przygotowania wykorzystałam jednak maszynkę. Skład bardzo prosty, a lody pełne wartości odżywczych. Zapraszam na lody - samo zdrowie i bardzo polecam! Składniki: 1 duże dojrzałe awokado 1 puszka mleka kokosowego 200 g gorzkiej czekolady 1/3 łyżeczka soli wanilia, płatki chili wg uznania Wykonanie: mleko wlać do garuszka, dodać połamaną na kawałki czekoladę i podrzewać do rozpuszczenia, do uzyskania gładkiej, aksamitnej konsystencji(...)Odstawić do ostudzenia awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i łyżeczką wybrać miąższ. Dodać do ostudzonego mleka kokosowego i zmiksować blenderem na gładko. Dodać sól masę budyniową przełożyć do maszynki do lodów i postępować wg instrukcji obsługi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dowolnych owoców zarówno świeżych jak i mrożonych. Przyznam szczerze, że do deseru z nasion chia bardzo długo się przekonywałam a jak się okazało niepotrzebnie. Składniki: puszka mleka kokosowego 400 ml 200 ml mleka krowiego 2% 4 łyżki czubate nasion chia 3 łyżki naturalnego miodu 300 g owoców leśnych maliny i kiwi do ozdoby Wykonanie: Do dużej misieczki(...)wylać mleko kokosowe i mleko krowie, wymieszać. Dodać miód wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec wsypać nasiona i bardzo dokładnie wymieszać. Mieszankę rozdzielić między naczynia i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia zmiksować owoce na gładkie puree, w razie potrzeby można dosłodzić miodem naturalnym. Udekorować malinami i kiwi. Smacznego
Krakowskie smaki Animożna użyć mniejszej to ciasto wyjdzie wyższe ale takie jest w sam raz) -300g mąki ryżowej (kupiłam w Lidlu) -3/4 szklanki cukru trzcinowego -1/2 szklanki oleju kokosowego -1/2 szklanki jogurtu naturalnego -100g masła -100g gorzkiej czekolady -2 pełne szklanki startej cukinii -pół łyżeczki proszku do pieczenia -1 mała łyżeczka sody oczyszczonej -2 jajka(...)Czekoladę siekamy na małe kawałki. Mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, ucieramy na kremową masę. Na przemian dodajemy jogurt, olej kokosowy, wymieszaną mąkę, delikatnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników, dodajemy cukinię i czekoladę, wymieszamy powoli. Wylewamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 50-60 minut zależy
Wypieki Renehiszpańskiego colada oznacza przecedzony . A ananas w tym smoothie jest w całości i sprawia, że napój staje się bardzo gęsty. Egzotyczne trio w postaci zmiksowanego ananasa z kokosowym mlekiem i rumem jest moim zdaniem jednym z najlepszych alkoholowych połączeń, jakie wymyślił człowiek. Ale dzięki temu, że mamy tutaj do czynienia ze smoothie, nikt nas nie oskarży, jak będziemy popijać(...)rumu (u mnie Bacardi Gold) 1 łyżka cukru trzcinowego kostki lodu * PRZYGOTOWANIE Ananasa obierz, wytnij niejadalny środek, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do kielicha blendera. Wlej mleko kokosowe i zmiksuj, aż otrzymasz gładkie smoothie. Następnie wlej rum i wsyp cukier i wymieszaj na wolnych obrotach. Smoothie podawaj schłodzone z kostkami lodu (możesz je również zmiksować razem z ananasem
