karkówka w marynacie - 761 przepisów (strona:26/51)

domowa pieczona karkówka 147

Mięso nacieramy czosnkiem i cebulą, posypujemy solą i pieprzem. Z ziół, miodu i octu robimy marynatę. Mięso przekładamy do miski, polewamy z obu stron marynatą i odstawiamy na dzień lub dwa w chłodne miejsce. Zamarynowaną karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 240 st. C ok. 30 min. Następnie zmniejszamy temperaturę

Domowy Smak Jedzenia
Pulled pork - szarpana wieprzowina 179

żeby nie był zbyt chudy, bo to właśnie tłuszcz sprawia, że mięso jest soczyste i pełne smaku, a nie suche.  Składniki: 1 kg łopatki lub karkówki wieprzowej Solanka: (można pominąć, ale wtedy do marynaty dodać sól i marnować ok. 8 godzin) 3 łyżeczki soli peklującej (nada mięsu apetyczny różowy kolor) kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe łyżeczka świeżo utłuczonego

Dobra karma
Grill: pysznie i wygodnie 198

powstała rewelacyjna grecka sałatka. Gwarantujemy, że zniknie z talerzy bardzo szybko! Grillowane mięso: nie taki diabeł straszny... Obawiasz się gotowych, przyprawionych już w sklepie kawałków karkówki czy żeberek? Zapomnij o nich i przygotuj marynatę samodzielnie. Wystarczy kilkanaście minut przygotowań. Marynatę stworzysz, łącząc oliwę lub olej (może być aromatyzowany chili lub czosnkiem) z dobrą musztardą, kilkoma łyżeczkami miodu, papryką (najlepiej wędzoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sezon na grilla 122

grillowy :) jak Majówki ?  Uwielbiam przyprawy, może być ich mnóstwo... a wy ?  jakie macie sposoby na grilla  Szaszłyki moje ulubione : * papryka * pieczarki *karkówka mmmmm... czy jest coś lepszego? boczek w marynacie wcześniej przygotowanej i biała kiełbaska - niebo dla podniebienia:) kiełbaska i przyprawa do gilla , smak i cudowny aromat :) zapalony grill i  jedzenia nie ma , bo znika

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Szaszłyki 94

ochota na szaszłyki.  Mimo tego iż na majówkę pogodę mamy jaką mamy, postanowiłam tak czy siak zrobić grilla :D Składniki: Karkówka bez kości ok 400-500 g ( w marynacie z pieprzu granulowanego i czosnku z dodatkiem tymianku i oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy

ClauditteMissCooking
Karkówka pieczona w warzywach pachnących ziołami prowansalskimi 171

cebulę obieram i kroję na mniejsze kawałki. Olej mieszam z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam warzywa. Mieszam. 3. Warzywa razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Do środka wkładam podsmażoną karkówkę. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Soczysta grillowana karkówka 177

zajadaliśmy ją ze smakiem.  Mięso było właśnie takie jakie lubimy najbardziej - soczyste, kruche a zarazem dobrze wypieczone.  Bardzo lubię w marynacie połączenie smaków ostrych i słodkich i takie właśnie połączenie przygotowałam tym razem.       Składniki: 700 g karkówki PQS 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy chrzanowej 3 - 4 łyżki oleju sól pieprz młotkowany 3 - 4 ząbki czosnku(...)łyżeczce suszonego oregano, tymianku i bazylii     Wykonanie: Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 1,5 - 2 cm plastry (moja była już odpowiednio pokrojona w kotlety).  Czosnek rozgnieść i dokładnie wymieszać w misce z miodem, musztardami, olejem, solą, pieprzem i ziołami.  Kotlety dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie, i pozostawić w przykrytej misce z marynatą na kilka godzin w lodówce.  Zamarynowane kotlety

