kluski - 6146 przepisów (strona:144/410)

Parowce 63

Parowce Parowańce, parowce, pampuchy, bułeczki na parze, kluski na parze, knedliky – znacie to danie? pod jaką nazwą? Spotkałam się też z nazwami takimi jak parzaki, pyzy drożdżowe, kluchy na łachu, buchty. To bułeczki z bardzo delikatnego, lekkiego ciasta drożdżowego ugotowane na parze. Ja je paruję w parowarze, ale tradycyjnie kiedyś w mojej rodzinie gotowało się je na garnku

Dorota Smakuje
Gulasz z indyka w sosie pomidorowym 80

Wlewam ciurkiem do garnka i cały czas mieszam. Mój gulasz z indyka w sosie pomidorowym podałam z ryżem i udekorowałam listkami bazylii. Świetnie smakuje także z kaszą, ziemniakami czy kluskami śląskimi. Sprawdź też mój gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym . Życzę smacznego. Artykuł Gulasz z indyka w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Roladki mielone z boczkiem i młodą kapustą 1001

Kruche i rumiane zraziki z mięsa mielonego, wypełnione pysznym farszem i zanurzone w aromatycznym sosie pieczeniowym. Świetny pomysł na prosty ale bardzo smakowity obiadek. Możemy je podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście z dodatkiem ulubionej surówki. Palce lizać!     Składniki: Roladki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 2 jajka 1/3 szklanki bułki tartej

Blog z Apetytem
Schab w sosie śmietanowym 48

śmietany i odrobiną zimnej wody. Gotową mieszanką zalać sos z mięsem i zagotować do zgęstnienia. Ewentualnie doprawić pod koniec. 5. Gotowe mięso i sos podawać z ziemniakami, kaszą lub kluskami śląskimi i np. z surówkami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Żeberka w piwie 57

Żeberka w piwie – pyszne, rozpływające się w ustach, idealne na obiad. Można je podać z kopytkami czy kluskami np śląskimi, albo klasycznie z ziemniakami i surówką. Są bardzo proste do zrobienia i potrzeba tu tylko kilka prostych składników. Można je też przygotować na grillu, wystarczy skończyć gotowanie 10 minut wcześniej a potem dokończyć je na palenisku grilla

Dorota Smakuje
Dlaczego twoje dziecko nie je warzyw i jak to zmienić: Kompleksowy przewodnik 51

placki z cukinii, marchwi czy kalafiora. Używaj warzyw jako bazy do pizzy: Zamiast tradycyjnego ciasta, użyj plastrów bakłażana, cukinii czy brokuła jako bazy do pizzy . Dodawaj warzywa do ciasta kluski na kopytka – powstaną super atrakcyjne, kolorowe kluseczki Stosując te triki, zwiększysz  dziecko a ilość warzyw w diecie  i pomożesz mu poznawać nowe smaki, nawet jeśli

Wiszniówka
Polska Kuchnia: Tradycja i Smak 63

dania kuchni polskiej są wyjątkowe i niezapomniane. W tym artykule przyjrzymy się kilkunastu najbardziej znanych potrawom, które stanowią serce polskiej kuchni. Pierogi Pierogi to prawdziwy skarb narodowy. Te delikatne kluski, wypełnione różnymi nadzieniami, od serów po owoce, są symbolem polskiej kuchni. Ich elastyczność sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie – od słodkich pierogów z jagodami po pikantne wersje

ProstePesto.pl
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną jak u babci 51

skwarkami z boczku. Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną jak u babci   Zobacz inne przepisy na tradycyjne, domowe obiady: Roladki schabowe z pieczarkami – pyszny pomysł na obiad Kluski ziemniaczane z kapustą kiszoną – pyszny pomysł na obiad Gołąbki z ziemniakami i boczkiem – stary, domowy przepis Hreczanyki – podkarpackie kotlety z mięsa i kaszy gryczanej Schab pieczony w plastrach

e-PrzepisyKulinarne
Leniwe pierogi pomidorowe 76

potem do masy wraz z mąkami i koncentartem. Wyrób krótko masę. Podziel na trzy części i z każdej uformuj wałki obtaczając je w mące. Wałki pokrój w ukośne kluski. Gotować we wrzątku po wypłynieciu mniej wiecej 1 minutę. Polać masłem z prażonymi migdałami

AZgotuj!
Szpecle lub makaron w sosie z kurczakiem, pieczarkami i marchewką 51

Pyszne danie, które można przygotować w kilka chwil. Zamiast typowych tartych klusek szpecli, można użyć zwykłego makaronu.   Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 marchewka 250 g pieczarek 1 cebulka 1-2 ząbki czosnku dowolna przyprawa do kurczaka  sól, pieprz 1/2 szklanki śmietanki 30% olej do smażenia ugotowane szpecle lub inny dowolny makaron Sposób przygotowania

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z pieczarkami – pyszny pomysł na obiad 62

gustu. Mięso wychodzi miękkie i soczyste, za sprawą sosu, w którym się dusi. Z czym podać roladki schabowe z pieczarkami? Roladki w sosie dobrze komponują się z kluskami śląskimi, kopytkami lub gniecionymi ziemniakami. Do tego można podać ogórka kiszonego, surówkę z buraków lub kapusty kiszonej i pyszny, bardzo sycący obiad dla całej rodziny mamy gotowy. Składniki na roladki

e-PrzepisyKulinarne
Potrawka z kurczaka z gnocchi 46

Potrawka z kurczaka z gnocchi to pyszne danie, które łączy w sobie soczyste kawałki kurczaka z delikatnymi kluskami gnocchi w aromatycznym sosie śmietanowym z warzywami. Oto krótki opis tego dania: czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Zraziki drobiowe w sosie pieczeniowym 476

sosie pieczeniowym Roladki drobiowe wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na rodzinny niedzielny lub świąteczny obiad. Zraziki możemy podać z ziemniaczkami, kaszą lub z kluskami i ulubioną surówką.       Składniki: 3 duże pojedyncze filety z kurczaka 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula 1-2 ogórki kiszone 2-3 łyżki musztardy 350ml bulionu

Blog z Apetytem
LEGO Creator Kwiaty w konewce 31149 49

recenzja w ramach współpracy z księgarnią TaniaKsiazka.pl Lego creator to zdecydowanie moje ulubione klocki, mamy już sklep z kluskami, który można przerobić na budynek ze sklepem rowerowym, egzotyczną papugę na drzewie którą można zmienić w rybę na dnie morza oraz sympatyczną żabkę, a także jednorożca i sowę. Teraz zamówiłam w księgarni internetowej TaniaKsiazka.pl Kwiaty w konewce , jak tylko

Cynamonowe szczęście
Gulasz wołowy z winem i papryką 66

Gulasz wołowy z winem i papryką Wytworne, eleganckie i przepyszne danie. Świetnie sprawdzi się jako świąteczny obiad, ale też na niedzielny posiłek rodzinny. Gulasz możemy podać z kluskami, kaszą, ziemniakami lub po prostu ze świeżym pieczywem.     Składniki: ok 1 kg wołowiny Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie 1 szklanka mąki

Blog z Apetytem