Barszcz biały w chlebie 69Barszcz biały w chlebie Barszcz biały to jedno z tych dań, które doskonale oddają ducha polskiej kuchni, łącząc w sobie tradycję i wyjątkowy smak. Serwowany w
Dorota Smakuje
Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym 53Najlepsza biała kiełbasa zapiekana :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym 53Najlepsza biała kiełbasa zapiekana :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Biała kiełbasa pieczona w sosie chrzanowym 52Biała kiełbasa pieczona w sosie chrzanowym to potrawa, która idealnie wpisuje się w klimat Świąt Wielkanocnych. Artykuł Biała kiełbasa pieczona w sosie chrzanowym pochodzi z serwisu
Kardamonovy
Wielkanocne rozkosze podniebienia: jakie wina wybrać na świąteczny stół? 64Wielkanocne rozkosze podniebienia: jakie wina wybrać na świąteczny stół? Wielkanoc to czas, kiedy nasze stoły uginają się od pyszności, a domy wypełniają się śmiechem i radością
Kate's Kitchen
Jakie przyprawy do żurku dodać 57Żurek to prawdziwa perła polskiej kuchni, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ta tradycyjna zupa, znana z charakterystycznego, kwaskowatego smaku, jest nie tylko symbolem polskiego
Dorota Smakuje
PALUCHY Z MIĘSA MIELONEGO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ 59Składniki: 600 g mięsa mielonego (u mnie łopatka) 1 namoczona w bulionie kajzerka 1 jajko 1 cebula sól pieprz majeranek 2 ząbki czosnku bułka tarta olej/smalec
Walijskie Pichcenie
Airfryer przepisy 73dużej ilości oleju. W naszym dzisiejszym wpisie pokażę różnorodność przepisów, które można przygotować w airfryerze. Oponki serowe z air fryer Makaron z pomidorkami i fetą pieczonymi w airfryer Biała kiełbasa i szparagi z airfryer Grillowane szaszłyki z kiełbasą Parówki spiralki z air fryer Kotlety z piersi kurczaka w air fryer Skrzydełka panierowane z air fryer Cukinia faszerowane z air fryer
Dorota Smakuje
Babka ziemniaczana 64rekonstrukcji przepisu. Polecam Arek Gie Składniki: 1,5 kg ziemniaków 300 g wędzonego boczku 2 pętka kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 50 ml oleju 50 g smalcu sól, pieprz 200 g słoniny gęsta śmietana Przygotowanie(...)oczkach. Odcedzamy na sicie, a skrobię która pozostała na dnie naczynia, dodajemy z powrotem do ziemniaków. Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju. Boczek wytapiamy, podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i razem z cebulą dodajemy do ziemniaków. Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy (np. keksówka) wysmarowanej smalcem, wierzch smarujemy roztopionym tłuszczem. Pieczemy
R'n'G Kitchen
Gęsta grochówka wojskowa 169Wojskowa grochówka na kiełbasie Dzisiejszą bohaterką wpisu na Dieta Moja Pasja jest gęsta grochówka wojskowa. Sekret wojskowej grochówki, o tym później. Przepis zanotowałam jakiś czas temu, od kogoś kto zawodowo służył w wojsku, a było to jeszcze Ludowe Wojsko Polskie. Ten przepis na grochówkę odbiega trochę od tych obecnych w internecie. Mój rozmówca dodatek schabu do kotła z grochówką skwitował(...)kociołka miała być kaloryczna, pożywna, gęsta podawana z pajdą starszego nigdy świeżego chleba. Zapraszam na przepis 🙂 Grochówka wojskowa przepis boczek wędzony lub podgardle 500 g kiełbasa 500 g kości wędzone 500 g groch łuskany 500 g ziemniaki 1000 g cebula 1 duża marchew 1 sztuka pietruszka 1 sztuka czosnek 3 ząbki liście laurowe 2 sztuki ziele
Dieta moja pasja
Szakszuka z passaty pomidorowej – aromatyczne śniadanie w stylu śródziemnomorskim 62się tutaj też mozzarella, halloumi czy parmezan – choć wówczas nabierze już mocno włoskiej nuty smakowej. Najbardziej popularna ze wszystkich serowych propozycji jest jednak szakszuka z fetą. Szakszuka z kiełbasą i papryką Często można spotkać wersję mięsną szakszuki. Typowo polska wariacja na temat to szakszuka z kiełbasą i papryką, jednak równie smaczna jest szakszuka z chorizo – bardziej hiszpański smak
Wiszniówka
Doppin' chocolate 63Zasadniczo, sos czekoladowy kojarzy nam się z polewą do lodów ale w regionie Appalachów sos jest dodawany do dań wytrawnych. Najczęściej z podsmażoną kiełbasą i pieczywem w postaci małych okrągłych ciastek. Ja zrobiłem polską wersję i kiełbasę podsmażyłem, a jakże, z cebulą, a jako pieczywa użyłem chleba. Nie jest jasne, jak w regionie Appalachów wymyślono sos czekoladowy. Jedni uważają
Kryzysowa Książka Kucharska