kapustą - 19268 przepisów (strona:920/1285)

Kasza jęczmienna z sosem grzybowym 130

piękny, ciemny kolor, niepowtarzalny aromat i konsystencję gęstej śmietany. W połączeniu z kaszą i wyrazistymi dodatkami, np. kiszonym lub konserwowym ogórkiem, marynowaną papryką albo surówką z kiszonej kapusty, stanowią świetne trio :)  Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu 145

pochodzą z uprawy szklarniowej lub są importowane. Tym samym nie smakują tak dorze jak te kupione w sezonie. Myśląc o jesiennych warzywach zawsze myślę o dyni, buraczkach ćwikłowych, marchwi, kapuście, papryce, pietruszce czy selerze. Zapewne tych warzyw także najczęściej urzywam w mojej kuchni od września do marca włącznie. Seler a dokładnie jego korzeń jest tym typem warzywa, które idealnie nadaje

mecooks
Buraczki zasmażane 121

ciepło to bardzo tradycyjny i pyszny dodatek do obiadu. Przygotowanie buraczków jest bardzo proste. Zobacz jak krok po kroku przygotować najlepsze buraczki zasmażane z cebulą. Marchewka z groszkiem oraz kapusta zasmażana to również  jedne z popularniejszych dodatków obiadowych, które podaje się na ciepło

AniaGotuje.pl
Kurczak w miodowo-musztardowym sosie 165

duszony w miodowo-musztardowym sosie. Przygotowany w tej sposób kurczak wychodzi naprawdę soczysty i pyszny. Ja najczęściej podaję go z zestawem różnych surówek. Polecam w szczególności surówkę z czerwonej kapusty lub prostą surówkę z  marchewki . Spróbujcie. Składniki: 5 udek z kurczaka (lub np. pałki, nóżki itd) 1 mała cebula 0,5 l bulionu 3 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego Huzar

Słodkie okruszki
Zupa Gołąbkowa 97

Szybciej można przygotować, niż tradycyjne gołąbki. Zupa bardzo syta z powodzeniem zastąpi również drugie dania, pycha. Składniki 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula olej do smażenia 1/2 główki włoskiej kapusty 1-2 marchewki 1 ząbek czosnku ok. 3 litry rosołu, bulionu,wody 1 por 3 ziela angielskie … Czytaj dalej Zupa Gołąbkowa

gotuj ze mną
Kotleciki z brokuła i kaszy jaglanej z piekarnika 144

wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, termoobieg, na górną półkę i pieczemy 25 minut. Podajemy z surówką.  Ja podałam z surówką z : kapusty kiszonej, pomidorów bez skórki, marchewki, jabłka, czosnku niedźwiedziego, świeżej bazylii i oleju lnianego

Szkrab Je Sam
KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ 105

Jarmuż to odmiana kapusty. Dostępne są różne jego odmiany, które różnią się wyglądem, kolorem i smakiem. Możemy spotkać jarmuż o liściach prostych lub karbowanych, zielony, fioletowy, fioletowo-zielony, a także fioletowo-brązowy, o smaku delikatnym lub z lekką goryczką. Sezon na jarmuż trwa od września do początku zimy. Jarmuż do niedawna był praktycznie nieznanym warzywem i traktowano

Kuchnia MagdaLeny
Roladki drobiowe z czerwonym pesto 107

dosłownie wszystko i pasują do nich prawie wszystkie składniki. Roladki drobiowe z czerwonym pesto to pyszna propozycja na danie główne. U mnie podane w towarzystwie dufinek i surówki z kapusty pekińskiej Roladki drobiowe z czerwonym pesto Składniki: 4 piersi z kurczaka około 10 suszonych pomidorów około 10 listków bazylii 2 łyżki pestek słonecznika 5-6 łyżek oleju z zalewy

PatiGotuje
Fusia (prażucha) wg Aleex 161

wyłożyć na talerze, lekko je uklepać. 9. Ziemniaki polać tłuszczem z patelni i posypać usmażoną cebulką oraz skwarami z boczku. 10. Podawać z ogórkiem kiszonym lub surówką z kiszonej kapusty. Fusia może być też dodatkiem do chłodnika lub barszczu. Smacznego

W mojej kuchni
Kopytka 179

ziemniaczane mogą być podawane jako danie główne lub w postaci dodatków do innych potraw, np. do gulaszu. Ja najczęściej podaję kopytka okraszone skwarkami z boczku lub słoniny, z zasmażaną kapustą kiszoną. Często goszczą u mnie również kopytka na słodko, które podaję z... Tryb czytania Artykuł Kopytka pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Galuszka czyli kluski z jaja i mąki 149

wodę. Kluski, które wylewacie na wrzątek nie powinny być zbyt małe. Musicie zatem wylewać większe strużki ciasta. Lubisz dania mączne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Łazanki z kapustą . The post Galuszka czyli kluski z jaja i mąki appeared first on MeCooks

mecooks
Klopsiki mięsno-ryżowe w sosie paprykowo-bazyliowym 162

bazyliowy i muszę Wam przyznać wyszło pysznie. Żona zadowolona nawet Fabian zjadł całość a jemu dogodzić z jedzeniem jest naprawdę ciężko. Jako dodatek do klopsików poszła surówka z białej kapusty według przepisu mojej teściowej, pasuje do wszystkiego :) Do sklepu po produkty marsz i jutro macie już problem z obiadem z głowy.  Składniki: - 600g mielonej szynki wieprzowej - 300g ryżu

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Surówka z selera 135

obiad to zazwyczaj podaję je z ziemniakami, ryżem lub kaszą i oczywiście z sałatką lub surówką. Surówka z selera Surówki przygotować można z takich warzyw jak marchew, buraczki, seler, kapusta, por czy kalarepa. To tylko niektóre warzywa po jakie sięgnąć można robiąc surówki. Ja najczęściej przygotowywuję surówkę na bazie marchewki. Ostatnio jednak kupiłam selera i postanowiłam z niego właśnie coś

mecooks
Kotlety z indyka z dynią 128

obiad. Kotlety będą jeszcze bardziej ekonomiczne, gdy wzbogacisz je dodatkiem warzyw lub grzybów. Te z pieczarkami znajdziesz  tutaj , z dodatkiem buraka  tu  lub z dodatkiem włoskiej kapusty  tu . Dzisiejsze w jesiennym wydaniu są z dodatkiem dyni. Pyszne, pulchne, a dzięki dodatkowi dynii mają dużo więcej walorów zdrowotnych. Składniki: 900 g zmielonego mięsa z indyczego udźca

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!