gęstej śmietany. Ciasto wlewamy cienkim strumieniem do lekko gotującej się wody, mieszamy, gotujemy minutę od wypłynięcia klusek na powierzchnię. Przed podaniem dodajemy śmietanę. Podobne przepisy: Zupa koperkowa z białą kiełbasą Zupa koperkowa z ziemniakami i jajkami Zupa koperkowa z makaronem Zupa koperkowa z porem i młodymi ziemniakami Artykuł Zupa koperkowa z lanymi kluskami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyokoło 45 minut. Pod koniec doprawiamy solą i suszonym jalapeno. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasola duszona z wieprzowiną pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovysól. Szpinak rozkładamy na bokach patelni, na środek wbijamy jajko. Patelnię przykrywamy pokrywką, jajko smażymy do ścięcia. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Jajka sadzone na kiełbasie Artykuł Jajko sadzone na szpinaku pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykukurydzę, natkę, pokrojone w małą kostkę ogórki, cebulę i jajka. Wrzucamy resztę składników, mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Sałatka jarzynowa z porem i gruszką Sałatka jarzynowa z kiełbasą Sałatka jarzynowa Artykuł Sałatka jarzynowa z kukurydzą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyłapcie za noże i także róbcie forszmak z pieczarkami. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki
Kardamonovyogniu do miękkości kapusty. Pod koniec dorzucamy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki, a także poszatkowany koperek. Mieszamy. Podobne przepisy: Młoda kapusta zasmażana Bigos z młodej kapusty i kiełbasy Artykuł Młoda kapusta z ziemniakami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymiękkości grochu (ma się właściwie już rozpadać). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Grochówka z białą kiełbasą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Grochówka Wegetariańska zupa grochowa z pomidorami Artykuł Grochówka wegetariańska pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyjogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Sałatka jarzynowa z kiełbasą Sałatka jarzynowa z kukurydzą Sałatka jarzynowa Artykuł Sałatka jarzynowa z porem i gruszką pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyspodziewałam się tak fajnego smaku. Zawsze myślałam, że prawdziwe łazanki muszą targać boczkiem, kiełbasą lub innym wieprzem. No nie, nie muszą, te wyszły naprawdę super. Składniki: 250 g kiszonej kapusty 10 małych pieczarek 1 cebula 1 marchewka 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku ćwierć łyżeczki wędzonej papryki 250 g makaronu łazanki sól pieprz olej rzepakowy (przepis
Kardamonovywolnym ogniu około 10 minut (do miękkości kapusty i soczewicy). Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podobne przepisy: Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Zupa z czerwoną kapustą Jarzynowa z młodą kapustą i kalarepą Zupa z soczewicą Artykuł Kapuśniak z soczewicą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymnie, tym razem, wędliny gotowane i wędzone. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja tym razem użyłam szynek i dwóch rodzajów kiełbas) 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 ogórki kiszone 300 ml passaty 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka
KardamonovyTytułowy sos pomidorowy możecie sobie ulepszać czym tylko chcecie: kiełbasą, grillowanymi warzywami, kaparami, suszonymi pomidorami, tuńczykiem, itd. Ja chyba jednak najbardziej lubię wersję z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami. My – tuńczyk i czarne oliwki. Tola – bez niczego. Dla mnie podstawą tego sosu jest jednak dobrej jakości oliwa i gęsta, solidna passata. A, i ten sos z powodzeniem możecie
Kardamonovyminutę. Wrzucamy do tego ugotowaną kapustę razem z wodą, przyprawy, mieszamy dokładnie, zagotowujemy. Pod koniec dodajemy poszatkowany koperek. Podobne przepisy: Młoda kapusta z ziemniakami Bigos z młodej kapusty i kiełbasy Artykuł Młoda kapusta zasmażana pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyugotowaniu, wrzucam je jeszcze na chwilę na patelnię po smażeniu cebuli. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną dymką (można je dodatkowo skropić odrobiną oliwy extra virgin) Podobne przepisy: Pierogi z białą kiełbasą i ziemniakami Pierogi z czerwoną soczewicą, kiszoną kapustą i grzybami Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną Pierogi z serem i jarmużem Pierogi ruskie Pierogi z kaszą gryczaną
Kardamonovymoje widzimisię). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, przetarte pomidory i gotujemy całość do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Grochówka z białą kiełbasą Grochówka wegetariańska Grochówka Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Artykuł Wegetariańska zupa grochowa z pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy