Kupiłam pierwszą dynię w tym roku. Wybrałam Hokkaido. Dodałam ją do tartych ugotowanych buraków i zasmażyłam. Świetnie smakowały do roladek z karkówki. Składniki: 4 średnie buraki jednakowej wielkości 1 szklanka utartej na grubych oczkach dyni przyprawa warzywna, pieprz, cukier, ocet jabłkowy 2-3 łyżki kwaśnej śmietany łyżka oleju Buraki wyszorować, zalać wodą, ugotować do miękkości. Pilnować, by woda cały czas
Czerwień i błękitTutaj też wrzuciłam kilka pomidorków. Pyszna zupa z warzywami i makaronem. Całość posypałam natką pietruszki i dodałam masło oraz odrobinę jogurtu naturalnego. II Danie 16:00 Ziemniaki, karkówka duszona z cebulką w sosie własnym i ogórki z jogurtem naturalnym. Podwieczorek 17:30 Sok wyciśnięty z marchewki, buraka i jabłek. Kolacja 19:00 Zostały nam ziemniaki z obiadu i śliwki
lady-och-mistrzyni.blogspot.compiknik na łonie natury. Oprócz plotek przyświecała im chęć złapania ostatnich promieni letniego słońca i zrobienia grilla. Jednak napotkały pewien problem — co przygotować i czym zastąpić kiełbaski albo karkówkę, żeby było zdrowo, lekko i przyjemnie. Rozwiązania szukać długo nie musiały, bo w te pędy przybiegłem im z pomocą i zaproponowałem trzy wspaniałe przepisy na roślinne grillowanie: fasolowe burgery z morelowym
Food Squaredomowe pasztety czy wędlinki. Są proste w przygotowaniu a przede wszystkim wiemy co do nich włożyliśmy. Do pasztetu użyłam przypraw TRADISMAK . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 2 kg zmielonej karkówki 1,5 kg wątróbki indyczej 5 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 4 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki pieprzu 2 łyżki domowej
Sama słodycz i szczypta chiliPrzepis z kuchni rosyjskiej. Bardzo popularna zupa na terenie Rosji, Ukrainy, Białorusi. Ma bardzo wiele wersji. A to nasza propozycja tej zupy. Składniki 150 g karkówki 150 g wołowiny chudej 100 g kiełbasy, np. wiejskiej 2 cebule 2 duże kiszone ogórki 1 ogórek konserwowy 100 g koncentratu pomidorowego 5 ząbków czosnku 50 ml wytrawnego białego wina 1 cytryna pół
R'n'G Kitchengrzybami, z kapustą i grzybami to już zależy od Was) Ja pierożki piekłam z mięsnym farszem z dodatkiem pieczarek, pyszne :-) -0,5 kg mięsa (może być szynka wieprzowa, karkówka, łopatka) -2 małe cebule -3 ząbki czosnku -troszkę wegety, pieprzu do smaku -2 łyżki koncentratu pomidorowego -250 g pieczarek -łyżka masła Mięso kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuszklanki mąki ziemniaczanej -0,5 szklanki mąki pszennej -2 łyżki mleka -1 łyżka cukru *troszkę oleju do maczania rąk FARSZ -około 200 g mięsa (może być łopatka wieprzowa, schab,karkówka) -1 cebula -1 duży ząbek czosnku -1 marchew -trochę wegety -troszkę maggi do smaku -pieprz *można dodać troszkę ugotowanego ryżu, mi akurat zostało z obiadu z dnia poprzedniego to dodałam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudokładnie karczek, który został przygotowany z nutą paprykową. Mięsko podałam z sosem barbecue FOLWARK . Przyznam, że sos świetnie podkreślił jego smak. Grillowany karczek - paprykowy Składniki : 1 kg karkówki papryka ostra i słodka wędzona sól i pieprz około 200 oleju rzepakowego około 150-200 ml wina wytrawnego sos barbecue FOLWARK Przygotowanie : Karczek kroimy w plastry, oprószamy solą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprażonymi migdałami i orzechami nerkowca, z chilli, czosnkiem i innymi bardzo aromatycznymi przyprawami na długo pozostanie w naszej pamięci. Jagnięcinę można zmienić na inne ulubione mięso, testowałam z karkówką i też było wyśmienite. Na pewno jeszcze nie raz powtórzę to curry, zapraszam! Scroll down for English Korma z jagnięciną (4-5 porcji) Składniki: 1 kg udźca jagnięcego bez kości sól
karmelowypomidorki zapiekłam pod mozzarellą . Pomidorki wyszły przepyszne i bardzo delikatne, wręcz rozpływały się w ustach. składniki: ok 10 dojrzałych twardych pomidorów 200 g mięsa mielonego, u mnie łopatka z karkówką 200 g ugotowanego drobnego makaronu, ja dałam małe kokardki 1 cebula sól, pieprz oregano olej rzepakowy 300 g mozzarelli Pomidory dokładnie umyć i osuszyć. Ja miałam własne, malinowe, większe sztuki
Monia miesza i gotujeSkarmelizowany, na chrupko zapieczony sos barbecue na aromatycznym kurczaku z piekarnika Sos barbecue serwowany do upieczonego czy grillowanego mięsa to nic dziwnego. Wyśmienicie komponuje się z karkówką, żeberkami czy schabem - osobiście przetestowałam :) Ale gdyby tak pójść o krok dalej i sos barbecue podać w towarzystwie kurczaka ? Mało tego! A co jeśli drób w tym sosie się najpierw zamarynuje
Grunt to przepis!