Przepis bierze udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. Chyba się rozpędziłam
Buniabaje w kuchniRobiłam już kotleciki mielone z drobiu z dodatkiem utartego jabłka i bardzo mi smakowały. A wszystko zaczęło się od angielskich kiełbasek apple sausages ( no bo jeśli
Buniabaje w kuchniMalutkie mielone z piersi kurczaka robię w wielu wersjach. Dodaję do masy mięsnej różne przyprawy by nadać im smaki rodem z innych kuchni. Z reguły podaję
Buniabaje w kuchniZawsze tak robię, że przygotowuję większą porcję pulpetów , dzielę je na porcje i zamrażam razem z wywarem. Potem dorabiam tylko różne sosy i podaję z różnymi
Buniabaje w kuchniI jedno i drugie ( mówię o leczo i pulpetach ) robię w wielu wersjach . Pulpety w różnych sosach , leczo z różnymi dodatkami. Łączę je też razem. Tu
Buniabaje w kuchniJarzynka z kotlecikami w jednym , a w zasadzie całe danie w jednym bo obok kotlecików obsmażyłam ćwiartki ziemniaków i dopiero dołożyłam podgotowaną kalarepkę i wszystko razem
Buniabaje w kuchnisię w tej wersji znakomicie. Dobrze doprawione pulpeciki w towarzystwie delikatnego śmietanowo-porowego sosu stanowiły smaczny obiad, którym zajadali się moi domownicy. A wy jaki sos najbardziej lubicie do klopsów/pulpetów? Składniki na 4 porcje: Na pulpety: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 jajko Garść bułki tartej Sól Pieprz Szczypta rozmarynu Szczypta gałki
Fabryka pomysłów5/5 - (11 votes) Klopsiki w sosie pieczarkowym. Pomysł na szybki obiad Klopsiki to stosunkowo szybki i prosty obiad. Mielone, każdy potrafi zrobić bez większego kłopotu, a
Ogrodnik w podróżyMięso mielone doprawione po grecku i pieczone w piekarniku, a następnie duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z cynamonem i miodem. KEFTEDAKIA GRECKIE PULPETY MIĘSNE SKŁADNIKI NA
Kuchnia TomkaMięso mielone doprawione mieszanką włoskich przypraw a następnie uformowane w klopsiki i duszone w sosie pomidorowym. KLOPSIKI PO WŁOSKU SKŁADNIKI 400 gramów łopatki wieprzowej; 1 duże
Kuchnia TomkaMielone mięso z kurczaka doprawione przyprawami gotowane w bulionie i podane z duszoną młoda kapustą. KLOPSIKI DROBIOWE SKŁADNIKI ćwiartka (całe udko) z kurczaka o wadze 300
Kuchnia TomkaKlopsiki z mielonej cielęciny i wieprzowiny gotowane w bulionie, a następnie podane w sosie koperkowym. KLOPSIKI CIELĘCE W SOSIE SKŁADNIKI 400 gramów cielęciny; 200 gramów surowej
Kuchnia TomkaPULPETY JAGNIĘCE SKŁADNIKI 400 gramów kiełbasek merguez; 100 gramów kaszy jaglanej; szczypiorek; domowy sos pomidorowy lub kilka dojrzałych pomidorów; sól, pieprz; przepis na pulpety jagnięce w
Kuchnia TomkaCARBONARA Z KLOPSIKAM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti albo linguine 150 gramów surowej kiełbaski wieprzowej 2-3 wiejskie jajka 100 ml słodkiej śmietanki starty ser typu
Kuchnia TomkaKOFTE KOTLECIKI TURECKIE SKŁADNIKI 500 gramów gulaszu jagnięcego; 200 gramów gulaszu wołowego; 2 duże cebule; mielony kmin rzymski; 2 ząbki czosnku; mielone ziele angielskie; słodka mielona
Kuchnia Tomka