kluski - 6146 przepisów (strona:220/410)

Bitki z suszonymi grzybami 204

momentu, aż mięso będzie miękkie. 3. Śmietanę mieszam razem z odrobiną wywaru spod mięsa. Dodaję do bitek. Mięso duszę jeszcze przez około 5 minut. Bitki podaję z kluskami śląskimi i sałatką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kaczka z jabłkami 273

można je zblendować na gładki sos. Ja jednak optuje, za zostawieniem ich w kawałkach. Do takiej kaczki pasuje lekka sałata z oliwą i cytryną, surówka z czerwonej kapusty, kluski śląskie. Możliwości jest dużo i to pozostawiam do waszego wyboru 🙂 Post Kaczka z jabłkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Różyczki ziemniaczane z wasabi 182

podawać tylko i wyłącznie w postaci puree. Z ziemniaków zrobić można kilkanaście fajnych i do tego różnych potraw, które mogą posłużyć jako dodatek do dania głównego. Frytki, kopytka, kluski śląskie, krokiety, babka ziemniaczana to tylko mała garstka propozycji. Od czasu do czasu warto poeksperymentować. Różyczki ziemniaczane to fajna propozycja na dodatek do dań gulaszowych. Ziemniaki w tak przygotowanej

mecooks
ZAPIEKANE KOPYTKA Z MIĘSEM Z SOSIE POMIDOROWYM Z SEREM 329

Lubicie różnego rodzaju kopytka , kluseczki albo gnocchi ? Ja bardzo! Dziś mam dla Was genialny przepis na jesienny, rozgrzewający obiad! Kopytka zapiekane z mięsem mielonym ( ja użyłam

Ostra na Słodko
Spatzle – lane kluseczki z chorizo 157

pomidorów suszonych w zalewie z ziołami 1 pomidor świeży 1/2 papryki słodkiej szpiczastej 1 garść pietruszki 3 łyżki oleju z pomidorów suszonych 2 łyżki oliwy z oliwek parmezan Kluski lane ugotowałam w osolonej wodzie. Na patelnię wlałam oliwę, dodałam pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Dodałam pokrojone drobno suszone pomidory, paprykę szpiczastą w plastry, pomidora sparzonego, bez skórki

MojaQchnia.pl
Tatar z wędzonego łososia 292

dodać do posiekanego łososia. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy uformować 12 niewielkich kuleczek, ułożyć na półmisku i w każdej kulce zrobić wgłębienie (jak w kluskach śląskich). Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną w miarę równą kosteczkę 2×2 milimetry. Do każdego wgłębienia wsypać trochę ogórkowych kosteczek. Na wierzchu można posypać posiekanym

Dietolog
Krem z suszonych borowików. 161

Barszcz? Grzybowa? Inna (jaka)? Odwieczne pytanie. Odwieczny spór gustów. Ja tym razem wybieram grzybową. A gdybym miał wybrać jakąś inną, to taką z owocowego suszu z domowymi kluskami. Ktoś zna? Lubi? Grzybową zna i lubi na pewno większe grono, a jeśli ma to być wersja wigilijna tej pysznej zupy, to oczywiście grzybami muszą być prawdziwki! Borowiki szlachetne

zadanie-gotowanie
Pieczeń z udźca dzika 197

całość, przyprawić do smaku octem winnym i zaprawić śmietaną. Można przecedzić sos, przyprawić i zagęścić powidłami śliwkowymi mięso pokroić na plastry i podawać z sosem. Podałam z  kluskami śląskimi  i  sałatka z buraczków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wieniec drożdżowy z makiem 176

stole od wieków występował jako symbol urodzaju i płodności. Makówka to także symbol domu jednoczącego wszystkich domowników. Stąd w zależności od regionu na świątecznych stołach pojawią się kutie, kluski z makiem, makówki, makiełki, makowce. Święta coraz bliżej, częstujcie się więc przepisem na drożdżowy wieniec z makiem!   Składniki: Ciasto: 30 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka

Smakowity Blog Kulinarny
Fit menu na Boże Narodzenie 278

kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Świąteczna kawa z kremem makowym i prażonymi płatkami migdałów Świąteczne ciasto czekoladowe z kumkwatami Chleb piernikowy z orzechami laskowymi Kluski z makiem i orzechami Tarta makowa Piernikowe gwiazdki

My Chcemy Jeść
Wiejskie roladki schabowe 304

przez około 30 minut, co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie, powstały sos doprawiamy do smaku i zaciągamy mąką lub śmietanką *** *** Roladki podajmy z ziemniakami, kaszą lub kluskami i ulubioną surówką*** *** SMACZNEGO *** Do tego dania polecam pyszną surówkę z kiszonej kapusty: Surówka z kiszonej kapusty i papryki       Artykuł Wiejskie roladki schabowe pochodzi z serwisu

Blog z Apetytem
Gulasz wieprzowy z piekarnika 272

żaroodpornym naczyniu *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 70 minut. Po upieczeniu delikatnie rozcinamy woreczek i gulasz przekładamy do miski. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą *** *** SMACZNEGO *** Idealnie do tej potrawy będą pasować także ziemniaczki upieczone w piekarniku jednocześnie z gulaszem. Przepis: Pieczone ziemniaczki harmonijkowe       Artykuł Gulasz wieprzowy z piekarnika pochodzi

Blog z Apetytem
Roladki z mięsa mielonego w sosie grzybowym 1571

słaby można dolać tej wody w której moczyły się grzyby. Całość ponownie zagotować. Sos doprawić do smaku i zagęścić mąką jeśli jest zbyt rzadki. Gotowe roladki podałam z kluskami i buraczkami

Monia miesza i gotuje
Wigilia – co można przygotować wcześniej, zrób wcześniej 184

wodzie lub na patelni. Część idzie barszczu a część podajemy na stół z masełkiem.   21.12 Dzień 4: Kutia Jest wiele pysznych deserów z maku typu makowiec czy kluski z makiem, ale kutię robi się najszybciej, jest najbardziej efektowna, no nie w każdym domu się ją jadało i można ją zamrozić. Na Wigilię po prostu wyjmujemy

Ugotowane pozamiatane