karkowka z cebula - 1780 przepisów (strona:71/119)

Karczek z pieczarkami i cebulą 105

zimno smakuje świetnie. Podajemy z ziemniakami, kluskami śląskimi lub według własnych pomysłów. Przepyszne, szczerze polecam, zaskoczycie wszystkich. Składniki 1 kg karkówki doprawić solą,pieprzem i czerwoną papryką 3-4 łyżki mąki olej do smażenia 3-4 cebule (można wiecej ) 500 g pieczarek zalewa 3 lyzki koncentratu … Czytaj dalej Karczek z pieczarkami i cebulą

gotuj ze mną
Kotlety mielone z majonezem 202

pieczonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Dodatkiem do obiadu była fantastyczna Surówka Staropolska  Firmy ORZECH . Gorąco polecam. Składniki: 700 g mielonej karkówki wieprzowej 1 mała bułka pszenna 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sałatka

Gosia gotuje
Karkówka pieczona 154

jakiś szybki gulasz. Do naczynia wkładamy pocięty w kawałki smalec, a mięso posypujemy z każdej strony solą. Jak już nasza karkówka po 2-3 minutach się "spoci" wówczas wcieramy przyprawę do mięs. Opcjonalnie możemy dodać czosnek, cebulę, chili, majeranek, pieprz  i swój zestaw przypraw. -- Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ~80 minut. / 200 st.C w funkcji góra/dół Po upieczeniu

chleba naszego
SPAGHETTI BOLOGNESE Z WARZYWAMI WERSJA II 184

świderki orkiszowe, ale można użyć dowolny, ulubiony makaron. Ten sos smakuje także sam... Składniki: - 600g mielonego mięsa (u mnie samodzielnie mielona karkówka z łopatką, ale można użyć dowolne mięso) - 2-3 plastry chudego, wędzonego boczku - 1 duża cebula lub 2 mniejsze - 2-3 ząbki czosnku - 2 słoiczki po 400g domowej passaty - 220g włoszczyzny w słupki - 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Smaczne Zdrowe
Duszona pieczona łopatka z boczniakami 158

jałowca świeży majeranek (opcjonalnie suszony dodany troszkę wcześniej) sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy, razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w kostkę, pieczoną karkówkę, zalewamy bulionem, wrzucamy jałowiec i dusimy pod przykryciem przez 30 min. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu i zagotowujemy, cały

R'n'G Kitchen
Gołąbki - najlepsze 297

Przyznam szczerze, że takie klasyczne gołąbki od początku do końca robiłam pierwszy raz. Zawsze miałam przekonanie, ze jest to niezwykle ciężkie i bardzo czasochłonne więc odwlekałam

Krakowskie smaki Ani
Pieczeń rzymska 199

Przepis podstawowy. Mięso mielone zapiekane z jajkiem i bułką. Idealne na obiad jak i do pieczywa.Składniki:500g mięsa wieprzowego / wołowegodwie cebuledwa ząbki czosnkuszczypiorek 2 jajabułka

prawdziwe jedzenie
Pljeskavica, czyli serbskie mielone 245

Serb poczęstował nas mięsnymi grillowanymi kotletami. Pyszne ! Sezon grillowy na rozbiegu, więc pljeskavica będzie doskonałym zamiennikiem dla tłustawej karkówki ! Pljeskavica, czyli serbskie mielone Składniki: 1 kg zmielonej w domu łopatki wieprzowej 1 duża czerwona cebula 1 papryczka chili 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki wędzonej* sól, pieprz * To mój dodatek do dania

Kulinarne przygody Gatity
Karkówka faszerowana pieczarkami 129

prostu na co dzień do jedzenia zamiast sklepowej wędliny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: karkówka wieprzowa o wadze ok. 1,2kg ok. 1 łyżka soli do mięsa ok. 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego ok. 300g pieczarek 1 cebula kilka ząbków czosnku 0,5 łyżeczki majeranku sól, pieprz do smaku do pieczarek olej do smażenia Sposób przygotowania: Pieczarki obrałam(...)łyżki oleju. Wrzuciłam cebulę i podsmażyłam ją przez 2-3 minuty. Następnie dodałam do niej starte pieczarki. Pieczarki po chwili smażenia puszczają sok, więc trzeba smażyć je aż cały ten sok odparuje. W trakcie smażenia przyprawiłam pieczarki do smaku solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Pieczarki zestawiłam z gazu i pozostawiłam do wystygnięcia. Karkówkę umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Natarłam

Waniliowe Improwizacje
Salsa pomidorowa – jak przygotować 159

bagietki, tortilli czy nachos. Dobrze przygotowana salsa świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grillowanych mięs np. karkówki. Nie ma jednego, sprawdzonego przepisu na przygotowanie salsy, każdy przygotuje ją trochę inaczej – na swój sposób. Jeden doda trochę mniej cebuli, a inny więcej pieprzu i soli. Poniższy przepis to tylko pewna inspiracja do przygotowania salsy pomidorowej . Salsa pomidorowa – składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana a'la sushi 141

piekarnika. Podana z ryżem stanowi pyszne danie obiadowe :) Składniki: 5 małych, cienkich cukinii 1 mały pomidor 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy większa szczypta chili czubata łyżeczka słodkiej papryki pół czubatej łyżeczki majeranku sól pieprz 200 g mielonej karkówki Wykonanie: Cukinię myjemy, kroimy na krążki grubości 2 cm i wydrążamy środki, tworząc miseczki. Uważamy, aby nie zrobić

Smak mojego domu
Kotlety mielone ze szparagami 122

Małopolsce zwany jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka 1 jajko Sól, pieprz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety mielone ze szparagami 156

Małopolsce zwany jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka 1 jajko Sól, pieprz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gołąbki oszukane – idealne dla początkujących 124

oszukane gołąbki (zwane również poznańskimi) będzie idealny dla osób z mniejszym doświadczeniem w kuchni. Składniki 0.5 kg mięsa mielonego (karkówka lub łopatka) 0.5 kg kapusty 4 jajka Pół szklanki ryżu 4 łyżki kaszy manny 2 średnie cebule 1 szklanka oleju Sól, pierz i cukier do smaku Krok po Kroku 1 Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na około

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy