karkówka w marynacie - 761 przepisów (strona:25/51)

Kurczak w marynacie teriyaki 141

Pikantny i bardzo aromatyczny stanowi miłą odmianę w polskiej kuchni. Kurczak w marynacie teriyaki może być podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka w sosie teriyaki. Marynata teriyaki pasuje do krewetek, ryb i wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki. Na blogu znajdziecie uproszczony

Cztery Fajery
Kurczak w marynacie teriyaki 154

marynacie teriyaki może być podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka w sosie teriyaki. Marynata teriyaki pasuje do krewetek, ryb i wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki. Na blogu znajdziecie uproszczony przepis na marynata teriyaki  - do drobiu, mięsa i ryb , dziś jednak

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szaszłyki z łopatki, boczku i cebuli 275

przed grillowaniem. Dzięki temu mięso skruszeje i będzie soczyście miękkie. Składniki: pół kilo łopatki 25 dag boczku surowego wędzonego 6 cebul opakowanie przyprawy "marynata pikantna" do mięs i drobiu firmy Kamis pół opakowania przyprawy "grill karkówka" firmy Kamis olej Wykonanie: Do miseczki wsypujemy obie przyprawy i dodajemy tyle oleju, aby marynata była gęsta, lecz płynna. Łopatkę myjemy, kroimy na kostkę

Smak mojego domu
Pieczeń z karkówki -przygotujesz ją w kilka minut 108

Pyszna pieczeń z karkówki dla całej rodziny. Prosta ale aromatyczna marynata na bazie sosu sojowego, musztardy francuskiej i miodu, nadają jej wyjątkowy smak. Nie wymaga dużo pracy - przygotujesz ją w kilka minut i już tylko czekasz aż się upiecze. Mięciutka i soczysta, idealna na obiad. Można podać ją z ziemniaczkami, lub ryżem co kto lubi, polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Karkówka pieczona w cebuli i kapuście pekińskiej 201

Składniki: 1,2 kg karkówki 1/2 główki kapusty pekińskiej 4 cebule Marynata: 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 3 łyżeczki musztardy (francuskiej) 2 łyżki majeranku 1/4 szklanki wody 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku sól Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry o grubości 1 cm a następnie rozbijamy je. Cebulę kroimy w krążki

Qchnia po prostu
Karkówka z ananasem 236

suszonymi grzybami.  Ta wersja mięsa jest szczególnie dla osób, które lubią połączenie karkówki z owocami, ja na pewno do takich osób należę. Składniki: 4 plastry karkówki 1/2 papryczki chilli 5 plastrów ananasa marynata 5 łyżek ketchupu 2-3 łyżki miodu 3 ząbki czosnku sól, pieprz  Sposób przygotowania : Płaty mięsa lekko rozbijamy tłuczkiem. Składniki marynaty dokładnie łączymy ze sobą

Pobite gary Barbary
Burgery "grillowe" 158

pełni, to pewnie i Wasze grille pracują na wysokich obrotach :-) Kiedy jestem w mięsnym mogę śmiało zgadywać kto będzie grillował, bo kupuje - ów ktoś - kiełbasę i karkówkę, najlepiej w plastrach lub gotowa, w marynacie. A ja - powiem Wam - sięgam też po inne rzeczy, które można fantastycznie przygotować na grillu :-) Dziś mam dla Was propozycję prostych i pysznych burgerów, które

Czary - gary w kuchni
Karkówka w piwie marynowana na grilla krucha soczysta i pyszna! 206

musieliśmy na 5 razy je grillować i idealna karkówka (każda ok 2,5cm grubości) wyszła za trzecim razem po 23 minutach grillowania. Czego użyłem? -kawałki karkówki, grubość około 2,5-3cm Marynata: -sól jodowana trzy duże szczypty -cebula posiekana łyżeczka -tymianek świeży posiekany łyżeczka -papryka słodka wędzona łyżeczka -czosnek staropolski dwie szczypty -dwie szczypty cukru brązowego -pieprz cytrynowy dwie

BaRepas
Baleron domowy, parzony 231

znaleźć nie za grube w przekroju, i o podobnej grubości na całym kawałku.  Inspiracją był przepis znaleziony u Gatity   składniki ok 1 kg karkówki (lepsza z  tłuszczykiem, ) woreczek do pieczenia marynata: 1,5 litra wody 35 g   cukru 4 ziarna ziela angielskiego 3 - 4 liście laurowe 10  ziarenek pieprzu 2- 3 goździki 4 ząbki czosnku

Stare Gary
Kotlety schabowe faszerowane warzywami 211

zazwyczaj marynuję na dzień lub dwa przed spożyciem. Nadaje to mięsu miękkość i pełniejszy smak. Poza tym dobra marynata w naturalny sposób konserwuje mięso, więc możemy je dłużej przechowywać. Pisałam już o mojej marynacie, np. w przepisie na bitki z karkówki

prawdziwe jedzenie
Karkówka pieczona na kiszonej kapuście 122

Krucha karkówka do tego kapusta przesiąknięta smakami mięsa to kolejna propozycja na obiad który robi się praktycznie sam a my cieszymy się wolnym czasem. 4 porcje 4 plastry karkówki 4 łyżki oleju sól,  1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki czosnku granulowanego 600 gram kiszonej kapusty 1 łyżeczka wegety przepis na domową wegetę znajdziecie(...)kminku 4/5 kulek ziela angielskiego 3/4 liście laurowe 1 szklanka wody lub bulionu Kapustę jeżeli mocno kwaśna przepłukujemy i rozkładamy w naczyniu żaroodpornym,przyprawiamy. Przygotowujemy marynatę łącząc olej z przyprawami następnie nacieramy plastry karkówki. Mięso układamy na kapuście kiszonej najlepiej obok siebie,wlewamy wodę lub bulion. Wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy ok.1 godzinę

Andzia Pichci
Kurczak z miodowej glazurze z grilla 168

Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MARYNATA JOGURTOWO- MUSZTARDOWA DO MIĘSA Z GRILLA 62

przepis na pyszną marynatę jogurtowo- musztardową do mięsa z grilla . Obok tradycyjnej kiełbasy z grilla zawsze przygotowuje też udka z kurczaka i karkówkę. Za każdym razem staram się urozmaicać smaki, więc tym razem postawiłam na marynatę jogurtową . Mięso wyszło przepyszne, delikatne i kruche. Już wiem, że przy kolejnym grillowaniu znów przygotuję mięso w tej właśnie marynacie. Marynata jogurtowo- musztardowa

Zrób to smacznie