kiełbasa - 10546 przepisów (strona:413/704)

Śniadanie mistrza – omlet z cukinią i pomidorami 85

Omlet z cukinią i pomidorami to pomysł na pyszne i bardzo pożywne śniadanie. Tak przygotowany omlet jest znacznie mniej kaloryczny niż klasyczny omlet z szynką, boczkiem czy chociażby kiełbasą. Omlet z cukinią jest znacznie lżejszy w konsystencji i znacznie zdrowszy. Omlet ten pomożemy przygotować na wiele sposób. Wystarczy delikatnie zmodyfikować przyprawy, albo dodać coś nowego jeśli chodzi o składniki. Omlet

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka ziemniaczana z kotletami mielonymi, czyli nic się nie zmarnuje 132

zmarnuje   Zobacz inne przepisy na zapiekanki ziemniaczane: Pulpety zapiekane z ziemniakami – efektowna i tania zapiekanka Kryzysowa zapiekanka ziemniaczana – przepis na tani obiad Zapiekanka z ziemniakami, marchewką i kiełbasą – szybki obiad Prosta zapiekanka z ziemniaków Zapiekanka ziemniaczana z szynką w sosie beszamelowym   Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z kotletami mielonymi, czyli nic się nie zmarnuje pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ghapama. Wszystkich świętych, Halloween, a może Dziady? 81

możecie się dowiedzieć z twórczości Adama Mickiewicza miał się dobrze jeszcze 150 lat temu.  Halloween to święto komercyjne. Pewnie, że komercyjne, tak jak stragany z kokosankami, plastikowymi pierdołami, kiełbasami, śpiewającymi zniczami i innymi ciekawymi rzeczami, które można kupić pod cmentarzem 1 listopada. Powiem więcej, jeśli polskie Dziady byłyby popularne, również stałyby się komercyjne i byłyby dostępne w sprzedaży różne

Kryzysowa Książka Kucharska
Jajko zapiekane w bułce 166

akurat ochotę lub to, co znajdziemy w lodówce. Pomysłów może być wiele. U mnie jest to szynka, ser i kawałki papryki. Ale szynkę można też zastąpić boczkiem wędzonym lub kiełbasą, a do bułek dodać podsmażone pieczarki z cebulą. W każdym przypadku jajko zapiekane w bułce będzie smaczne. Jajko zapiekane w bułce to przykład czegoś prostego i szybkiego do zrobienia

Danka Pichci
Kapuśniak z chorizo 72

rzymskiego 2 łyżki oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: W dużym garnku podgrzewamy olej. Wrzucamy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, szklimy. Dodajmy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo i obsmażamy ją razem z cebulą. Gdy cebula z chorizą będą rumiane wlewamy gorący bulion. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do gotującej się zupy.  Ziemniaki gotujemy

Qchnia po prostu
Jedzenie na stadionach – czego warto spróbować? 79

się w ogóle nie spotkali. Przeważnie w lokalach tego typu mamy do czynienia z grillem, stąd też obecność mięsa smażonego typu golonka, karkówka z różnymi dodatkami, czy też zwykła kiełbasa. Do tego oczywiście sprzedający dodają wybrany sos, tutaj również można skorzystać z pewnej oferty, gdyż jak wiadomo poza musztardą i keczupem opcji jest więcej. Nie można oczywiście zapomnieć

codojedzenia
Kapuśniak z soczewicą 93

Użyłam dzisiaj soczewicy żółtej, ale możecie użyć też czerwonej – ona też jest w smaku delikatna oraz krótko się gotuje. Wypróbujcie też moje inne przepisy na Kapuśniak z białą kiełbasą , kapuśniak z kurczakiem , Kapuśniak dieta dr Dąbrowskiej , zupa z kiszonej kapusty . PRZEPIS ZUPA KAPUŚNIAK Z SOCZEWICĄ Składniki: 500g ziemniaków 3 łyżki suche soczewicy żółtej 1 cebula 3 łyżki oleju

Dorota Smakuje
Jak szybko rozmrozić mięso? 5 sposobów 130

rozpadnie się na kawałki. Obróbka cieplna na pewno sprawdzi się w przypadku piersi z kurczaka, którą można pokroić w drobne kostki i wrzucić na patelnie. Tak rozmrozisz również kiełbasę, udka, mięso wieprzowe oraz gulasz. Mięso, które wymaga wcześniejszego rozbijania tłuczkiem, niestety nie przygotujesz tym sposobem. Na patelni mrożonka powinna stopniowo się rozmrażać od zewnątrz i od środka. Może wypuszczać sporo

Rozdomowiona
Gnocchi z kukurydzą 100

gnocchi ugotować kluski. Dodać ostudzone kluski i pesto do kukurydzy. Wymieszać i smażyć przez 5 minut. Gnocchi podać z rukolą jako jarskie danie lub podać do mięsa lub kiełbasy z grilla. Smacznego! The post Gnocchi z kukurydzą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Omlet caprese 81

przyrumienią. Przed podaniem całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy parę świeżych liści bazylii. Podobne przepisy: Omlet z gorgonzolą i szparagami Omlet ze szpinakiem i serem taleggio Frittata z białą kiełbasą i rukolą Omlet ze szpinakiem i mozzarellą Artykuł Omlet caprese pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jesienny omlet naleśnikowy 112

idealny na śniadanie czy kolację. W zimne wieczory będzie smakował wyśmienicie 😊 Mój farsz jest warzywny, ale Wy możecie dodać do niego drobno posiekana szynkę, ulubioną kiełbasę czy parówkę. Smacznego 😋 Składniki na ciasto: -3 jajka -1 szklanka mąki pszennej (szkl. poj.250 ml ) -1 szklanka wody zimnej niegazowanej -szczypta soli W misce roztrzepać jajka, dodawać stopniowo wodę

Kulinarne przemyslenia
Tartaletki z bakłażanem i szynką 73

układam w misce. Kawałki bakłażana delikatnie solę, mieszam i odstawiam na 10 minut. Paprykę, cebulę i czosnek kroję w kostkę. Szynkę kroję w kostkę. Zamiast szynki możesz użyć dowolnej kiełbasy, a nawet parówek. Przygotowuję farsz. Na patelni rozgrzewam trzy łyżki oliwy. Przesmażam na niej posiekaną cebulę z czosnkiem, papryką i szynką. Z bakłażana umieszczonego w misce odciskam powstały sok, delikatnie

Zasmakuj Kuchni
Leczo z parówkami 76

słoik papryki konserwowej 1 cebula 1/2 kg pieczarek mały koncentrat pomidorowy woda cukier olej roślinny przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz, zioła) ogórki konserwowe 1/2 kg parówek (lub kiełbasa) Wykonanie: Parówki pokroić w ukośne plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na pozostałym tłuszczu na złoty

Olcia gotuje!
Szybki bigos z młodej kapusty 74

window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Kapustę poszatkować.przełożyć do garnka zalać ok 2 szklankami wody.Włożyć liście laurowe i ziele angielskie .Posolić ,dodać trochę pieprzu i papryki do smaku .Boczek i kiełbasę podpiec dość mocno na patelni i dorzucić do kapusty.Cebule również osolić , podsmażyć i dodać do bigosu .Dusić na małym ogniu przez ok 1 godz.(pilnować ,bo młoda kapusta lubi się

Olcia gotuje!