Food Squaretakie danie a na pewno zyskacie uznanie u waszych pociech. Zatem zapraszam do lektury i kuchni... \ Składniki : Na ciasto 250 g chudego twarogu 40 g mąki kokosowej 60 g mąki pszennej 1 jajko (L) szczypta soli 0,5 łyżeczki ekstraktu migdałowego Na sos: 3 duże brzoskwinie 3 łyżki ciemnego cukru trzcinowego 2 łyżki syropu amaretto 3 łyżki(...)soku z cytryny Wykonanie : 1.Twaróg miksujemy z jajkiem oraz mąką zwykłą oraz kokosową, a także szczyptą soli. Wyrabiamy gładkie dość zwarte ciasto. Odkładamy na 20 minut. 2.Przygotowujemy sos. Rozgrzewamy patelnię. Brzoskwinie myjemy i kroimy na ćwiartki usuwając pestki. Osuszamy. Kładziemy na patelni. Skórką do góry. Zasypujemy cukrem i gotujemy 2-3 minuty. Po tym czasie wlewamy
vaniliowoczekoladowaCukinia w pysznym sosie z mleka kokosowego, wędzonej papryki, chilli, cebulki i czosnku. Moje ulubione dane nie wymagające ani dużo pracy ani czasu. Składniki: cukinia 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki wędzonej papryki 3 czubate łyżki gęstej części z mleka koksowego 2 łyżeczki sezamu 1 łyżeczka maku 1 łyżeczka chilli 1/2 łyżeczki curry(...)delikatnie na oleju przez ok 1 minutę. Dosypać paprykę, chilli, curry i kurkumę. Podsmażać kolejną minutę. Na koniec dosypać sezam i mak, przemieszać chwilę na patelni. Dodać mleko kokosowe, wymieszać i zmniejszyć ogień. Pozostawić na delikatnym gotowaniu na czas krojenia cukinii. - cukinię przerobić w niteczki lub paseczki za pomocą julienne lub obieraczki - dokładne informacje tu <klik
Pora na pora i pomidoraregulują poziom cholesterolu i cukru we krwi. Ja dodaję jagody wszędzie, gdzie tylko się da. I Was też do tego zachęcam. SKŁADNIKI 200 g jagód 400 ml mleczka kokosowego z puszki 1 banan 200 ml wody (przegotowanej i ostudzonej lub mineralnej) 1 czubata łyżeczka mielonego siemienia lnianego WYKONANIE Jagody umyć i przełożyć do misy blendera. Dodać obranego banana, mleczko kokosowe
Passions hobbies lifegdzieś w tej tarcie się pojawił. I co? W mojej głowie powstała tarta z agrestem (a właściwie z galaretką agrestową) i budyniem kokosowym. Podekscytowany zacząłem szperać w Internecie i szukać wskazówek i przepisów na poszczególne części mojego wypieku: na ciasto, na krem budyniowy oraz(...)owocową […] Artykuł Tarta z agrestem i budyniem kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan Tastejajecznica Hulka. Pod przepisem znajduje się także mała tabelka z wartościami odżywczymi dla wszystkich, którzy liczą kalorie. Składniki 3 jajka 40 g szpinaku (solidna garść) Sól himalajska Olej kokosowy (lub inny tłuszcz do smażenia) Przygotowanie Jajka wbijamy do blendera, dodajemy sól oraz szpinak. Całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na oleju kokosowym lub innym tłuszczu jak normalną jajecznicę
Programista w kuchniprzygotujecie jednego błyskawicznego burgera. Składniki 1 bułka 2 jajka 2 plastry boczku wędzonego (około 20 g) 1 plaster cebuli 1 plaster pomidora 1 plaster żółtego sera 1 łyżeczka oleju kokosowego (do smażenia) Sól, sos remulada duńska Folwark Przygotowanie Bułkę przekrój na pół. Na każdej połówce rozsmaruj sos remulada duńska. Na dolną część bułki ułóż plaster żółtego sera. Na patelni rozgrzej(...)łyżeczkę oleju kokosowego. Wrzuć posiekany dowolnie (w kosteczkę, paski, plasterki) wędzony boczek oraz cebulę. Podsmaż, aż nabiorą pięknego złotego koloru. Odłóż na talerzyk. Na tłuszczu, który pozostał po boczku i cebuli przygotuj jajecznicę. Wrzuć jajka na patelnię, dodaj sól i mieszaj do momentu, aż jajka się zetną. Jeżeli chodzi o burgery warto je ściąć nieco bardziej, dzięki czemu jajecznica
