Szakszuka z passaty pomidorowej – aromatyczne śniadanie w stylu śródziemnomorskim

Szakszuka z passaty pomidorowej – aromatyczne śniadanie w stylu śródziemnomorskim

Szakszuka z passaty pomidorowej – aromatyczne śniadanie w stylu śródziemnomorskim

Przepis na : śniadanie

Szakszuka od kilku lat cieszy się w Polsce rosnącą popularnością. Nic dziwnego – to pożywne, kolorowe danie, które idealnie sprawdza się zarówno na śniadanie, jak i na późny lunch czy kolację Sekret udanej szakszuki tkwi w wysokiej jakości pomidorach oraz odpowiednio dobranych przyprawach. W tym przepisie przedstawię Ci pomysł na szybką szakszukę z passaty , dzięki czemu danie zyskuje wyjątkowy smak i kremową konsystencję z łatwo dostępnych składników. Szakszuka z passaty to wariant, w którym klasyczne, świeże ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiszniówka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.