Przepis na : obiad
Schab w sosie po węgiersku. Zrazy schabowe w sosie po węgiersku Składniki: 600g schabu mąka do oprószenia kotletów sól i pieprz smalec lub olej do smażenia zrazów Sos węgierski do zrazów schabowych: 3-4 łyżki masła 1 duża, drobniutko posiekana cebula 1 posiekany ząbek czosnku 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2-1 łyżeczka ostrej mielonej papryki około 400ml wywaru z mięsa 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki mąki 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego sól, cukier i pieprz do smaku Przepis na zrazy schabowe w so... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...