kiełbasa - 10546 przepisów (strona:412/704)

Przekąski na sylwestra 83

można ją zrobić praktycznie z dowolnych składników. W moich przepisach zrobimy je w wersji wegetariańskiej z łososiem i ogórkiem zielonym, ale będzie też coś dla wielbicieli mięsa. Koreczki z kiełbasą, albo bardzo proste koreczki z serem camembert. Zobacz pomysły na koreczki >>> Paluszki chlebowe, czyli włoskie grissini Grissini, czyli włoskie paluszki chlebowe. Doskonała wytrawna przekąska czy jako przystawka przed głównym daniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffiny z fetą i szpinakiem 76

jakoś mnie nie powaliły. I to na pewno była kwestia składników, po prostu. Postanowiłam więc zrobić muffiny z klasycznym połączeniem, czyli z fetą i szpinakiem. Bez boczków, kiełbas i innych papryk (z całym szacunkiem). Przejrzałam sporo przepisów w internecie i w sumie tylko jeden w 100% przykuł moją uwagę, ten ze strony Lidla. I ten lidlowski miał w swoim składzie

Kardamonovy
Fasolówka całkiem inaczej robiona 73

FASOLÓWKA SKŁADNIKI 250 gramów drobnej białej fasolki; 800 ml wywaru z wędzonki; 500 gramów łopatki wieprzowej; 1-2 laski kiełbasy śląskiej; kilka ziemniaków; 1 duża cebula; 2 pomidory; suszone oregano; oliwa z oliwek; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis na fasolówk inaczej zrobioną Artykuł Fasolówka całkiem inaczej robiona pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pincho przekąska hiszpańska jak tapas 77

PINCHO PRZEKĄSKA HISZPAŃSKA SKŁADNIKI weka z Twojej lokalnej piekarni (bułka wrocławska, bagietka); jajka przepiórcze; 1 zielona papryka; szczypiorek; ocet balsamiczny; krem balsamiczny; sobrassada (majorkańska kiełbasa paprykowana); 4-5 dużych cebul; sól, pieprz; przepis na poncho przekąska hiszpańska Artykuł Pincho przekąska hiszpańska jak tapas pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny 76

PAELLA VALENCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram mięsa (kurczak i królik – samo mięso i kawałki z kośćmi); 150 gramów drobnej, białej fasolki; 100 gramów kiełbasy chorizo; łącznie 300 gramów czerwonej i żółtej papryki oraz groszku; 150 gramów zielonej fasolki szparagowej; 2 litry domowego bulionu drobiowego; 1 duża cebula; 2 duże pomidory; 3 ząbki czosnku; szczypta szafranu;... Artykuł PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny pochodzi

Kuchnia Tomka
Bigos świąteczny 86

nadmiar można w ten sposób zachować na później. PRZEPIS NA B IGOS ŚWIĄTECZNY Składniki na bigos: 2 – 2,5 kg kapusty kiszonej 4 cebule 4 ząbki czosnku 0,5kg kiełbasy wędzonej 0,5kg boczku wędzonego 0,5kg innego mięsa pieczonego czy okrawków z wędliny 100g grzybów suszonych 250g pieczarek kilka śliwek wędzonych garść suszonych śliwek garść rodzynek 1 mały słoiczek

Dorota Smakuje
Leczo węgierskie przepis oryginalny 72

LECZO WĘGIERSKIE SKŁADNIKI 5-7 sztuk białej, podłużnej papryki; 50 gramów wędzonej słoniny (najlepiej z mangalicy); 4 pomidory; 1 mała słodka, czerwona papryka; ostra papryka; duża cebula; 150 gramów kiełbasy (np. dobra parówkowa lub typu podwawelskiej, czy śląskiej); słodka, mielona papryka; smalec wieprzowy z mangalicy; sól, pieprz; przepis na leczo węgierskie oryginalny Artykuł Leczo węgierskie przepis oryginalny pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
KAPUŚNIAK 81

tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Przepis na pomidorową Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa z soczewicy Rosół z indyka Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Mortadela z patelni 75

serem i pomidorami. Prawdziwa mortadela to wysokiej jakości, droga i smaczna wędlina na którą nie każdego stać. Oryginalna włoska mortadela to około 10 – 15 zł za 100 g kiełbasy. Nasza polska mortadela jest dużo tańsza i nie zawsze dorównuje włoskiej jakością. Na Blogu znajdziesz przepis jak zrobić mortadelę w domu. Kotlety z mortadeli inaczej Mortadela z patelni bez panierki

Dieta moja pasja
Pieczarki faszerowane boczkiem wędzonym 197

stosunkowo szybkie i proste danie, które powinno zasmakować nie tylko wielbicielom tych grzybów. Pieczarki przygotowane w ten sposób są bardzo smaczne, pachnące wędzonką. Boczek wędzony można zastąpić szynką lub kiełbasą, ale wtedy smak przekąski ulegnie zmianie. W przygotowaniu tego dania nie ma nic skomplikowanego, wystarczy tylko zrobić farsz i napełnić nim kapelusze grzybów, a to jest proste. Pieczarki faszerowane boczkiem

Danka Pichci
Koreczki 74

można ją zrobić praktycznie z dowolnych składników. W moich przepisach zrobimy je w wersji wegetariańskiej z łososiem i ogórkiem zielonym, ale będzie też coś dla wielbicieli mięsa. Koreczki z kiełbasą, albo bardzo proste koreczki z serem camembert. W tym wpisie zebrałem kilka sprawdzonych przeze mnie przepisów na koreczki imprezowe. Te przepisy pomogą Wam w przygotowaniu super przystawki. Oczywiście moje przepisy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kociołek z jagnięciną i warzywami 91

kurczakiem Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina   Chłopskie kaszotto Pilaw prawie uzbecki   pieczony gulasz z czekoladą Chili con carne z wołowiną Bigos z młodej kapusty z kiełbasą Kociołek z jagnięciną i warzywami Składniki: 1 kg mięsa jagnięcego z łopatki (można też wieprzowe)  5-6 małych cebul (ok 250g) 2 marchewki (ok 300g) 1 mała pietruszka (ok 100g

Obiad gotowy
Żeberka pieczone w piwie 104

pewnie będzie to odebrane jako reklama, ale miałem okazję spróbować i poczęstować rodzinę wędlinami z Rusiborza i muszę Wam powiedzieć, że słyszałem same pozytywy. I coś ode mnie – kiełbasa PYCHA! Materiał przygotowany wraz z partnerem Paczka Wędlin z Rusiborza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rodzinna pizza gyros 91

instant 1 szkl ciepłego mleka jajko łyżka oliwy łyżeczka cukru łyżeczka soli Dodatki: 2 małe filety z kurczaka 3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki oleju do smażenia 5 plasterków kiełbasy salami 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki kiszone 20 dag sera żółtego 1 łyżeczka oregano lub przyprawy do pizzy 2 łyżki sosu lub koncentratu pomidorowego Ciasto

Smakołyki Asi
ZIOŁOWE TOSTY ŁUBINOWE (keto, LCHF, bez glutenu i laktozy, redukcja) 89

pół jak bułkę. Gotowe ziołowe tosty łubinowe można przekroić, posmarować masłem, serkiem, pastą, podawać z ulubionymi dodatkami lub zrobić z nich kanapki albo tosty np. z serem, boczkiem lub kiełbasą i ponownie zapiec w opiekaczu. Oczywiście wszystkie dodatki należy wliczyć do makro całego posiłku. — BTW całości: 88 g, 168 kcal

Ola la LCHF