mieszanki chińskiej) 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka masła 5-6 łyżek sosu słodkiego Chili Tao Tao sól, pieprz Łososia pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć i podsmażyć na maśle. Mieszankę warzywną (zamrożoną
Jadło i czytadłożółtka • 4 łyżki stołowe masła (40 - 50 g), roztopionego i ostudzonego • 2 łyżki spirytusu oraz • 1 litr oleju np. rzepakowego, smalcu, oleju z orzeszków ziemnych (arachidowych), oleju ryżowego, kokosowego lub palmowego • marmolada wieloowocowa (lub truskawkowa lub różana), może też być konfitura z róży (płatki róży w cukrze), konfitura truskawkowa, pomarańczowa lub wiśniowa około 100 g cukru pudru • lukier : (około(...)przed zbyt tłustymi pączkami jeśli będziemy je niewłaściwie smażyć. Smażenie : • Dobry tłuszcz do smażenia to np. olej rzepakowy, olej z orzechów arachidowych (ziemnych), olej ryżowy, smalec, olej palmowy i kokosowy. • Optymalna temperatura smażenia pączków to 180 stopni C. W niższej temperaturze pączki mogą chłonąć tłuszcz. W wyższej - mogą się za bardzo i za szybko rumienić. W wyższej temperaturze olej zaczyna
KUCHNIA POLSKAprzed lub po treningu. Właściwie czekoladę można wzbogacić o inne superfoods i za każdym razem zmienić nieco ton i smak napoju. Często dodaję kurkumę , chili lub zmieniam mleko na kokosowe. Lubicie gorącą czekoladę? Gorąca czekolada Składniki: na 1 kubek 2 daktyle, wypestkowane 1 lyżka kakao 2 łyżki nasion konopi 1 łyżka migdałowego masła lub innego 1 łyżeczka organicznego oleju kokosowego
codojedzeniaprosty sposób na domowe Rafaello. Składniki: Kasza jaglana 1 szklanka Banany 2 szt. Orzechy włoskie zmielone 5 łyżek Cynamon 1 łyżeczka Cukier waniliowy 1 szt. Składniki na panierkę: Wiórki kokosowe Kakao Płatki migdałowe Przygotowanie: Kaszę zalać wrzątkiem (1 szklanka) i gotować z pokrojonymi bananami i cynamonem aż kasza wchłonie wodę. Następnie przestudzić, dodać orzechy, cukier waniliowy i całość zmiksować(...)razie potrzeby możemy doprawić cukrem do smaku. Wstawić do lodówki na godzinę. Po czym formować kuleczki i obtaczać w kakao, wiórkach kokosowych i płatkach migdałowych
Tradycyjna Kuchnianikt, jeśli nie będzie wiedział, z czym ten wypiek jest. Sama byłam zaskoczona, że naprawdę wyszło i naprawdę jest tak smaczne. Dodałam do ciasta mielone orzechy i wiórki kokosowe, dzięki czemu jest jeszcze lepsze. Fit wersja, bez cukru i na mące pełnoziarnistej orkiszowej. Można chcieć czegoś więcej? Przygoda z kalarepą się nie kończy i wkrótce nowa odsłona, ale tym razem(...)pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 jajka 200 g kalarepy (waga po obraniu) 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 2 łyżki wiórków kokosowych 100 g ksylitolu 1 łyżka miodu 1/4 szklanki oliwy lub oleju rzepakowego 1/3 szklanki mleka skórka otarta z 1 niewoskowanej cytryny Kalarepę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ubić
Fitkot