karkówka - 4379 przepisów (strona:193/292)

Katsu – japoński sos śliwkowy 184

przez 15 minut, a następnie zmiksuj. Dopraw sos solą, pieprzem i kminem rzymskim. Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce do 2 tygodni. Sos idealnie pasuje do wieprzowiny. Karkówka nadziewana śliwką jest wspaniała! Sos jest bardzo aromatyczny, słodko kwaśny i gęsty. Przypomina w smaku BBQ sos ale jest mniej słodki mimo tak dużej ilości suszonych śliwek. Nie zawiera też tyle

codojedzenia
Gulasz korzenny z migdałami i rodzynkami 114

Składniki (4 porcje): 600 g mięsa (łopatka, karkówka ) po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kolendry, goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu, kurkumy, chili 3 łyżki miodu gryczanego ząbek czosnku duża cebula 50 g rodzynek 50 g obranych migdałów sól i pieprz Sposób przygotowania: Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Włóż

Menu Zdrowia
Gulasz wieprzowy 175

wzbogadzić danie w dodatkowe witaminki. Mile widziany obok gulaszu jest również ogórek kiszony, który doskonale pasuje do tego dania. Mi ł ego pichcenia😊 Składniki: mięso wieprzowe łopatka lub karkówka 30 dag, papryka czerwona 1 szt, papryka żółta pół szt, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki., koncentrat 2 łyżki, m ą ka pszenna 3 łyżki, woda lub bulion

kulinarne odsłony pati
Salsa pomidorowa – jak przygotować 159

idealnie pasuje nie tylko do kuchni meksykańskiej. Będzie doskonałym dodatkiem np. do bagietki, tortilli czy nachos. Dobrze przygotowana salsa świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grillowanych mięs np. karkówki. Nie ma jednego, sprawdzonego przepisu na przygotowanie salsy, każdy przygotuje ją trochę inaczej – na swój sposób. Jeden doda trochę mniej cebuli, a inny więcej pieprzu i soli. Poniższy przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos czosnkowy do grilla 163

Końcówka sezonu grillowego zbliża się niebłagalnie, a co oczywiście jest nieodłącznym kompanem kiełbaski i karkówki z grilla oczywiście sos czosnkowy. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 8 – 10 Składniki: 1 serek homogenizowany naturalny (200 g) 2 ząbki czosnku ½ łyżki ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Do serka dodać zmiażdżony czosnek i zmiksować

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa gulaszowa z kaszą pęczak 241

węgierska zupa gulaszowa, ale jej bardzo smaczna wariacja, równie  treściwa i rozgrzewająca, ale i bardziej pożywna- z  mięsem wołowym  (można wykorzystać np.: łopatkę, ligawę czy nawet karkówkę), warzy wami oraz dodatk owo kaszą pęczak, a całość  doprawiona mieloną papryką: słodką i ostrą- dla nadania pikanterii.  Idealna na teraz, kiedy w końcu nastały mroźne i jakże

Kraina Miodem Płynąca
Bułeczki z serem 196

makreli? z twarożkiem i grubo posiekanym szczypiorem? z gorącą prosto z patelni jajecznicą? z sałatą i plastrem wędliny z ulubionym dipem? a może z czymś pieczonym "na szaro", np. karkówką, boczkiem z dodatkiem chrzanu i ogórkiem kiszonym? (brzmi jak dobry wiejski stół;) Zatem do dzieła.. Składniki : (na 12 bułeczek) 1 kg mąki pszennej 600 ml letniej wody

Zasmakuj Kuchni
Pieczeń cielęca z miodem i cebulą 195

Pyszne mięso dziś przedstawiam. Cielęcina to bardzo delikatne mięso i trochę mdłe, wystarczy je dobrze przygotować aby było pyszne i aromatyczne. Ja tutaj zakupiłam karkówkę cielęcą w siatce ale równie dobrze można zakupić mięso i albo je związać sznurkiem albo włożyć samemu w siatkę. Można również upiec samo bez zabezpieczeń ale wówczas może być mniej soczyste. Dodatek cebuli i miodu

Moje Małe Czarowanie
KARKÓWKA W SOSIE Z CYNAMONEM, GOŹDZIKAMI I MIODEM 138

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów karkówki, 3 mniejsze marchewki, 2 większe cebule, około 500 ml bulionu (może być z kostki), 2-3 łyżki ciemnego sosu sojowego, płaska łyżka miodu, 4 goździki, szczypta cynamonu, 3 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe, pieprz cayenne, sól i pieprz (świeżo

JejKuchnia
Karkówka gotowana w mleku 255

smakuje z świeżym chlebem , musztardą francuską , na kolację jak znalazł , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania w domowym zaciszu i zajadaniu się z całą rodziną . Składniki  1,5 kg karkówki  2 cebule  2 ząbki czosnku  2 łyżki majeranku  2 łyżki pieprzu ziołowego  2 łyżki papryki czerwonej  3 łyżki warzywka  10 ziaren pieprzu kolorowego

Mój Smak
Rozmowa przy kawie 177

którym dawno zapomniałam. Z blogu korzysta również mój najstarszy syn, który już z nami nie mieszka, a tęskni za moim jedzeniem. Często dzwoni i mówi, że dzisiaj zrobił karkówkę w warzywach czy perski kebab . Zdarza się nawet, że synuś upiecze ciasto… Po kawie i cieście udałyśmy się do laboratorium. Tutaj pracuję i eksperymentuję podobnie jak w mojej kuchni! Muszę

codojedzenia
Schab parzony 10 min 240

przygotowanym schabie? Do kanapek już wiemy, że pasuje idealnie, ale podgrzany sprawdzi się również jako danie obiadowe. W taki sam sposób możecie przygotowywać inne mięska jak np. karkówkę. Możemy również eksperymentować z przyprawami dodawanymi do wody. Do parzenia schabu, warto wybierać kawałki mięsa dość wąskie, wtedy cały płat mięska lepiej przejdzie przyprawami. Wody dodajemy tyle, aby mięso było przykryte. Ilość

Mieszam w Garnku
Gulasz w naleśnikach kukurydzianych 111

gulasz zrobiłam z naleśnikami kukurydzianymi. Składniki: Na naleśniki 2 jaja 2 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka olej sól na gulasz 1kg mięsa np. karkówki 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 3-4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól pieprz 1 średnia cebula rozmaryn słodka papryka Wykonanie: Naleśniki Jajka ubić i dodać mleko. Stopniowo

Pysznie & Pięknie
schab ze śliwką 113

roku postanowiłam odmiennie na święta zamiast rolowanego boczku lub karkówki zrobić schab ze śliwką..Smaczna zarówno na ciepło jak i zimno a połączenie schabu i śliwki to jest to.. 🙂 Składniki: 1.2 kg schabu bez kości 15-20 dag suszonych śliwek bez pestek /ja użyłam kalifornijskich/ marynata: 4 ząbki czosnku 1 łyżka ciemnego sosu sojowego

Ugotujmy Coś
Kotlety mielone ze szparagami 155

Opis: Kotlet mielony, w Małopolsce zwany jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania