Bitki z szynki wieprzowej 337kuchni polskiej często tutaj zaglądają! Przeważnie szukają pysznych obiadowych przepisów. Na pewno Was tym razem zainteresuje przepis na bitki z szynki wieprzowej , które często podajemy z kopytkami lub kluskami. Udało mi się kupić piękny kawałek szynki wieprzowej, który idealnie nadawał się by zrobić z niego bitki wieprzowe. Z wieprzowiny polecam przygotować też zrazy wieprzowe zawijane . Przepis na bitki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z buraków z komosą ryżową i imbirem 240Bliskim Wschodzie i na Półwyspie Indyjskim, więc po przetłumaczeniu na język angielski natychmiast przesłałam go do Shehryara, Asimy i Panchami. Byłam przekonana, że po doświadczeniach z sernikiem krakowskim, kluskami na parze i ogórkowej z kaszą jaglaną, będą mieli okazję spróbować kolejnej potrawy rodem z kraju nad Wisłą. A tutaj zonk ! Okazało się, że zarówno w Indiach
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kluski leniwe 201odrobiną mąki. Z ciasta formujemy wałek, grubość zależy od naszych upodobań, następnie kroimy ukośnie na paski wielkości około 2-3 cm. Gotujemy wodę. Do osolonego wrzątku wrzucamy kluski, delikatnie mieszając. Gotujemy 2 minut od wypłynięcia. Podajemy bułką tartą
Życie zaczyna się w kuchni
UDKA KURCZAKA Z SOSIE SLIWKOWYM 195wygrzanym półmisku, sos przecieramy przez sito, gdy jest zbyt esencjonalny, rozprowadzamy łyżką wody lub słodkiej śmietanki. Zalewamy sosem porcje mięsa. Podajemy z grubym makaronem lub drożdżowymi kluskami, gotowanymi na parze. Smacznego
Moja Książka Kucharska
DOMOWY MAKARON a'la GORDON RAMSAY 204suszarce, by umożliwić dostęp powietrza z każdej strony. W tym czasie załóż na maszynkę końcówkę do tagliatelle. Przepuść płaty ciasta przez maszynkę, starając się oddzielać wychodzące kluski. Gotowe tagliatelle przekładaj na tacę, zawijając je w gniazda." Smacznego :) Polecam również inne przepisy na domowe wyroby
Moja Książka Kucharska
Wytrawne syrniki – serowe placki ze szczypiorem i wędzonym boczkiem 279ładnie się lepiło. Szykujemy sobie dużą deskę albo dwie, posypujemy je lekko mąką. Mąkę wsypujemy też do głębokiej miseczki – będziemy w niej otaczać gotowe syrniki. Tak jak w kluskach leniwych , śląskich i kopytkach – to ciasto nie lubi masowania, dotykania i pieszczenia. Całe mieszamy przy użyciu widelca a formujemy w dłoniach szybko. Mnie najszybciej idzie z gałkownicą do lodów
Karo in the Kitchen
Kluseczki kokosowo-migdałowe z serka capri (bez glutenu) 190kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Kuleczki wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować z 2 minuty - od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. (Ogień powinien być niewielki, aby kluski nie porozpadały się.) Kluseczki delikatnie wyjąć, odrobinę ostudzić i obtoczyć w wiórkach wymieszanych z mąką migdałową. Obsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami
Di gotuje
Udziec z indyka miodowo - musztardowy 228następny dzień przekładamy udziec do rękawa do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 1.5 godziny. Udziec podajemy z ulubionymi dodatkami: kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami, kaszą bądź ryżem. Smacznego
Taste Therapy
Placki Ziemniaczane z Gulaszem Wieprzowym (ze Schabu) 394Przepyszny gulasz z e schabu to idealny pomysł na codzienny obiad. Gulasz możemy podać jako oddzielne danie w połączeniu z gnocchi, kopytkami, kluskami śląskimi lub jako dodatek np. do placków ziemniaczanych. W każdej postaci gulasz będzie smakował wyśmienicie tworząc przepyszne, i pożywne danie. Placki Ziemniaczane z Gulaszem Wieprzowym (ze Schabu) - Składniki: ok. 6 00 g schabu
Słodka Strona
Ziemniaki z twarogiem i śledziem oraz konkurs "Śledź SEKO" 287Każdy region ma swoje tradycje kulinarne, ale niektóre dania smakują wszystkim, nie zależnie od miejsca zamieszkania. Wiele z takich regionalnych dań bazuje na ziemniakach - weźmy chociażby kluski śląskie, babkę ziemniaczaną (kugel, zmiocarz), kopytka (szagówki), kartacze, kiszkę, moskole, pierogi ruskie, kartoflak, zupy i sałatki wszelakie albo pyry z gzikiem. To, co mieszkańcy Wielkopolski nazywają pyrami z gzikiem, oznacza
Obiad gotowy
Zrazy wieprzowe w sosie własnym 332Dzień dobry:-) Dzisiaj przepis dla miłośników mięsa :-) Tym razem zrazy wieprzowe, zawijane z szynką oraz ogórkiem konserwowym, podane w sosie własnym z dodatkiem słodkiej śmietanki. Idealny dodatek do klusek śląskich lub kaszy gryczanej. W moim rodzinnym domu nie pamiętam, aby moja mama przygotowywała jakikolwiek rodzaj roladek mięsnych, więc tego niestety nie mogłam się od niej nauczyć. Staram się
kulinarne odsłony pati
Zupa pomidorowa 213zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po wyłożeniu na talerz posypujemy natką pietruszki. Ja podałam zupę z ryżem, ale można ją podawać z makaronem, kluskami lanymi. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wigilia z Dietą Rozdzielną 202też należą do węglowodanów, a druga to potrawy białkowe. Dania węglowodanowe: Barszcz czerwony z uszkami z grzybów lub grzybów i kapusty Pierogi z kapustą lub kapustą i grzybami Kluski z makiem Zupa grzybowa z makaronem Krokiety z grzybami i kapustą Paszteciki Kutia Łazanki z kapustą Ciecieżyca à la ryba po grecku Słodkości: Makowiec Piernik Desery, słodycze
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC 333colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały rok, a jej sekret
e-PrzepisyKulinarne