szklanka cukru pudru 2 lub 3 łyżki kwaśnej śmietany 150g czekolady 1 czubata łyżka kaszki kukurydzianej 1 łyżka mąki 1 i 1/4 szklanki cukru szczypta soli 3 jajka 1 żółtko
Amatorka kuchennakwaśnej śmietany Masa twarogowa: 250 g twarogu 1 łyżka kaszki kukurydzianej 1 jajko 1 żółtko
Amatorka kuchennałyżki ugotowanej kaszy i posypujemy posiekanymi czekoladowymi cukierkami, które zalewamy kolejnymi trzema gorącymi łyżkami kaszy manny. Całość dekorujemy plasterkami kiwi i słodką posypką - podajemy po chwilowym przestudzeniu bądź kiedy kaszka całkowicie zastygnie. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiśliwkowe 50 ml płatki migdałowe posypka czekoladowa(pieguski) perełki dekoracyjne PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy kruche ciasto: na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, wkrawamy masło i siekamy do uzyskania kaszki, następnie dodajemy cukier puder oraz żółtka. Ciasto zagniatamy, owijamy w folię i zostawiamy na 30 - 40 min w lodówce. Następnie ciasto wykładamy na blaszkę, podnosimy brzegi ciasta bądź formujemy warkocz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimargaryny 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka sól PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodając szczyptę soli, następnie wkrawamy margarynę i wszystko siekamy do uzyskania drobniutkiej "kaszki". Dodajemy cukier puder i żółtka i-wyrabiamy na jednolite ciasto, zawijamy kulkę w folię aluminiową i pozostawiamy do schłodzenia w lodówce na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 450 g rabarbaru 2 łyżki cukru płatki migdałowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i jajko i rozcieramy do uzyskania kaszki. Dodajemy jajka, cukier oraz jogurt i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wykładamy formę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikakao, truskawka i wanilia, świeże soki oraz z kartonika, kawa i herbata, dla małych dzieci mleko hipp 1,2,3, liczne deserki w słoiczkach, jogurty danon w rożnych smakach, kaszki na mleku. • obiad w godz. 12:30-14:00, - Coś dla każdego. Oczy wychodzą na widok tego wszystkiego a już bardzo wiele hoteli zjeździłam. Wykwintne dania z każdego niemalże zakątka
ClauditteMissCookingoglądając program na TVN Style "SZCZYPTA SMAKU" KLIK Składniki na kotleciki: 500 g mięsa wołowego garść liści szpinaku- drobno posiekany 2 jajka 1/2 szklanki zmiksowanych płatków owsianych garść kaszki kukurydzianej drobno posiekana szalotka 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 świeża papryczka chilli 1 łyżka wędzonej papryki utarty ser dojrzewający kolumb pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki
ClauditteMissCookingjuż czegoś chce, lub mam na coś ochotę, to musze to mieć już teraz. Więc zrobiłam….syn rano skorzysta zje lody na śniadanie, zaraz po wypiciu kaszki. Ludzie…!!!!!!!!!! Kto to widział, żeby dziecko o 7 rano lody jadło. A no ja widziałam i sama mu je dałam. Smakowało? Smakowało, komu by nie smakowało. Banan, czekolada i dużo rodzynek z orzechami
ClauditteMissCookingMamo jest już dzjeń, wstawaj...!!!"..... patrzę na zegarek jest 5:34...litości dziecko Ty moje najdroższe, najukochańsze, zlituj się nad matką. URLOP MAM....taaaaaa na papierku :) Co zjesz synku? "Kaszkę z kakałkiem, z mleczkiem nie gorącą, cieplutką; coś fajnego chcem (to coś, to coś co jest w tajemnej szafce...cukier,słodkości itd), bułkę chcem, jabuuuułko........" wymagania i pragnienia wydają się
ClauditteMissCookingprzedszkolu ma śniadanie ale zrobiłam mu je bo miałam taką ochotę. Resztę zapakowałam sobie na obiad do pracy :) Pomysł trafiony w dziesiątkę !!! Pierwszy raz nie musiałam gotować kaszki manny :) Nie ma w niej nic złego, ale wiecie codziennie rano i wieczorem "kakusia z kakałem"...ileż można ???!!!??? Staram się podawać dziecku to co najlepsze. A jak u Was wyglądają śniadania
ClauditteMissCookingkiedy kukurydza? Kleik i kaszkę kukurydzianą mogą jadać już niemowlęta po 4. miesiącu życia, gdyż kukurydza jest lekkostrawna i wyjątkowo rzadko wywołuje alergie. Jednak inaczej wygląda to w przypadku kukurydzy w kolbach. Jest bardzo smaczna, ale dość gruba łuska osłaniająca ziarno jest ciężkostrawna i twarda. Dlatego gotowane warzywo mogą jadać dopiero dzieci po 1. urodzinach. Po ugotowaniu najlepiej podawać
ClauditteMissCookingOgraniczenia Ograniczyliśmy do minimum oglądanie telewizji. Chcesz bajkę okej, nie ma sprawy jedna podczas picia kaszki przed spaniem. Zamiast bajek możemy się przecież bawić, czytać, malować i gotować. ostatnio nawet urządzać mini disco. Jest już ciemno... Nadeszły najgorsze dni, ciemne dni. Dzień bardzo krótki, noc bardzo długa. Zdecydowanie tego nie lubię. Moja pasja tego nie lubi. Gotowanie w sztucznym świetle
ClauditteMissCookingprażoną cebulką. Ciasto rozwałkować w wylepić nim formę o średnicy 26 cm. Posypać łyżką bułki tartej. Poukładać plastry metki i kapustę. Zalać składniki śmietaną zmiksowaną z jajkami, łyżką kaszki manny, solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem . Piec ok 50 - 60 min w 180st C. Posypać Fetą i szczypiorkiem............................ Smacznego
Gaździnka warzyludzi i zaczęłam je jeść. Robić śniadania nie tylko dla innych, ale także dla siebie. Takie jak lubię. Bez kanapek, wędlin, jajek i kiełbasek. Piekę granole, gotuję owsianki, do kaszki manny dolewam soku z malin, który wciąż pachnie minionym latem i rytualnie w zimne poranki rozgrzewam się kaszą jaglaną. To dobro, jakie sobie ofiaruję i cudowny zastrzyk energii, jakiej teraz
KUCHARNIA