kapustą - 19268 przepisów (strona:921/1285)

Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy 165

piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 1,5 godziny, następnie rozerwać rękaw i piec przez kolejne 10 minut. Karkówkę podałam z ziemniakami pieczonymi i surówką z czerwonej kapusty na ostro. Smacznego Artykuł Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
WEGE KEBAB BOWL 127

warzyw. Pomysł jest prosty – na dno miski nakładamy ugotowany ryż (ciepły), a na nim dowolne składniki – tym razem zdecydowałam się na: wegański kebab (podgrzany) posiekaną w paseczki kapustę pekińską pokrojonego w kostkę, pomarańczowego pomidora starty ser żółty plasterki jalapeno Całość skropiłam [...] Artykuł WEGE KEBAB BOWL pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Bakłażan nadziewany kaszą jaglaną 157

solą i pieprzem. Nakładamy farsz do skórek, na górze układamy plasterki pomidorków i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 20 minut. Podajemy z ulubioną surówką lub z kapustą kiszoną skropioną olejem tłoczonym na zimno

Szkrab Je Sam
Rosół z pierożkami 137

ćwiartka kurczaka 1 porcja rosołowa (najlepiej z wiejskiej kury) 1 skrzydło indyka 1 szyja indyka 3 duże marchewki 2 pietruszki kawałek selera (ok 200g) kawałek pora 1 liść włoskiej kapusty (można pominąć) 1 cebula 1 ząbek czosnku pęczek łodyg pietruszki i selera gałązka lubczyku 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego pół łyżeczki ziaren pieprzu sól do smaku Mięso umyć

Obiad gotowy
Golonka po bawarsku 138

czas ( średnio co 10-15 minut ) polewać golonki marynatą, z którą się zapiekają. Po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie Golonka po bawarsku podana została z chrzanem i kapustą z dużą ilością kminku Artykuł Golonka po bawarsku pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Kurczak pieczony w cydrze i puree z dyni 121

składniki 2 piersi kurczaka Zagrodowy 1 dynia piżmowa 400 ml cydru jabłkowego 100 g masła 100 ml śmietany 36% kmin i nasiona kolendry do smaku ulubione kiszonki np. rzodkiew, kapusta, kalarepa tłuszcz do smażenia Jak zrobić kurczaka pieczonego w cydrze  Piersi obsypujemy kminem po czym podsmażamy na tłuszczu od strony skóry do momentu aż nabierze ciemno złotego koloru. Następnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kluski śląskie - kluski guminowe, gumione, białe, kartofelmelklezy, gumiklyjzy 267

Kluski śląskie są jak nazwa wskazuje bardzo popularne na śląsku. Kluski śląskie, rolada i modra kapusta to tradycyjny niedzielny obiad. Przygotowuje się je tylko z dwóch (nie licząc soli) produktów– gotowanych ziemniaków i mąki ziemniaczanej, chociaż niektórzy dodają jajka.  Przygotowałam kluski według przepisu z książki ambasadaroki kuchni podlaskiej, Joanny Jakubiuk „ Ziemniak. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach

królestwo garów
Kotlety po prowansalsku 169

Kotlety po prowansalsku Delikatne, kruche, soczyste i aromatyczne kotlety schabowe w nowym wydaniu. Wspaniale smakują z duszonymi ziemniaczkami i gotowanymi warzywami, surówką lub kapustą kiszoną jako dodatkiem do obiadu. Dla mnie to ciekawa alternatywa dla zwykłych kotletów.     Składniki: 4-5 plastrów schabu 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 /2 szklanki mąki 200g gęstego jogurtu naturalnego 10dkg żółtego

Blog z Apetytem
Niedzielny obiad: Szybka kaczka po chińsku 127

imbiru, który równocześnie wnosi do dania owocową, świeżą nutę. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. Przepis pochodzi z serwisu Tasty.co Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Gotowany ryż ( np. według tego

Niedzielny kucharz
Udka z oliwkami 114

mięso na drugą stronę, 2 razy podczas pieczenia polewam sosem. Około pół godziny przed końcem wrzucam garść oliwek, mieszam. Podaję z ziemniakami, kaszami, ryżem lub makaronem oraz surówkami lub kapustą zasmażaną czy buraczkami na ciepło. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Pierś kurczaka pieczona z cukinią. Odchudzamy. 290

Pierś kurczaka przyprawiam papryką, curry, chili, ziołami. Używam również innych warzyw, w zależności od pór roku są to: szparagi, fasola, papryka, pomidory, marchew, dynia, buraczki, cukinia, kalafior, brukselka, młoda kapusta. Czasem kurczaka wymieniam na łososia, ale nie polecam do tego przepisu indyka, będzie za suchy. To danie nie ma stałego zestawu składników, zależy od zawartości lodówki i spiżarni. Jestem zwolenniczką

Codziennik Kuchenny
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 360

piękne makaroniki. Po prostu czary:) Prawdziwa magia zaczyna się w momencie, kiedy dyniowy makaron zostaje zapieczony z sosem bolognese! Wtorek: Krem z pieczonej cieciorki i kalafiora Kalafior jest krewnym kapusty i rzeczywiście pokrewieństwo można łatwo wyczuć podczas gotowania:) Upieczony kalafior pachnie znacznie subtelniej, a smakuje… orzechami. Orzechowy smak ma również pieczona cieciorka, która zresztą wygląda po upieczeniu jak prażone

Niedzielny kucharz
LConcept 13 Kraków 112

zabraliśmy przyjaciół, poszaleliśmy nieco bardziej i w ten oto sposób miałam okazję spróbować znakomicie przyrządzonego dorsza z sosem bearnaise, papardelle z ragout wołowymi serem pecorino czy krakowera z zasmażaną kapustą. Łakomstwo zmusiło mnie (tak, zmusiło, starałam się oprzeć, ale poległam w tej nierównej walce) również do spróbowania babki na mące kasztanowej z lodami mlecznymi. Pysznie! LConcept Restaurant and Bar LConcept

Kate's Kitchen