kapustą - 19268 przepisów (strona:996/1285)

Kotlety z soczewicy i marchewki z surówką z pora 226

ukryte już tak nie przeszkadzają. Spróbujcie sami. Do dania polecam surówkę. Oczywiście zamiast surówki z pora można dać dowolną – z selera, z marchewki i jabłka czy z kapusty. Ja porową uwielbiam, więc mając dorodnego pora w domu nie potrafiłam z niej zrezygnować. Kotlety z soczewicy i marchewki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 pęczek dymki

Poezja smaku
Kalarepy z figą, awokado i miodem 165

spontan, pomysł, który napadł mnie w czasie zakupów, dobierając kolejne składniki łączyłem je na podniebieniu krok po kroku przemierzając ulice miasta i sklepowe alejki. Kalarepa -ma fajny zbliżony do kapusty smak, figa -to nuta egzotycznej słodyczy, do tego awokado -uważam, że zawsze pasuje do figi a poza tym dojrzałe ma świetną konsystencję, do tego sos z miodu z odrobiną soku

Kuba Gotuje
Sałatka "gyros" trochę inaczej 225

grilla, pokrojone w plastry i skropione oliwą z oliwek. Pyyycha. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić tym smakowitym warzywkiem bardzo popularną sałatkę z kurczakiem. Wyszło chyba całkiem dobrze, mi smakowała. Zamiast kapusty pekińskiej użyłam makaronu kokardki i kolorowych muszelek. Użyłam: 3 garści suchego makaronu ( kokardki, muszelki, świderki) ok. 40 dkg fileta z kurczaka pokrojone w drobną kostkę 2 cebule pokrojone w "piórka

Maślane ciasteczko
Domowa przyprawa grzybowa 214

gdzie się przyda odrobina grzybowego aromatu. Na blogu znajdziecie również inne pyszne domowe przyprawy: Domowa warzywna pasta bulionowa Domowa vegeta Przyprawa do dań z kapustą Ziołowa sól Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka rosołowa Toskańska przyprawa ziołowa Domowa przyprawa grzybowa Czas przygotowania:  3 godziny na suszenie grzybów +  10 minut  Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka francuskie z serem i bananami 205

wersji wytrawnej... Opcji jest całe mnóstwo! Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Robimy z niego parówki z serem w koszulkach, drobne ciasteczka z cukrem, cynamonowe palmiery, paszteciki z pieczarkami i kapustą. Dziś w formie bułeczek z serowym nadzieniem, z dodatkiem banana. Pyszotka :)  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g sera mielonego sernikowego (u mnie moje ulubione Emilki od Mlekomy ) 1 żółtko

Cakes By Kejt
Schab faszerowany podgrzybkami 245

wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego!   The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z kapusty włoskiej i topinamburu 134

dziś dodałam do zupy i to był znakomity pomysł. Zupę gotowałam w szybkowarze, jeśli takowego nie posiadacie wystarczy dłużej gotować warzywa niż ja podałam. Polecam serdecznie. Zupa z kapusty włoskiej i topinamburu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Co warto grillować – kilka pomysłów 221

marynować ją w czosnku wymieszanym w oliwie z oliwek z pieprzem. Taka grillowana dymka jest wspaniałym dodatkiem wielu sałatek. Może to się wydawać dziwne ale grillowana sałata rzymska albo kapusta będzie miała rzeczywiście wyjątkowy smak gdy ją przygotujemy na grillu. Wystarczy że skropimy ją odrobiną oliwy z oliwek, posypiemy solą i pieprzem i mamy wyjątkowy dodatek do hot-dogów

naRuszcie
32 rozgrzewające dania na jesień 1795

oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa z żółtą fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Ósmy cud świata-rosół. 168

sprawa się komplikuje,ale spokojnie! Oto szczegółowe instrukcje: Składniki   mięso(posiadane - udka kurczaka) włoszczyzna: -marchewka: sztuk 3 -pietruszka sztuk 2 -por sztuk 1 tylko ta dolna część -kawałek kapusty(jeżeli jest we włoszczyźnie-użyć!) -kawałek selera cebula (poleca się zakupić włoszczyznę po prostu) Przyprawy sól pieprz pieprz cytrynowy listki laurowe ziele angielskie Zabrudzone naczynia   nóż   deseczka

Fiolka w kuchni
KURCZAK MEGA CHRUPIĄCY I SOCZYSTY – na ostro! 289

jest FIT , ale z całą pewnością od czasu do czasu „wrzucenie na ruszt” takiego kurczaka nie zaszkodzi. Idealnym pomysłem do tego jest świeża surówka z białej kapusty – coś ala colesław i ulubiony sos, np. czosnkowy. Koniecznie wypróbujcie, a później dajcie mi znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z kurczaka – 200 g * jogurt naturalny

Ostra na Słodko
Sałata z pomidorami, papryką i serem 179

poprzednim poście na zdjęciu na dole mogliście zobaczyć, jaki mam mix sałat i kapust chińskich i japońskich. To tylko zalążek tego, co rzeczywiście rośnie w warzywniku o tej porze roku. Sałat wszelkiego rodzaju mam bez liku, bo przyznam się, że najchętniej je jem właśnie teraz, we wrześniu i październiku. W lipcu i sierpniu na porządku dziennym jest sałatka grecka

Weekendy w domu i ogrodzie
Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK 176

którym jest remulada duńska opakowany jest w tubie na której znajduje się czytelna etykieta zawierająca wszystkie niezbędne informacje o produkcie. Sam sos to sos majonezowy z dodatkiem warzyw: kapusty, cebuli i ogórka. Smak sosu podkreśla przyprawa curry, która idealnie nadaje mu walorów smakowych.  Jest on delikatnej konsystencji, świetnie nadający się do potraw mięsnych - wieprzowiny wołowiny czy też drobiu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jabłka kiszone 179

koper. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą z cukrem i solą. Naczynie zamknąć, odstawić. Jabłka będą dobre po tygodniu. Używać do różnego rodzaju sałatek i surówek. Na przykład sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonkami

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania