Anastazji Brownies z Migdałami Ciasto "Krówka" - bez pieczenia Ciasto "3Bit" - bez pieczenia Ciasto Rafaello - bez pieczenia Ciasto Cappuccino - bez pieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi - Krówka Najlepsza Karpatka Karpatka Królewska Najlepsze Ciasto Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy
Słodka StronaKiedyś przygotowałam taką karpatkę z truskawkami. Była rewelacyjna. Chciałam sprawdzić jak smakuje z innymi owocami. I nie pomyliłam się, jest również pyszna! Ciasto parzone: 250 ml wody 150 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 6 jajek Szczypta proszku do pieczenia Krem: 750 ml mleka 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)ciasta. Smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy brzoskwinie. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby galaretka stężała. Na wierzch wykładamy resztę kremu i drugi płat ciasta. Karpatkę chłodzimy w lodówce przynajmniej przez 3 godziny. Dekorujemy cukrem pudrem
VioletoweKucharzenieUmyte truskawki blendujemy z cukrem (ja wolę kwaskowaty mus, ale trzeba spróbować i ewentualnie dosłodzić). Rozm.puszczoną żelatynę mieszamy starannie z musem truskawkowym. Dodatkowo: opakowanie biszkoptów krem do karpatki tabliczka dobrej czekolady kilka łyżek mleka Na ostudzony biszkopt wykładamy tężejący mus truskawkowy, a na nim równomiernie rozkładamy biszkopty. Krem do karpatki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozsmarowujemy
Cynamonowe szczęścieDługo zwlekałam, gdyż wydawało mi się trudne w przygotowaniu. Jednak mając dobry przepis i trzymając się ściśle recepty jestem w stanie stwierdzić, że wyszła bardzo dobra ;) Moja pierwsza karpatka- Zapraszam! Karpatka Składniki: ciasto: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki 5 jajek krem: 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1,5 opakowania budyniu waniliowego
Tagebuch po polskuskładniki na biszkopt: 4 jajka 70 g mąki orkiszowej 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na
Domowy Smak JedzeniaPanowie posmakowali ostatnio w ciastach z budyniem. Zrobiłam im już karpatkę, to za mało, młody mamo jeszcze, bo dobre było. Nie chciało mi się, bo roboty przy karpatce jest trochę, to wymyśliłam, że zrobię kremówkę. Kupiłam dwa blaty ciasta francuskiego, upiekłam, zrobiłam domowy budyń i kremówka wyszła pyszna. Już zjedzona, a teraz wołają kolejną ;)) Składniki: 2 ciasta francuskie
kruche babeczkiKarpatkę pewnie wszyscy znacie. Ciasto parzone z kremem budyniowym. Uwielbiam to ciasto. Pamiętam go jeszcze z czasów dzieciństwa. Mój tato jest jej miłośnikiem i moja mama bardzo często ją robiła. Teraz ja przejęłam pałeczkę i piekę swojej rodzince. Krem do tego ciasta robię za każdym razem inny. Dzisiaj budyniowy, taki najlepszy. Źródło mojewypieki.com Ciasto 1 szklanka wody 125 g masła(...)dotykała. Wystudzić. W misce zmiksować masło na gładko i stopniowo miksując dodawać łyżką ugotowany budyń. Krem wyłożyć na jeden placek i przyłożyć drugim. Posypać wierzch cukrem pudrem. karpatka
O kuchni z uczuciemłyżeczka proszku do pieczenia Składniki na ciasto jasne: 6 białek 1 i 1/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu/soku z cytryny szczypta soli + 1 opakowanie kremu karpatka 500 ml mleka 200 g miękkiego masła 200 g okrągłych biszkoptów 400 ml mocnej, gorzkiej kawy 2 galaretki malinowe 400 ml śmietany 30% 3 łyżeczki cukru waniliowego(...)przemieszać widelcem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wystudzić i delikatnie przekroić na dwie części. Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, odłożyć do wystudzenia. Krem karpatka przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przestudzić i rozsmarować na dolnej części ciasta. Na kremie, obok siebie, ułożyć biszkopty, namoczone w mocnej kawie. Schłodzić. Tężejącą galaretkę wylać na biszkopty. Ciasto
Domowa cukiernia EwyKarpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku mało słodkie, niezbyt tłuste. W sam raz do porannej lub popołudniowej kawki. Karpatkę robiłam pierwszy raz w życiu. Robi się ją ekspresowo, w mniej niż 25 min razem z pieczeniem. Składników nie trzeba zawczasu
moj przepis narurki z bitą śmietaną Składniki: rurki: 2 szklanki mąki, 1 żółtko, 75 g cukru, 75 g masła, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, szczypta soli , krem karpatkowy 1 opakowanie krem karpatka 3 minuty Dr Oetker , 400 ml mleka, do posmarowania: białko, do posypania: cukier , do foremek : masło i bułka tarta. Przygotowanie(...)posypujemy cukrem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ściągamy rurki z foremek. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krem karpatka z zimnym mlekiem. Nadziewamy rurki kremem karpatkowym przy użyciu szprycy
Aga w kuchniNieprzyzwoicie pyszna i słodka karpatka z budyniowo-maślanym kremem cynamonowym, rozpływającym się w ustach. Mniam <3 Przepis stworzony na podstawie klasycznej karpatki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 1 szklanka wody 100 g masła szczypta soli 7 całych jajek 9 g proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki cynamonu Składniki na krem: 1 l mleka
My Culinary ArtPrzepis na ciasto mam od mamy. Karpatkę uwielbiam! Myślę, że i wśród czytelników bloga sporo jest wielbicieli tego przepysznego ciasta! Składniki (blaszka 20x36 cm): Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 5-6 jajek Krem karpatkowy: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 kostka masła(...)konsystencji gęstej śmietany. 3. Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć nimi jednakowe blaszki i piec w 180 st. C do momentu, aż z ciasta znikną kropelki wody. Uwaga! Aby karpatka nie opadła, placki należy piec i studzić w piekarniku. Nie otwierać drzwiczek piekarnika podczas pieczenia! 4. Robimy krem: Odlać trochę mleka i w nim wymieszać obie mąki. Pozostałe mleko
Kuchnia domowa Aniśmietany 30 % 5 żółtek cukier około 8 łyżek 2 łyżeczki proszku dopieczenia Ponadto: słoiczek dżemu porzeczkowego 5 białek pozostałych od ciasta kruchego 1 kisiel wiśniowy 1 krem karpatka i potrzebne rzeczy do jego przygotowania. Wykonanie: Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche. Ciasto podzielić na dwie części obie rozłożyć w formach. Jedno ciasto piec około 20 minut(...)drugim surowym cieście rozłożyć dżem, a na dżem białka ubite na sztywno z dodatkiem kiślu, piec 20 minut. Na ciasto bez piany wyłożyć uprzednio przygotowany krem karpatka (wg instrukcji na opakowaniu) a na to wyłożyć ciasto z dżemem i pianą. Jest to porcja na dużą blachę, ciasto bardzo szybkie i łatwe, a smak jest niebiański
Pychotkaaaweekend, chodziły mu po głowie eklerki :) Z racji tego, że nie chciało mi się nic robić to zrobiłam ptysie z pudełka, a dokładniej z Krem i Ciasto do karpatki Dr Oetkera Nie będę tutaj pisać przepisy, bo przepis dokładnie jest napisany na opakowaniu na karpatkę i eklerki, dodam tylko, żeby zrobić ptysie szprycą wyciskałam mało ciasta na blaszkę wyłożoną
Aga w kuchni