Sto kolorów kuchni
Szynka w doskonałej marynacie 175

Przepis na marynatę, którą podaję doskonale nadaje się do pieczenia wszelakich mięs, a tak naprawdę jest marynatą do wędzenia drobiu. Zarówno do pieczenia , jak i wędzenia sprawdza się wspaniale. SKŁADNIKI: 2-3 łyżeczki słodkiej papryki 7-10 ziaren ziela  angielskiego 3-4 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe 1 łyżeczka miodu sól peklowania(...)torebki 3/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki majeranku woda mineralna niegazowana ok. 1-2 l. ok. 1,5 kg.dowolnego mięsa (karkówka, pierś z indyka,szynka, schab) WYKONANIE  Mięso w takiej marynacie powinno leżeć 12 godzin. Szynkę pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok.30 min. Następnie zmniejszamy do 180 st i pieczemy jeszcze godzinę. Pod koniec pieczenia odkrywamy. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Szynka Świąteczna z żurawiną 297

plastrami pomarańczy, świeżym tymiankiem i rozmarynem, pieprzem i ewentualnie obsypana solą, gwarantuję Wam, że naprawdę wyśmienicie smakuje.Polecam też inne przepisy na pieczone mięsa:Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowymłopatka pieczona z oreganoMięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowymRolady z indyka pieczone z rozmarynemSzynka pieczona z żurawinąSzynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacieszynka wieprzowa ok. 1,2 kg1 łyżka miodu1 łyżka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowana Karkówka na Zielonej Trawce 112

rukoli 1 cebula 5 pomidorów suszonych 1/3 kostki sera feta oliwa z oliwek Przygotowanie: Składniki na marynatę umieszczamy w głębokim słoiku i używamy blendera.  Składniki na sałatkę myjemy. Cebulę kroimy w piórka, pomidory na pół. Ser feta kroimy na kostki. Grube plastry karkówki grillujemy do dowolnego stopnia

ClauditteMissCooking
Pieczona karkówka w indyjskiej marynacie. 235

wiecie co? żałuję ,że nie zrobiłam tego wcześniej! Domowe mięso smakuje wręcz wybornie! Ze sklepu może się schować ... ;-) Polecam! A potrzebne składniki marynaty tradycyjnie możecie zakupić w internetowym sklepie Skworcu.com.pl Składniki; 1,5 kg karkówki wieprzowej 2 łyżki przyprawy tikka masala Skworcu 1 łyżka przyprawy tandoori masala Skworcu 1/3 szklanki  ciemnego sosu sojowego pół łyżeczki czerwonego pieprzu Skworcu

Radość kipiąca uśmiechem.
Mięso w marynacie z czarnej porzeczki 165

Teraz czas na polędwiczkę. Prawdę mówiąc możecie tak przyrządzić również karkówkę, też będzie smaczna. A moja wersja jest w marynacie z czarnej porzeczki. Wyszło pysznie ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Jesienny pieczony udziec z indyka 128

minut skórką do góry, żeby była chrupiąca i podsuszona. Podawać z duszonymi albo pieczonymi ziemniakami lub ryżem, które można podlać sosem z indyka. Podobne przepisy Karkówka pieczona po afrykańsku Kapuśniak rozgrzewający Perliczka w pomarańczowej marynacie Egzotyczny krem z dyni .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important

Pociąg Do Kuchni
Karkówka pieczona w plastrach czyli obiad po m(i)ęsku:) 315

pieczenia jest dosłownie chwila:) SKŁADNIKI (na 2-3 porcje) 0,5 - 0,6 kg karkówki w ok 1,5 cm plastrach (niezbyt tłustej) przyprawa do karkówki lub zestaw ulubionych przypraw do mięs olej do marynaty 1 cebulka 1 łyżka (kopiasta) majonezu 1 łyżka (kopiasta) ostrej musztardy 2-3 łyżki (kopiaste) keczupu garść startego sera żółtego 1. Przyprawy wymieszać z olejem

Kto ugości moich gości?