kapustą - 19268 przepisów (strona:1000/1285)

Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze 315

Chinach nazywane zheng . Chińskie pierożki są znacznie bardziej wyraziste w smaku od naszych, a to za sprawą drobno posiekanego czosnku dodanego do farszu oraz drobno pokrojonego pora, szczypiorku lub kapusty. Do farszu używa się surowego mięsa zamiast, jak u nas, ugotowanego. Pierożki są tak smaczne, że niektórzy potrafią zjeść za jednym podejściem nawet kilkadziesiąt sztuk! Bambusowy koszyk do gotowania

Smakowity Blog Kulinarny
Jagodzianki z serem i marzenia podróżnicze 228

podróż dla mnie nie mogłaby się odbyć bez kulinarnych odkryć, najchętniej trafiłabym w ręce prawdziwej gospodyni i jadła tradycyjne regionalne smaki. Kuchnia rosyjska kojarzy mi się przede wszystkim z kapustą kiszoną, ale i z potrawami kolorowymi i pełnymi smaku. Kolejnym miastem, które chciałabym zobaczyć jest Kraków, wprawdzie w Krakowie już byłam, ale będąc w szóstej klasie podstawówki, więc jest

dom-agi.pl
Co jeść w podróży? 178

Kupować "gotowce" na dworcach czy stacjach benzynowych, a może przygotować w domu świeży, własnej roboty prowiant? Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Grillowane kanapki razowe

Moja smaczna kuchnia
Placuszki jaglane ze słonecznikową śmietanką i brzoskwiniami, 16. LAF - dzień I 235

Zwierzyńcu punkt widokowy przy stawach Echo bardzo wąski dom odkrycie kulinarne festiwalu - bułka obszańska (lub pieróg biłgorajski), mogłabym je jeść i jeść (nadziewane farszem pieczarkowym z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną) Millet fritters with sunflower cream and peaches  This dessert is quite healthy and very tasty. You can prepare it very quickly. Follow this recipe for oat fritters

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa z pieczonych pomidorów i ciecierzycy 166

bazylii. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami.   Polecam również: Ekspresowa zupa z kapusty i fasoli, bez bulionu Zupa marchewkowa z pieczoną ciecierzycą

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczonka domowa (mój pomysł) 273

Pieczonka domowa (mój pomysł)    ziemniaki pieczarki papryka cebula oliwa z oliwek pieprz ziołowy majeranek sól (składniki można dodawać dowolnie, można na przykład dodać również oliwki, kapustę białą, pomidorki…) Podstawa wykonania wg wymienionych przeze mnie składników: Formę żaroodporną (lub blaszkę) smarujemy oliwą na dnie. Ziemniaki obrane ze skórki, kroimy na grube plastry (ok. 3-4 mm) i układamy

Tradycyjna kuchnia inaczej
Kalarepka w maślanym sosie 214

Kalarepka w maślanym sosie W tym roku pomieszała mi się rozsada kapusty (tak, niestety nawet ogrodnik potrafi zbłądzić " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , kalarepki i kalafiora , co w efekcie doprowadziło do kalarepkowej inwazji w ogrodzie warzywnym . No cóż jak już została posadzona w większości , to trzeba znaleźć

Ogrodnik w podróży
Urodziny na świeżym powietrzu 285

pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy ;) Przepis na surówkę z czerwonej kapusty znajdziecie tu —>KLIK. Druga natomiast to modyfikacja sałatki z avocado którą też polecam —>KLIK Tu zamiast avocado dodałam ser feta a dressing to musztarda z oliwą

Mienta blog
Pasztet z cukinii i soczewicy 230

usunąć folię z góry i piec kolejne 10 minut. Polecam również inne warzywne "pasztety" Pasztet z cukinii i pieczarek Pasztet z cukinii i kalafiora Pasztet z selera Pasztet z kapusty i chleba

Trzeci talerz
Kolorowa tarta z cukinią, marchwią, papryką w towarzystwie tymianku oraz parmezanu. 235

zdjąć i dopiekać już bez.    FARSZ   Cukinie, paprykę myjemy, osuszam, marchew obieramy.  Aby uzyskać cienkie i równe plastry tnę warzywa na szatkownicy do kapusty (jeśli jest już końcówka warzywa, nakładam ręcznik bawełniany kuchenny i przesuwam w ten sposób po tarce, dużo to ułatwia i zabezpiecza przed skaleczeniem) Marchew blanszuję we wrzątku ok 4 minuty

Basia w kuchni
Mój pierwszy raz z See Bloggers 204

niewielu składnikach tak, aby wydobyć z nich, jak najwięcej smaku. Przygotowaliśmy dwa niesamowicie proste dania z sezonowych warzyw - zupę z zielonego groszku oraz makaron z pesto z czerwonej kapusty. Ten pyszny minimalizm okazał się kluczem do sukcesu. Dania były nieprzegadane, karmiły zarówno oczy (niesamowite kolory!), jak i ciało oraz wprowadziły nas w prawdziwy błogostan. Na przygotowanie deseru niestety czasu zabrakło

Food Square
ROLADY WOŁOWE I/LUB WIEPRZOWE 228

Osobiście rzadko robię sosy, ale taki sos wołowo-wieprzowy, to niezła gratka, ja "zaciągam" go skrobią maizena, lub mąką orkiszową. U mnie roladki były w towarzystwie naszej ulubionej, zasmażanej kapusty z boczkiem ... Pycha ;-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Fish and chips 272

jakieś ciepłe miejsce – najlepiej do piekarnika rozgrzanego do 50-60 stopni. Fish and chips podaje się zwykle z kwaśnymi dodatkami. Podobno polskim wynalazkiem jest podawanie go z kiszoną kapustą, ale bardziej tradycyjną opcją są pikle. W praktyce to mniej więcej tyle co konserwowe ogórki z dodatkiem innych warzyw, chociaż Anglicy mają na rzeczy kiszone i konserwowe nieco inną klasyfikację niż

Kulinarna Pokusa
Sałatka z fetą i warzywami na waflu 222

Sałatka z fetą i warzywami na waflu   Składniki:  - opakowanie sera Feta (u mnie półtłusty) - kapusta pekińska - pomidory - ogórek - puszka kukurydzy konserwowej - średnia cebula - zioła: oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek (u mnie przyprawa włoska Sonnentor z dodatkiem czosnku) - olej rzepakowy dodatki: - wafle Sunny Corn Przygotowanie: Ser feta kroję w kostkę, warzywa również. Wszystko przekładam do miski, dodaję kukurydzę oraz

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania