kluski - 6146 przepisów (strona:229/410)

Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) 167

wrzućcie 15 opłuczcie 16 całą 17 dajcie 18 gotuje 19 zostawcie 20 piekarnika 21 przypiekło 22 gdyby 23 sos 24 rzadka 25 kukurydzianej 26 będzie 27 plastry 28 kluski 29 makaron 30 ugotowane ziemniaki 31 bułka Artykuł Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Kluski kładzione 203

Składniki: 300g mąki pszennej 3 łyżeczki masła 3 jajka 100ml zimnej wody szczypta soli do ciasta 3 łyżki oliwy i łyżeczka soli do wody, do gotowania klusek Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, miękkie masło, sól oraz wodę. Wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką aby powstało ładne, elastyczne i dobrze napowietrzone ciasto. Przygotowane ciasto przełożyć na płaski talerz

W garach u Gosi
Ciasteczka z żelkami 255

części. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lub mniejsze (w zależności od wielkości żelków). Za pomocą kciuka lub trzonka drewnianej łyżki w każdym ciasteczku robimy wgłębienie (coś jakbyśmy lepili kluski śląskie). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka podpiekamy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około 10-12 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę i na każde ciastko

Smaki Na Talerzu
Knedle ziemniaczane z truskawkami 137

wypłynięcia knedli na powierzchnię, na średnim ogniu. Odcedzić, przelać zimną wodą. Masło rozpuścić, dodać bułkę tartą. Smażyć 30 sekund. Niewykorzystane truskawki zblendować, dodać łyżeczkę cukru oraz kwaśną smietanę. Kluski podawać z sosem śmietanowo-truskawkowym, masłem i bułką tartą, dodatkowo delikatnie posypane makiem. Knedle ziemniaczane z truskawkami Smacznego! Knedle ziemniaczane z truskawkami Najlepiej jest użyć średniej wielkości truskawek

mecooks
Cukiniowy makaron ze szparagami i ricottą 225

smażenia sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie paseczki, najlepiej za pomocą obieraczki do julienne (spaghetti) lub zwykłej obieraczki do warzyw - wtedy wyjdą nieco grubsze kluski Szparagi opłukać, odłamać końcówki, pokroić na dość spore kawałki. Kilka zostawić w całości, będą ładnie się prezentować. Rozgrzać masło lub oliwę i wrzucić dosłownie na minutę cukinię żeby zmiękła

Marta próbuje
Filet z indyka z koprem włoskim, podany z pieczarkami i sosem z suszonych pomidorów 166

półmisku, obok ułożyłam ćwiartki kopru włoskiego a po drugiej stronie mięsa wyłożyłam pieczarki z wytworzonym sosem z pomidorów suszonych i cebulki Do tak pysznego fileta z indyka zrobiłam kluski śląskie . To była prawdziwa uczta dla podniebienia. Polecam ten zestaw na elegancki rodzinny obiad. Powinien cieszyć oko a przede wszystkim smakować. Życzę więc... SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny

Kuchnia u Krysi
Truskawkowe pierogi. 193

wówczas kroimy je na mniejsze kawałki. Polepione pierogi odkładamy na deskę/blat oprószony mąką, żeby się nie przyklejały. Po wycinaniu zostanie trochę ciasta, z którego możemy zrobić domowe kluski.  Gotujemy w osolonej wodzie 2 min. od czasu wypłynięcia. Po ugotowaniu chwilę hartujemy w zimnej wodzie. Następnie serwujemy z sosem truskawkowym tj. kilka truskawek,  które zostały posypujemy

chleba naszego
Szpinakowe kopytka z boczkiem. 155

sól i pieprz połączyć i wyrobić ciasto. Gdyby zbytnio się kleiło dodać więcej mąki. Podzielić ciasto na trzy części, z każdej uformować wałek, lekko spłaszczyć i odcinać nożem kluski. Gotować w osolonej wodzie przez ok. minutę od wypłynięcia. Podawać z podsmażonym boczkiem i cebulą

zadanie-gotowanie
Polędwiczki w piwie. 190

przykryciem (od czasu do czasu obracamy polędwiczki). Kiedy już będzie miękkie, wyciągamy na talerze i jeśli jest taka potrzeba zagęszczamy sos łyżeczką mąki. Podajemy z ziemniaczkami lub kluskami. Smacznego

Moje-pitraszenie
Wołowina z pieczarkami 169

wołowiny i postanowiłam zrobić z niego obiad, czyli wołowinę z pieczarkami. Tym razem wołowina nie była potraktowana tłuczkiem jak w przypadku bitek. Wołowinę w sosie możemy podać z kluskami, kopytkami, ziemniakami, z kaszą, oraz z makaronem. Wołowina z pieczarkami i sosem jest delikatna, krucha i bardzo smaczna. 50 dag rostbefu wołowego, do smaku sól morska, zioła prowansalskie czarny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM 222

wymieszać. Dolać śmietankę kremówkę wymieszaną z sosem sojowym i zagotować. Pogotować chwilę aż sos trochę zgęstnieje. Jeśli zgęstnieje, można dodać więcej wody. PROPOZYCJA PODANIA: Ziemniaki gotowane, puree ziemniaczane, kluski śląskie ( przepis tutaj ) Surówka, mizeria, świeża sałata.  Jeśli spodobał ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi. Dzięki

Calzonella.com
zasmażana kapusta kiszona z jabłkiem... 269

jakiś czas zamieszać, na koniec wsypać pieprz mielony, przyprawę w płynie, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty kapusta smakuje wybornie do dań mięsnych na obiad, do klusek różnych, makaronu, pieczywa..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię