
Cześć Kochani, dziś zapraszam na pyszną pieczeń rzymską z jajkiem. Jest idealna na obiad, jako wędlina czy pyszne danie na Wielkanoc. Bardzo łatwa i pyszna. Zapraszam Zapraszam też na film SKŁADNIKI ***blaszka o wymiarze ok 30x10cm -1 kg mięsa np łopatki wieprzowej bez kości (można też dać 1/2 kg karkówki, 1/2 kg szynki) -1 jajko -1 średnia cebula -ok 4 ząbki czosnku -1 mała kajzerka -2 łyżki bułki tartej -ok pół łyżki suszonego majeranku -pół łyżeczki papryki słodkiej -sól, pieprz do smaku -ok 2 łyż... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Gotowanie to moje hobby, uwielbiam też zwiedzać zamki i pałace. Kocham zwierzęta, rękodzieło i muzykę.