sprawdzi się na każdą okazję Zobacz inne przepisy na uniwersalne sałatki: Sałatka warstwowa „Trzy Smaki” – z kurczakiem i jajkiem Makaronowa sałatka z brokułem i kurczakiem Wiejska sałatka ziemniaczana z kiełbasą – prosta i tania Sałatka Niedzielna z tortellini – szybka i smaczna Szybka sałatka z kabanosem i serem żółtym Artykuł Sałatka z szynką i pieczarkami – sprawdzi się na każdą okazję pochodzi
e-PrzepisyKulinarnejest ta z kiszoną kapustą. Na początku może się wytłumaczę czemu mnie tak długo nie było. Po świętach i Sylwku zrobiłam sobie parę… Artykuł Łazanki z włoską kapustą, kiełbasą, boczkiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypikantnym chorizo, która zyskuje popularność dzięki unikalnemu połączeniu smaków. Przepis na moją wersję Potaje de Ejotes con Chorizo Składniki – 300 g żółtej fasolki szparagowej – 150-200 g kiełbasy chorizo – 2 średnie ziemniaki – 1 średnia cebula – 2 ząbki czosnku – 2 pomidory (lub z puszki) – 1 łyżeczka słodkiej papryki – 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
RafalCookposyp przed podaniem posiekaną natką pietruszki. Zupa pieczarkowa z makaronem Zobacz inne przepisy na pyszne domowe zupy: Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną – szybka, lekka i pyszna Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – prosty przepis Grochówka na wędzące – pyszny przepis na domową zupę Zupa ziemniaczana z pieczarkami na wędzące – domowa kartoflanka Tradycyjna zupa fasolowa – sprawdzony przepis Artykuł Zupa pieczarkowa z makaronem
e-PrzepisyKulinarnepół kuleczki mozzarelli. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut. Polecam też inne zapiekanki: Zapiekanka z tortellini i brokułem Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą Zapiekanka gyros z ryżem
Monia miesza i gotujetakże pora. Do omletu pasują najbardziej: papryka, pieczarki, cukinia i pomidory. Nic nie stoi na przeszkodzie, by uwzględnić w przepisie również mięsne dodatki, takie jak: boczek, wędlinę, kabanosy lub kiełbasę. Jeśli preferujesz wersję bezmięsną, możesz dodać kawałeczki tofu. Przepis na omlet z chlebem (2 porcje) Składniki: 4 kromki chleba (najlepiej czerstwego) lub bułki wrocławskiej 4-5 jajek 2 łyżki mleka
Wiszniówkapeperoncino – prosty, ale niezwykle smaczny makaron z czosnkiem, oliwą i ostrymi papryczkami. Fenkuł – aromat anyżu Nasiona fenkułu są przyprawą często wykorzystywaną we włoskich wędlinach, takich jak salami czy kiełbasy. Ich delikatny, anyżowy aromat dodaje głębi i świeżości zarówno daniom mięsnym, jak i warzywnym. Fenkuł jest również popularny w kuchni sycylijskiej, gdzie używa się go do przyprawiania dań
CityTaste - Przepisypodawać. Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną – szybka, lekka i pyszna Zobacz inne przepisy na szybkie domowe zupy: Zupa fasolowa po zbójnicku – pyszna i sycąca Zalewajka z pieczarkami i kiełbasą – prosta i sycąca zupa Zupa jarzynowa – przepis na domową zupę Serowa zupa kalafiorowa – prosty przepis na nietypową zupę Zupa ziemniaczana z pieczarkami na wędzące – domowa kartoflanka Artykuł Zupa ogórkowa
e-PrzepisyKulinarneczasu rezygnuję. Podstawą jednak dla mnie są oczywiście jarzyny, ogórek kiszony, groszek konserwowy i bezapelacyjnie jabłka. To zestawienie, które kojarzy mi się z domem rodzinnym. Kojarzy mi się także kiełbasa (tak, w sałatce jarzynowej), ale dziś nie o tym. 2. Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkami to mój drugi ulubieniec, w tym roku także zagości na moim stole
Kardamonovyzupy – ciepło na chłodne dni Krakowskie restauracje specjalizują się w serwowaniu klasycznych polskich zup, które nie tylko rozgrzewają, ale i przenoszą w czasie. Żurek na zakwasie z dodatkiem białej kiełbasy i jajka to kwintesencja polskich tradycji kulinarnych. Podawany w chlebowym kociołku smakuje jeszcze lepiej! Jeśli szukasz czegoś lżejszego, koniecznie spróbuj barszczu czerwonego, który często serwowany jest z chrupiącymi uszkami. Gdzie
Słodkie okruszkinasze wędliny będą pełne aromatu i trwałości”. Jak zrobić wędliny na święta? Wskazówki Domowe wędliny na Wigilię mogą przybierać różne formy – od szynki gotowanej, przez pasztet, aż po aromatyczne kiełbasy. Przygotowując różnorodne wyroby, warto pamiętać o kilku ważnych, uniwersalnych zasadach. Wybór mięsa – najlepsze wędliny powstają z mięs świeżych i odpowiednio tłustych. W przypadku szynki, polędwicy czy boczku wybieraj mięso wysokiej
CityTaste - Przepisy