Programista w kuchnimasa zgęstnieje. Gotowy krem przekładamy do worka cukierniczego z tylką i dekorujemy tort. Nasączenie blatów: ½ szkl wody 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: ok 60g wiórków kokosowych srebrne i perłowe kuleczki cukrowe do dekoracji Wykonanie: Pierwszy blat biszkoptowy umieszczamy na tortownicy. Nasączmy wodą z kakao, wykładamy krem czekoladowy i wygładzamy przy pomocy szpatułki. Nakładamy(...)delikatnie wygładzamy boki i wierzch tortu. Biały krem umieszczamy w worku cukierniczym z tylką i dekorujemy wierzch tortu. Na końcu obsypujemy cały tort wiórkami kokosowymi. Śnieżynkę dekorujemy perłowymi i srebrnymi kuleczkami cukrowymi. Gotowy tort przechowujemy w lodówce. Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz składników na kremy. Użyłam maki pszennej
Słodki Pomysłniepozornie wyglądające ciasteczka owsiane z kokosem są ulubionymi ciasteczkami mojego męża :). Składniki na ok 30 ciasteczek owsianych: 100 g płatków owsianych 100 g wiórków kokosowych 85 g mąki pszennej pełnoziarnistej / 100 g mąki pszennej 30 g cukru brązowego 100 g masła, roztopionego 40 g miodu / cukru brązowego (cukier dodajemy do suchych składników) ½ łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie(...)misce mieszamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, przesianą mąkę i cukier, odstawiamy na bok. W rondelku, na małym ogniu topimy masło. Dodajemy miód i mieszamy przez chwilę, aż się rozpuści. Zdejmujemy z ognia. Wlewamy sodę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzącej wody i dokładnie mieszamy. Zawartość rondelka wlewamy powoli do miski
Słodki Pomysłbiszkopt w wersji typowego ciasta, na tort trzeba je oczywiście zrobić w dużej okrągłej foremce. Biszkopt kakaowy na tort czekoladowy paleo – bez glutenu (przepis według mojej żony): mąka kokosowa – ½ szklanki kakao surowe – ½ szklanki olej kokosowy – ½ szklanki miód – ⅓ szklanki jajka – 8 soda oczyszczona – ½ łyżeczki sól ( kłodawska lub himalajska ) – ½ łyżeczki ocet jabłkowy
PaleoSMAKludzie co ich niy ciyrpiōm, sōm take co sie zarozki 11 na nie ciepnōm 12 i sōm take jak moja Kobiyta, kero 13 kōłkōsraszpli niy je, ale mlyko kokosowe i te biołe wybrane prosto ze ôtwartego ôrzecha to już ja… ludzie sōm roztomajte 14 Joł żech tyn syrnik robiōł ze wiśniami kandyzowanymi, ale jak tera na zygrōdce 15 sōm(...)pierwsze 2 naprawdę 3 kurami; ō- samogłoska w wymowie między o i u 4 ma 5 daje 6 do środka 7 osiem; ô= ło 8 inne 9 wiórki kokosowe 10 są 11 zaraz 12 rzucą 13 która 14 różni 15 ogrodzie 16 spód 17 śmietany 18 wiadra 19 szczyptę 20 wrzućcie 21 prostokątną 22 dajcie 23 brzegach 24 możecie
Chop w kuchniPomidory faszerowane komosą ryżową i cukinią składniki: 4 pomidory 1 średnia cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki suchej komosy ryżowej 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżka oleju kokosowego szczypta chilli 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz wykonanie: Pomidory dokładnie myjemy, odcinamy im "kapelusiki" i zachowujemy. Za pomocą noża i łyżki wydrążamy pomidory. Miąższ oczyszczamy z pesteczek i kroimy(...)góry dnem aby pozbyć się nadmiaru wody. Komosę ryżową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez chwilę i dokładamy cukinię. smażymy około 5 minut. Dodajemy ugotowana komosę oraz posiekany miąższ z pomidorów. Smażymy kolejne 5 minut. doprawiamy chilli, oregano, solą
Przysmaki Karolki