kapustą - 19268 przepisów (strona:912/1285)

GULASZ CZERWONY WEGETARIAŃSKI 162

tylko oczywiście bez mięsa. Moja wersja vege jest wspaniała. Delikatny smak dzięki czerwonej soczewicy podsycony papryczką chilli. Wspaniały!!  Idealne dopełnienie do niedzielnego obiadu uwieńczyły kopytka i surówka z kapusty pekińskiej zaprawiana sosem balsamicznym. Będąc wegetarianką już pełną gębą doceniłam smak, wartości odżywcze soczewicy, gdzie wcześniej nawet się nią nie zainteresowałam. No ale już nie ma co pisać, czas

pieprzny smaczek
Surówka po żydowsku 410

Rewelacyjna surówka po żydowsku , czyli szybka i pyszna surówka z białej kapusty i warzyw. Mój przepis jest super zdrowy i niskokaloryczny. Nie dodajesz do niej ani majonezu, ani śmietany. Spróbuj a pokochasz! - tania, pyszna i niskokaloryczna surówka - bardzo uniwersalna i długo świeża - można ją szykować cały

AniaGotuje.pl
Kus kus perłowy z warzywami i kurczakiem 142

Kuskus Perłowego RadixBis 2 udka 1 marchewka pół cebuli 1 pomidor 1/4 kapusty pół cukinii małej sól ziołowa RadixBis natka pietruszki Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix

Gotowanie jest łatwe
Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem 135

znane mi już wcześniej potrawy. Kuchnia gruzińska zawsze gdzieś tam przemykała w naszym domu, a to za sprawą kurczaka tapaka (tabaka), chaczapuri lub zupy charczo,  a to kapusty gurijskiej i adżyki. Pierogów chinkali natomiast nigdy nie robiliśmy. Może dlatego, że prościej było ulepić pielmienie albo manty, które smakowały podobnie, a roboty z nimi było jednak mniej. Ostatnio jednak zrobił

Obiad gotowy
Parmezan , domowy wyrób serów 147

wyszło ) 2 l wody kilka kropli barwnika Annato ( 5 – 6 ) można pominąć 1 chusta serowarska lub pielucha tetrowa termometr forma do sera – ja zrobiłam z wiaderka po kiszonej kapuście 1 kg , nakłuwając dno i brzegi gorącym drutem durszlak Pierwsze czynności takie same jak przy innych serach . Lipazę rozpuszczamy w odrobinie chłodnej wody , ilość jej zależy od tego jak mocny

Ogrodnik w podróży
Karkówka z fasolką i puree 147

Karkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOTLETY SCHABOWE PANIEROWANE INACZEJ 521

obydwu stron na smalcu na silnym ogniu, gotowe osączyć na papierowych ręcznikach. Kotlety schabowe podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami gotowanymi, a także z sezonowymi surówkami, mizerią , zasmażaną kapustą lub buraczkami. Smacznego :) Pyszne kotlety schabowe w chrupiącej panierce

Moja Książka Kucharska
Sałatka z wędzonym indykiem 355

Sałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Restauracja Magia | Lublin – Miejsca ze Smakiem 109

danie głowne, tutaj postawilśmy przede wszystkim na regionalne smaki czyli wybraliśmy dwie pozycje polecane szczególnie przez szefa kuchni. Jednym z tych dań był schabowy rasy puławskiej, podany z kapustą zasmażaną, a drugim stek z jelenia z sosem leśnym i cząstkami buraka, który zrobił na nas wyjątkowe wrażenie. Idealnie wysmażony, delikatny. Trzecim daniem, które zamówiliśmy była pierś kurczaka z sosem kurkowym

Kuchnia Bazylii
Roladki drobiowe z mozzarellą 118

jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami lub kluskami i ulubioną surówką *** *** U mnie surówka z kiszonej kapusty PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI

Blog z Apetytem
Kacze udka confit z sosem pomarańczowym 130

redukujemy na średnim ogniu , aż sos zacznie się samoczynnie zagęszczać . Confitowane udka układamy na talerzu , obficie polewamy sosem , przystrajamy plastrem pomarańczy i serwujemy na gorąco . Doskonałe w towarzystwie czerwonej kapusty i zielonego groszku Smacznego !       Artykuł Kacze udka confit z sosem pomarańczowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kiełbaski a’la cukierki 104

Ciekawa przekąska,dość prosta w przygotowaniu. Myślę,że z przyjemnością z dodatkiem różnych sosów każdy posmakuje. Ładnie wygląda i świetnie smakuje. Składniki 1/2 cebuli 15 dkg kiszonej kapusty 50 ml soku jabłkowego sólo,pieprz ciasto francuskie mrożone 9 małych parówek 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego Cebulę obrać drobno … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Przepis na domowe hamburgery 137

proponuję Wam również domowy kotlet (jak go zrobić powiem za chwilę) oraz mnóstwo warzyw. W naszym przypadku były to: pomidory czerwona papryka ogórki ogórki konserwowe sałata (najlepiej karbowana) lub kapusta pekińska szczypiorek Dodatkowo przydadzą się także prażona cebulka oraz topiony ser w plasterkach Kotlety do burgerów robię podobnie jak kotlety mielone z tą różnicą że na kg mięsa dodaję

Arbuziaki
Makaron noodles z tofu 135

Troszkę mnie to danie rozczarowało. Przede wszystkim brakowało mi jakiejś jarzynki (podsmażonej, posiekanej kapusty pekińskiej, papryki czy choćby cukinii), ale w trakcie przygotowań w ogóle o tym nie pomyślałam. Danie już na początku wydało mi się „biedniejszą” wersją pad thai’a i po spróbowaniu podtrzymuję tą opinię. Wyszło aromatyczne, czuć było imbir czy czosnek, ale wydało

Smaki Na Talerzu